Komunikaty Ambasady

Ambasada Najjaśniejszego Arcybiskupstwa Miasta Osiek i Jego Okręgu
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Komunikaty Ambasady

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Piwski Sroczyński pisze: 18 grudnia 2023, 12:52
Heinz-Werner Grüner pisze: 18 grudnia 2023, 08:53 Wszędzie jakieś zamieszki, akcje dywersyjne. Czas chyba wzmocnić granicę. :)
No w Surmenii to już chyba ładnych parę lat
Oczywiście, tam jest pusto jak makiem zasiał. Wszyscy pochowani, łącznie z forum. ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Piwski Sroczyński Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Piwski Sroczyński »

Piwski Sroczyński pisze: 09 listopada 2023, 00:49
OGŁOSZENIE
Poszukiwany grafik obeznany z techniką wektorową
Rząd Jego Świątobliwości poszukuje grafika obeznanego z techniką wektorową w celu realizacji jednorazowego zlecenia. Ma polegać ono na opracowaniu, na podstawie Herbu Najjaśniejszego Arcybiskupiego Miasta Osieka i Jego Okręgu, uproszczonego godła napieczętnego, w taki sposób, żeby był on czytelny na gumowej pieczęci do tuszu o średnicy 35-40mm. Pensja do negocjacji, na start oferujemy dwukwotniść, zwyczajowo przyjętej, leockiej minimalnej stawki godzinowej.
(-) Józef Forłerd
Zastępca Wikariusza ds. Spraw Zagranicznych
(-) abp Piwski Żmij-Sroczyński, Wikariusz Generalny Jego Świątobliwości
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

Komunikat
W Osieku zaprowadzono Dowody Osobiste
W związku z zaprowadzeniem regulacji w dziedzinie ewidencji ludności i dowodów osobistych, od dnia dzisiejszego możliwe jest wnioskowanie o wydanie osieckiego dowodu osobistego. Mogą się o niego ubiegać wszystkie osoby posiadające miejsce zameldowania na terenie Najjaśniejszego Arcybiskupiego Miasta Osieka i Jego Okręgu, nie tylko jego obywatele. Za wydanie dowodu pobiera opłatę w wysokości 200 Dukatów, tytułem zwrotu kosztów druku. Dowody mogą wydawać gminy miejskie i wiejskie. W dowodzie znajduje się sekcja, w której znaleźć może się poświadczenie dokumentujące posiadanie osieckiego obywatelstwa. Jest ona wypełniana przez Starostę, jako powiatowa władza administracji ogólnej.

Obie czynności, a więc wydanie dowodu osobistego, a także odnotowanie w nim faktu posiadania osieckiego obywatelstwa, mogą być poczynione także przez Arcybiskupa Osieka, Sługę Sług Bożych, w imieniu, którego działa aparat administracyjny na szczeblu powiatowym i gminnym.

Poniżej załączamy zdjęcie pierwszego wydanego dowodu osobistego
(-) Józef Forłerd
Zastępca Wikariusza ds. Spraw Zagranicznych
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Dobra rzecz! Natomiast osieccy urzędnicy chyba byli za bardzo podnieceni w chwili wprowadzania danych, gdyż w trzecim imieniu Waszej Świątobliwości wkradł się błąd. Wnioskuje po tym, że tuż pod zdjęciem jest inna wersja tegoż imienia. ;)

DW: @Piwski Sroczyński
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

Heinz-Werner Grüner pisze: 21 stycznia 2024, 22:21 Dobra rzecz! Natomiast osieccy urzędnicy chyba byli za bardzo podnieceni w chwili wprowadzania danych, gdyż w trzecim imieniu Waszej Świątobliwości wkradł się błąd. Wnioskuje po tym, że tuż pod zdjęciem jest inna wersja tegoż imienia. ;)

Nie tyle z ekscytacji co z pośpiechu (w kilka kwadransów później siedziałem już w pociagu do Krakowa) i zmęczenia. Zresztą błędów jest więcej. W kolejnej rewizji druczku, na której będą wydawane nowe dowody postaram się te błędy wyeliminować. Tutaj prosił oto choćby @Benjamin I Romanow. Będzie też trzeba nowej edycji, bo zamist lokalnych, gminnych systemów nadawania numerów dowodom - jak u nas przed wojną, będziemy chyba wbijać te odnoszące się do systemu w naszym systemie informatycznym. Dodam też pewnie miejsce na wpisanie numeru stempla
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Piwski Sroczyński pisze: 22 stycznia 2024, 21:22
Heinz-Werner Grüner pisze: 21 stycznia 2024, 22:21 Dobra rzecz! Natomiast osieccy urzędnicy chyba byli za bardzo podnieceni w chwili wprowadzania danych, gdyż w trzecim imieniu Waszej Świątobliwości wkradł się błąd. Wnioskuje po tym, że tuż pod zdjęciem jest inna wersja tegoż imienia. ;)

Nie tyle z ekscytacji co z pośpiechu (w kilka kwadransów później siedziałem już w pociagu do Krakowa) i zmęczenia. Zresztą błędów jest więcej. W kolejnej rewizji druczku, na której będą wydawane nowe dowody postaram się te błędy wyeliminować. Tutaj prosił oto choćby @Benjamin I Romanow. Będzie też trzeba nowej edycji, bo zamist lokalnych, gminnych systemów nadawania numerów dowodom - jak u nas przed wojną, będziemy chyba wbijać te odnoszące się do systemu w naszym systemie informatycznym. Dodam też pewnie miejsce na wpisanie numeru stempla
Błędy to normalna rzecz, nie ma czego się wstydzić. ;) Ja ich robię na potęgę. :D
W każdym razie sam dokument wygląda znakomicie i cała idea niezwykle obiecująco!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

Heinz-Werner Grüner pisze: 22 stycznia 2024, 21:27 Błędy to normalna rzecz, nie ma czego się wstydzić. ;) Ja ich robię na potęgę. :D
W każdym razie sam dokument wygląda znakomicie i cała idea niezwykle obiecująco!
O ile nie wiem na ile się uda te dowody jakoś u nas rozpromować, no i na ile często ludzie będą do nich sięgać, bo koniec końców, nie ma tam jakichś rubryk, które mogłyby robić za swoistą listę rzeczy do odhaczenia, to i tak się cieszę, że udało się to ogarnąć. Jeśli ogarnę grafika, który mi ogarnie taką wersję herbu, żeby to miało sens na realnej pieczęci, to wgl planuję to sobie w realu wydrukować. Jeszcze pewnie Jaskrowi, Tenirowi, Errorowi, Argozowi w realu mógłbym wrzucić bo my wszyscy Jaślanie.

A tak to jakby ktoś chciał, to pocztą można - wiele taki list by chyba nie kosztował. No ale bez pieczęci to łeee
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Piwski Sroczyński pisze: 22 stycznia 2024, 22:42
Heinz-Werner Grüner pisze: 22 stycznia 2024, 21:27 Błędy to normalna rzecz, nie ma czego się wstydzić. ;) Ja ich robię na potęgę. :D
O ile nie wiem na ile się uda te dowody jakoś u nas rozpromować, no i na ile często ludzie będą do nich sięgać, bo koniec końców, nie ma tam jakichś rubryk, które mogłyby robić za swoistą listę rzeczy do odhaczenia, to i tak się cieszę, że udało się to ogarnąć. Jeśli ogarnę grafika, który mi ogarnie taką wersję herbu, żeby to miało sens na realnej pieczęci, to wgl planuję to sobie w realu wydrukować. Jeszcze pewnie Jaskrowi, Tenirowi, Errorowi, Argozowi w realu mógłbym wrzucić bo my wszyscy Jaślanie.

A tak to jakby ktoś chciał, to pocztą można - wiele taki list by chyba nie kosztował. No ale bez pieczęci to łeee
Nad pieczęcią mogę pomyśleć, ale w lutym.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

Heinz-Werner Grüner pisze: 22 stycznia 2024, 23:14

Sobie już chwilę czekamy, to poczekać jeszcze trochę to nie problem :lol: . A gdyby się udało coś ładnego ogarnąć to byłoby pięknie, bo z tego schematu to tyle urzędów najróżniejszych może korzystać. Tak czy inaczej, mam nadzieję, że się wypłacimy xD
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Piwski Sroczyński pisze: 22 stycznia 2024, 23:59
Heinz-Werner Grüner pisze: 22 stycznia 2024, 23:14

Sobie już chwilę czekamy, to poczekać jeszcze trochę to nie problem :lol: . A gdyby się udało coś ładnego ogarnąć to byłoby pięknie, bo z tego schematu to tyle urzędów najróżniejszych może korzystać. Tak czy inaczej, mam nadzieję, że się wypłacimy xD
Wypłacicie, chyba, że nie macie w słowniku słowa "dziękuję". ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ambasada Najjaśniejszego Arcybiskupstwa Miasta Osiek i Jego Okręgu”