Horace Richelieu- Przybyły z Ciepłego Kraju.
Regulamin forum
- Horace Richelieu • Stempel
-
ODZNACZENIA
Horace Richelieu- Odjazd z Zimnego Kraju
Horace Richelieu przy wyjeździe nie mógł poświęcić czasu, aby nie pożegnać się z swoimi nowymi przyjaciółmi i kupienie pamiątek, aby mieć co opowiadać w swej ciepłej ojczyźnie. I oczywiście, wręczyć prezenty-Kräutertrank, likier ziołowo-korzenny o słodko-gorzkim smaku; kawę Starkhell i Krapfen z czapeczką, zegarek kieszonkowy z srebra, a na samym końcu spakował do swego plecaka książkę od Elierta Junga, "Akcja:MRÓŹ". Tym razem na wieść o wyjeździe przybysza, zadbali o to, aby wyszedł zgodnie z protokołem. Horace Richelieu będąc już na granicy słyszalności odwrócił się, macha i krzyczy z radością.
Dziękuje za ciepłe przyjęcie, ale podróż mnie wzywa! Obiecuję, że znowu przyjadę na kilka dni.
Dziękuje za ciepłe przyjęcie, ale podróż mnie wzywa! Obiecuję, że znowu przyjadę na kilka dni.
Sa Chevalerie Horace de la Maison de La Rocque; Hauptarchitekt EdelBau.
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Horace Richelieu- Przybyły z Ciepłego Kraju.
Cargalho usłyszał o przybyszu, który zaskoczył straż graniczną. Bądź co bądź, takie historie dosyć szybko wychodzą na światło dzienne i zaczynają żyć swoim życiem. Podróżnik, hrabia, marzyciel i twórca...
- To na pewno musi być ciekawa osobistość - pomyślał sobie, przysłuchując się tym wszystkim opowieściom. Czym prędzej ruszył na miasto, by zdołać spotkać się z wędrowcem.
Witam również i ja na ziemiach Edelweiss. Jestem szczerze uradowany Pana przybyciem i zdecydowanie zaskoczony aktywnością, jaka się za tym kryje. Wiele pytań już w tej dyskusji padło, więc nie chcę na siłę szukać kolejnych. Nie mniej, sposób kreowania postaci jest wielce satysfakcjonujący dla naszej społeczności, gdyż fabularyzacja to bardzo ważne narzędzie w budowaniu wirtualnego świata.
Mam nadzieję, że nasze postaci będą się często spotykać na drogach naszego kreatywnego v-życia!
- To na pewno musi być ciekawa osobistość - pomyślał sobie, przysłuchując się tym wszystkim opowieściom. Czym prędzej ruszył na miasto, by zdołać spotkać się z wędrowcem.
Witam również i ja na ziemiach Edelweiss. Jestem szczerze uradowany Pana przybyciem i zdecydowanie zaskoczony aktywnością, jaka się za tym kryje. Wiele pytań już w tej dyskusji padło, więc nie chcę na siłę szukać kolejnych. Nie mniej, sposób kreowania postaci jest wielce satysfakcjonujący dla naszej społeczności, gdyż fabularyzacja to bardzo ważne narzędzie w budowaniu wirtualnego świata.
Mam nadzieję, że nasze postaci będą się często spotykać na drogach naszego kreatywnego v-życia!

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No masz! A miał rozpocząć pracę w jednym z naszych zakładów. Muszę wysłać do niego telegram, że dostanie awans.

-
ODZNACZENIA
Horace Richelieu wrócił do Kotliny Edelweiss w taki sam sposób, jaki do niej przybył pierwszy raz. Tym razem go przywitali strażnicy pograniczni, pomagając mu wejść na samym końcu- w ramach podziękowania, dostali po jednym cygarze lumeryjskim, tym białym z zapachem czekolady. Udał się do "Heiße Schokolade", aby powitać się ponownie z Panią Esser, która go ugościła i zamówił gorącą czekoladę oraz pyszne ciasteczka.
Witajcie, moi przyjaciele z Kotliny! Przybyłem kolejny raz do waszej pięknej krainy, aby trochę pobyć z wami i następnie ruszyć w kolejną podróż, tym razem nie do Lumerii, a stąd do Monarchii Austro-Węgierskiej.
Horace Richelieu tym razem ma sporo małych prezencików, gdyż nauczył się lepiej pakować swój plecak podróżniczy. Podał dla @Heinz-Werner Grüner i @Joachim Cargalho dwa małe pudełka cygar lumeryjskich. W jednym opakowaniu są 3 cygara, a dla @Femme Mystere małą szkatułkę na biżuterię, dostosowane do podróży zagranicznych.

Dla @Isabella Swann prezentuje kryształowego, małego, którego można schować w rękę, łabędzia

Witajcie, moi przyjaciele z Kotliny! Przybyłem kolejny raz do waszej pięknej krainy, aby trochę pobyć z wami i następnie ruszyć w kolejną podróż, tym razem nie do Lumerii, a stąd do Monarchii Austro-Węgierskiej.
Horace Richelieu tym razem ma sporo małych prezencików, gdyż nauczył się lepiej pakować swój plecak podróżniczy. Podał dla @Heinz-Werner Grüner i @Joachim Cargalho dwa małe pudełka cygar lumeryjskich. W jednym opakowaniu są 3 cygara, a dla @Femme Mystere małą szkatułkę na biżuterię, dostosowane do podróży zagranicznych.

Dla @Isabella Swann prezentuje kryształowego, małego, którego można schować w rękę, łabędzia

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Za te cygara to chyba będę musiał Szanownego nosić na rękach. 
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Dziękuję, Herr @Horace Richelieu . Nie spodziewałam się upominku. Postawię sobie na toaletce w mojej zapyziałej kamienicy.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Poczekaj! Już niedługo!Femme Mystere pisze: ↑18 kwietnia 2022, 17:45 Dziękuję, Herr @Horace Richelieu . Nie spodziewałam się upominku. Postawię sobie na toaletce w mojej zapyziałej kamienicy.
- Isabella M. Neumann-Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Herr @Horace Richelieu dziękuję za tego pięknego łabędzia
Bardzo mi się podoba!
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]

-
ODZNACZENIA
Re: Horace Richelieu- Przybyły z Kraju Duoalistycznego.
Horace Richelieu przyjechał na nartach do granicy Edelweisskiej-MAW, ale szybko został odprawiony granicznie. Po jego wyczynie każdy kojarzy Horace Richelieu, przynajmniej w służbach granicznych. Jest już dosyć późny wieczor, dlatego wysyła do swoich przyjaciół małe paczki z prezentami z Monarchii Austriacko-Węgierskiej.
Dla @Femme Mystere kryształową doniczkę, a dla @Heinz-Werner Grüner mały zestaw 6 kieliszków. Dodał dla każdego opakowania kartkę z napisem-"Proszę nie tylko mi dziękować, ale również Damie Sophie R., która mi pomogła z ufundowaniem prezentów- Praskie szkło nie jest tanie.

Dla @Femme Mystere kryształową doniczkę, a dla @Heinz-Werner Grüner mały zestaw 6 kieliszków. Dodał dla każdego opakowania kartkę z napisem-"Proszę nie tylko mi dziękować, ale również Damie Sophie R., która mi pomogła z ufundowaniem prezentów- Praskie szkło nie jest tanie.

-
ODZNACZENIA
Re: Horace Richelieu- do Królestwa Lumerii.
Horace Richelieu żegna się że wszystkimi i wraca do Królestwa Lumerii, tym razem wraz ze Olubayo, ucząc ją jazdy na nartach przy okazji
-Do zobaczenia Edelweiss!-
-Do zobaczenia Edelweiss!-