Prace budowlane portu lotniczego
Moderator: Ronon Dex
Regulamin forum
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Prace budowlane portu lotniczego
Lotnisko prezentuje się bardzo okazale. Aż nasuwa się pytanie, czy aby na pewno potrzebujemy aż takiego olbrzyma? Czy będzie tu też może jednocześnie baza wojskowa?
W ogóle jak wygląda kwestia przylotów? Czy wieża kontroli lotów będzie wykorzystywana do wywoływania przylatujących maszyn i wydawania im zezwoleń na lądowanie?
W ogóle jak wygląda kwestia przylotów? Czy wieża kontroli lotów będzie wykorzystywana do wywoływania przylatujących maszyn i wydawania im zezwoleń na lądowanie?

- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Oooo rzeczywiście olbrzymie to lotnisko!
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jestem ciekawy jak wielki personel będzie tutaj potrzebny. Już sam hotel zabiera ogromną liczbę pracowników z rynku, a tu teraz lotnisko jak ze 100 boisk piłkarskich (!). I pomyśleć, ze jeszcze niedawno chcieliśmy ograniczać ilość dostępnych miejsc w Maulwurfach, bo nie starczy nam ludzi do wojska.
Dobrze, że nadchodzi wiosna, będzie można popracować nad naszą demografią.

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Tak ma być z założenia. Przylatuje samolot,prosi o lądowanie-szczególnie te fabularne z towarami będą fajnie się prezentowały, ale wymagać od kogoś nowego nie mogę być po ladowaniu, wrócił na sklepeinie.Joachim Cargalho pisze: ↑06 kwietnia 2022, 18:56 W ogóle jak wygląda kwestia przylotów? Czy wieża kontroli lotów będzie wykorzystywana do wywoływania przylatujących maszyn i wydawania im zezwoleń na lądowanie?
Joachim Cargalho pisze: ↑06 kwietnia 2022, 18:56 Lotnisko prezentuje się bardzo okazale. Aż nasuwa się pytanie, czy aby na pewno potrzebujemy aż takiego olbrzyma? Czy będzie tu też może jednocześnie baza wojskowa?
Baza wojskowa to chyba zupełnie coś innego niż lotnisko cywilne, prawda? Natomiast w sumie nie wiem dlaczego zdecydowałem się na tak duże. W opisie nie wydawało się takie.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Nie przesadzajmy z tymi boiskami. To tylko złudzenie. Zdjęcia kłamią.Joachim Cargalho pisze: ↑06 kwietnia 2022, 19:29 Jestem ciekawy jak wielki personel będzie tutaj potrzebny. Już sam hotel zabiera ogromną liczbę pracowników z rynku, a tu teraz lotnisko jak ze 100 boisk piłkarskich (!). I pomyśleć, ze jeszcze niedawno chcieliśmy ograniczać ilość dostępnych miejsc w Maulwurfach, bo nie starczy nam ludzi do wojska.
Co do pracowników to tak, będzie dyrektor, finansista, bagażowy sztuk 3, kasjer sztuk 2 i bileterka sztuk 2.
9 osób wystarczy?
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
To się okaże, jak rozpocznie się turnus i emeryci całego mikroświata zaczną się zlatywać do naszego sanatorium. 

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
To wszystko zależy co nam Herr @Horace Richelieu zaproponuje.Joachim Cargalho pisze: ↑06 kwietnia 2022, 20:01 To się okaże, jak rozpocznie się turnus i emeryci całego mikroświata zaczną się zlatywać do naszego sanatorium.![]()
- Horace Richelieu • Stempel
-
ODZNACZENIA
Horace Richelieu telegramuje na początku niejasno, gdyż próbowałem napisać po Edelweissku, ale nie znał kodów na ten języ, więc dał znać, iż "piszę na nowo".
Ciężko mi szacunkować, gdyż ludzie są nieprzewidywalni. Mogą przylecieć masą poza sezonem, choć rozwiązaniem może być podniesienie cen na bilety poza sezonem, aby utrzymać stałą liczbę gości, a w sezonie ją obniżyć, zatrudniając więcej ludzi.
A kto zapewnia ochronę lotnisku- wojsko czy prywatne służby lotniska?
Ciężko mi szacunkować, gdyż ludzie są nieprzewidywalni. Mogą przylecieć masą poza sezonem, choć rozwiązaniem może być podniesienie cen na bilety poza sezonem, aby utrzymać stałą liczbę gości, a w sezonie ją obniżyć, zatrudniając więcej ludzi.
A kto zapewnia ochronę lotnisku- wojsko czy prywatne służby lotniska?
Sa Chevalerie Horace de la Maison de La Rocque; Hauptarchitekt EdelBau.
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Do tej pory raczej burd tutaj u nas nie było - kazał notować do depeszy z odpowiedzią, którą wyślą ze wszystkimi uwagami razem - w każdym razie... nie wiadomo jak to będzie. Różnie bywa, jeśli emeryci chcą skorzystać, z tak zwanej "okazji".

- Horace Richelieu • Stempel
-
ODZNACZENIA
Wiadomość zwrotna została wydukana przez telegrafa
Ogólnie moim punktem było to, iż możemy myśleć o wprowadzeniu kontroli ruchu llotniczym przez wysokość opłat oraz zamykanien lotniska o pewnej godzinie. Też myślę szerzej o obywatelach zwykłych, którzy mogą być zaskoczeni przez nagłą ilość turystów niz zwykle jest-trzeba będzie ich zawiadomić o możliwym natężeniu hałasu oraz zmniejszeniu przepustowości dróg oraz ulic.
Ogólnie moim punktem było to, iż możemy myśleć o wprowadzeniu kontroli ruchu llotniczym przez wysokość opłat oraz zamykanien lotniska o pewnej godzinie. Też myślę szerzej o obywatelach zwykłych, którzy mogą być zaskoczeni przez nagłą ilość turystów niz zwykle jest-trzeba będzie ich zawiadomić o możliwym natężeniu hałasu oraz zmniejszeniu przepustowości dróg oraz ulic.
Sa Chevalerie Horace de la Maison de La Rocque; Hauptarchitekt EdelBau.