Zatem Waszym zadaniem będzie zdecydowanie, który region chcielibyście odkryć/rozbudować w tym roku
Zapraszam do udziału w ankiecie. Potrwa ona do końca tygodnia.
Moderator: Isabella M. Neumann-Swann

Ja spodziewałem się, że to jednak Glanzberg będzie ze względu na dosć spore zainteresowanie w ostatnim czasie. Nie mniej warto przenieść to gdziekolwiek poza Polanę i Stadt.Femme Mystere pisze: ↑31 stycznia 2024, 12:29 Wolkenbad póki co przoduje. Lubię Wolkenbad, choć liczyłam i głosowałam na region mniej rozwinięty, a mianowicie Glänzberg. Ankieta potrwa do końca tygodnia. Może będzie jeszcze jakaś zmiana?
Zbór, jakieś też wykorzystanie bliskości jeziorka, drobny przemysł.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑31 stycznia 2024, 20:15 Tak serio rzecz biorąc co może nam zaoferować Freiwald? @Ludwig Tomović określ w co tam włąsciwie byś chciał uderzać poza kościołem, o którym wspominałeś?

Ludwig Tomović pisze: ↑31 stycznia 2024, 22:07Zbór, jakieś też wykorzystanie bliskości jeziorka, drobny przemysł.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑31 stycznia 2024, 20:15 Tak serio rzecz biorąc co może nam zaoferować Freiwald? @Ludwig Tomović określ w co tam włąsciwie byś chciał uderzać poza kościołem, o którym wspominałeś?
Tak! I postawimy tam masarnię! Taką z prawdziwego zdarzenia, że pół miasta tam będzie pracować. Dobre!Femme Mystere pisze: ↑01 lutego 2024, 08:24 Gdyby Freiwald wygrał ankietę, na pewno znaleźlibyśmy dla niego ciekawą niszę. Widziałabym go jako takie zacofane, niedoinwestowane, mało perspektywistyczne miasteczko w Edelweiss. Silnie powiązana społeczność, zabobony, silna pozycja kościoła. Duży udział państwa w próbie doinwestowania regionu.