Komunikaty Ambasady

Ambasada Najjaśniejszego Arcybiskupstwa Miasta Osiek i Jego Okręgu
Awatar użytkownika
Piwski Sroczyński Stempel

ODZNACZENIA

Re: Komunikaty Ambasady

Post autor: Piwski Sroczyński »

Heinz-Werner Grüner pisze: 23 stycznia 2024, 20:32
Piwski Sroczyński pisze: 22 stycznia 2024, 23:59
Heinz-Werner Grüner pisze: 22 stycznia 2024, 23:14

Nad pieczęcią mogę pomyśleć, ale w lutym.
Sobie już chwilę czekamy, to poczekać jeszcze trochę to nie problem :lol: . A gdyby się udało coś ładnego ogarnąć to byłoby pięknie, bo z tego schematu to tyle urzędów najróżniejszych może korzystać. Tak czy inaczej, mam nadzieję, że się wypłacimy xD
Wypłacicie, chyba, że nie macie w słowniku słowa "dziękuję". ;)
Nie mniej jak od jednej osoby, a myślę, że inni obywatele też będą mogli się w ten sposób opłacić
(-) abp Piwski Żmij-Sroczyński, Wikariusz Generalny Jego Świątobliwości
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

Nowe przedsiębiorstwo na rynku!

W związanym z Osiekiem unią personalną Niebieskiej otworzyło się niezwykłe przedsiębiorstwo pod firmą Sculptura et ornamenta, które oferuje nadzwyczaj kunszotowne usługi rzeźbiarskie. Proadzone jest ono przez Pana Archibalda Denaturowa (kontakt na stronie), który poza realizacją siebie na gruncie artystycznym jest przy okazji Wikariuszem Królewskim w Rzeczypospolitej Niebieskiej. Zachęcamy do skorzystania z jego usług, w szczególności w związku ze planowanym startem leockiego minecrafta.

https://sites.google.com/view/sculptura ... authuser=0
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Piwski Sroczyński pisze: 06 lutego 2024, 14:40
Nowe przedsiębiorstwo na rynku!

W związanym z Osiekiem unią personalną Niebieskiej otworzyło się niezwykłe przedsiębiorstwo pod firmą Sculptura et ornamenta, które oferuje nadzwyczaj kunszotowne usługi rzeźbiarskie. Proadzone jest ono przez Pana Archibalda Denaturowa (kontakt na stronie), który poza realizacją siebie na gruncie artystycznym jest przy okazji Wikariuszem Królewskim w Rzeczypospolitej Niebieskiej. Zachęcamy do skorzystania z jego usług, w szczególności w związku ze planowanym startem leockiego minecrafta.

https://sites.google.com/view/sculptura ... authuser=0
Jakoś mnie ten majnkraft w ogóle nie wciąga, ale artysta pierwsza liga! Jak utworzymy pawilon związany z rzeźbiarstwem w naszym Nationalmuseum to nazwiemy ją jego imieniem. Ma to sens, prawa? Pawilon Rzeźbiarzy im.Archibalda Denaturowa.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

Heinz-Werner Grüner pisze: 06 lutego 2024, 21:26 Jakoś mnie ten majnkraft w ogóle nie wciąga, ale artysta pierwsza liga! Jak utworzymy pawilon związany z rzeźbiarstwem w naszym Nationalmuseum to nazwiemy ją jego imieniem. Ma to sens, prawa? Pawilon Rzeźbiarzy im.Archibalda Denaturowa.
Niezłe wyróżnienie, aż napiszę do zainteresowanego
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Piwski Sroczyński pisze: 07 lutego 2024, 15:29
Heinz-Werner Grüner pisze: 06 lutego 2024, 21:26 Jakoś mnie ten majnkraft w ogóle nie wciąga, ale artysta pierwsza liga! Jak utworzymy pawilon związany z rzeźbiarstwem w naszym Nationalmuseum to nazwiemy ją jego imieniem. Ma to sens, prawa? Pawilon Rzeźbiarzy im.Archibalda Denaturowa.
Niezłe wyróżnienie, aż napiszę do zainteresowanego
Mam nadzieję, że prędzej niż później. W sumie to nie narzekałbym jakby stworzył "coś", jakąś rzeźbę w kwadratach i moglibyśmy to postawić jako pierwszy eksponat w naszym pawilonie rzeźbiarskim..
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

Obrazek

Start Osieckiego Systemu Informatycznego!

Dziś rano, po trwających kilka dni pracach mających na celu doprowadzenie do osiągnięcia przez Osiek kolejnego kroku na drodze do informatyzacji, zakończyły się prace nad pierwszym etapem Osieckiego Systemu Informatycznego. Jest on w zamyśle kierowników nawy państwowej z rodu Sroczyńskich: Tenira a i mnie samego, naszym wstępem w nową, dostatnią i bardziej harmonijną przyszłość.

Na obecnym etapie system generuje automatycznie kartoteki wszystkim osobom, na temat których informacje posiadają instytucje takie jak Osiecki Bank Centralny czy inne agendy Rządu Jego Świątobliwości. Każda z nich posiada odpowiednio rozbudowaną tabelę z informacjami na temat cech osobowych zarejestrowanych osób, a w większości wypadków także i ich zdjęcie.

Na chwilę obecną w systemie znajduje się 58 osób, zarówno obywateli i mieszkańców Najjaśniejszego Arcybiskupiego Miasta Osieka, jak i osób z bliższej czy dalszej zagranicy. Zachęcamy wszystkich do sprawdzenia serwisu na własną rękę. Mile widziane będzie także uzupełnienie informacji na swój temat takich jak imiona rodziców, kolor oczu czy wzrost.

Jak już wcześniej wspomnieliśmy, jest to kolejny krok na drodze do informatyzacji, bynajmniej nie jest to jednak krok ostatni. W najbliższym czasie do OSI zostaną dodane nowe funkcjonalności, pierwszą z nich będzie widoczny już na stronie w zarysie rejestr nieruchomości. Poniżej załączamy link do systemu.

https://osi.cives.pl/listaosob
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Osiek super technologiami wielce stoi! Chwała Osiekowi!
Bardzo mi się podoba ten projekcik. Oby tak dalej!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

Heinz-Werner Grüner pisze: 18 lutego 2024, 19:09 Osiek super technologiami wielce stoi! Chwała Osiekowi!
Dziękuję! Podziękowania z tego miejsca musiałbym złożyć Tenirowi, przy którego boku miałem się okazję zajmować tym projektem. Ogólnie plany na rozwój są całkiem ambitne, więc będę informował na bieżąco :)
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Piwski Sroczyński pisze: 19 lutego 2024, 00:55
Heinz-Werner Grüner pisze: 18 lutego 2024, 19:09 Osiek super technologiami wielce stoi! Chwała Osiekowi!
Dziękuję! Podziękowania z tego miejsca musiałbym złożyć Tenirowi, przy którego boku miałem się okazję zajmować tym projektem. Ogólnie plany na rozwój są całkiem ambitne, więc będę informował na bieżąco :)
O tak, kto nie słyszał o Wielce Szanownym Tenirze, on ma naprawdę niezłą smykałkę do tej całej technologii. ;) Niech się więc i on rozwija ku radości osieckiej i kompasowej społeczności. A może i Pollin "obuchem" nieco dostanie i nam się coś z tego skapnie. :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

WOW, gratulacje dla Osieka :) Może kiedyś moglibyście coś dla EDL stworzyć. Generator imion dla Racjonalizatorów na przykład.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ambasada Najjaśniejszego Arcybiskupstwa Miasta Osiek i Jego Okręgu”