Przyznam szczerze, że "po macoszemu" podchodziłem do naszej żeńskiej drużyny i jestem tym faktem nieco zażenowany. Chciałbym to naprawić, ale mam kilka pytań.
1. Z jakiego miasta pochodzi zespół DKS Szarotki? To o tyle istotne, że chciałbym by zespół miał stadion współdzielony z męskimi drużynami. Edelweiss chyba nie stać na tyle obiektów.

Co prawda gdyby to byl obiekt w Stadt, to jeszcze jestem w stanie zrozumieć 3 stadion (dwa "potencjalnie są - Jeden na południe od miasta na Polanie Wolnosci(uznawany za umiejscowiony w Stadt) i drugi w dzielnicy Neue Garten (ta z lotniskiem) Natomiast nie są one ulokowane jeszcze na mapie...co oczywiscie będę musiał kiedyś naprawić.
Jeśli miałby to być obiekt w Cargalsdorf...
Ok w tym momencie pisania tego postu znów się okryłem hańbą. Znalazłem info, że mowa właśnie o Cargalsdorf. Pomysł mi się zatem bardzo podoba. Skoro jednak nie mamy spisane co ile kosztuje (może ktoś się pokusi o takie zestawienie elementów składowych obiektu sportowego i zrobimy wycenę) to proponuje
Stadt Edelweiss, 11 lutego 1924r.
Sehr geehrte Frau Sophie Susanne Cargalho-Windsachen,
Niniejszym potwierdzam przyjęcie wniosku z dnia 11 lutego 1924 roku w sprawie budowy boiska treningowego oraz budynku szkółki piłkarskiej. Budynek ma mieć charakter publiczny.
Wniosek zostaje rozpatrzony
pozytywnie.
Na podstawie wstępnej dokumentacji, wycenia się prace na:
- Wykarczowanie lasu, przekop i wyrównanie terenu z wydzielenie obszaru boiska o wymiarach 105x68 -120Қ
- Zasadzenie trawy o odpowiedniej wytrzymałości - 50Қ
- Budowa szkółki piłkarskiej - 130Қ
Razem 300 klubeków edelwajskich na konto EdelBau. Jesteśmy w stanie ponegocjować, ale biorąc pod uwagę, że miasteczko Cargalsdorf jest wspierane przez rodzinę zamożnego człowieka Herr
@Joachim Cargalho to myślę, że dofinansowanie ze Skarbu Państwa nie będzie konieczne.
W razie problemów ze znalezieniem środków proszę o zgłoszenie w tym wątku wniosku o zapomogę.
Podpisano H.W.Grüner

DW
Oberstammerin Wolkenbad @Isabella Swann
@Sophie
@Joachim Cargalho