Niewielkie miasteczko zlokalizowane u brzegów Jeziora Edelschel. Żyje w nim całkiem spora grupa slawońskich emigrantów. Jednym z pierwszych osadników był Ludwig Tomović, który uważany jest za pierwszego władykę miejskiego.
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑16 lutego 2024, 22:14
No, ale skoro zakłądasz miasto, to kto ma tam coś przelać? Bez pracy nie ma kołaczy.
Zapewne trochę ja, trochę Skarb Państwa.
Zarówno ja, jak i Edelweiss ma w tym jakiś interes żeby miasto działało
No własnie! A tak powaznie, jak będę widział, że serio chcesz to rozwijać, to wiadomym jest, że dołożę kupę od siebie. Plany mam coraz bardziej rozległe, co do rozwoju Freiwaldu. No, ale samo się nie zrobi.
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑07 stycznia 2024, 21:56
Hmm. Nie wiem czym ów zbór jest, proszę o więcej info, a pewnie się dogadamy.
Wspólnota religijna, chcąca wybudować mały kościółek i prowadzić tutaj luźną działalność społeczno-religijną.
Narracyjnie byłaby na początek odbudowa starego budynku i dawnej wspólnoty.
Czy jest Szanowny Pan może członkiem wspólnoty Kościoła Powszechnego, która w Kotlinie działa dzięki ofiarnej pracy Jego Ekscelencji Biskupa @Roman Schädel ?
(-) abp Piwski Żmij-Sroczyński, Wikariusz Generalny Jego Świątobliwości
Wspólnota religijna, chcąca wybudować mały kościółek i prowadzić tutaj luźną działalność społeczno-religijną.
Czy jest Szanowny Pan może członkiem wspólnoty Kościoła Powszechnego, która w Kotlinie działa dzięki ofiarnej pracy Jego Ekscelencji Biskupa @Roman Schädel ?
Też mnie to zastanawia, czy to będzie ten sam profil działaności, jakiś odłam czy zupełnie coś innego.
Nic mi o tym nie wiadomo
Raczej planowałem pójść "na swoje"
Co myślę że będzie z obopólną korzyścią