Zatem Waszym zadaniem będzie zdecydowanie, który region chcielibyście odkryć/rozbudować w tym roku
Zapraszam do udziału w ankiecie. Potrwa ona do końca tygodnia.
Moderator: Isabella M. Neumann-Swann

Jako Katechon tejże religii trudno zaprzeczyć bym nie był wyjątkowy.Femme Mystere pisze: ↑19 lutego 2024, 12:59 Na piedestał wraca Herr Oberhaupt jako jedyne słuszne bożyszcze![]()

Dobrze Szanowna wie, że nie mam w mikronacjach żadnych zapędów religijnych, ani także do zarządzania zakonem. I to jeszcze dziewic... Gdzie ja. Byłby problem z utrzymaniem czystości przez te panny. :twisted: :twisted: :twisted:Femme Mystere pisze: ↑19 lutego 2024, 13:40 Herr Oberhaupt musi pomyslec nad jakąś świątynią dla wyznawców. I dziewiczym zakonem.
Pewnie, trzeba się zatroszczyć o edlową diecezjęHeinz-Werner Grüner pisze: ↑19 lutego 2024, 11:46 Przykro to mówić, ale musimy sobie dawać radę bez niego. Skoro już WŚ tutaj zajrzał, a brak nam naszego Kaznodziei numero uno, to może WŚ zdecydowałby się poprowadzić mszę dziękczynną dla mieszkańców Kotliny |Edelweiss podczas trwania Roztopów? (te trwają od 1 do 15 marca)
No to poproszę o propozycję terminu. Najlepszy chyba na poczatek, by dobrze zacząć świętowanie.Piwski Sroczyński pisze: ↑20 lutego 2024, 05:01Pewnie, trzeba się zatroszczyć o edlową diecezjęHeinz-Werner Grüner pisze: ↑19 lutego 2024, 11:46 Przykro to mówić, ale musimy sobie dawać radę bez niego. Skoro już WŚ tutaj zajrzał, a brak nam naszego Kaznodziei numero uno, to może WŚ zdecydowałby się poprowadzić mszę dziękczynną dla mieszkańców Kotliny |Edelweiss podczas trwania Roztopów? (te trwają od 1 do 15 marca)
Na początku marca, trzeciego pewnie, będziemy mieli w Osieku wizytę jednego specjalnego gościa, więc ten dzień raczej odpada. Pomyślę jak tutaj termin dobrać. Tylko pytanie jak pogodzę świętowanie z Wielkim Postem. Ogólnie można poprosić o krótki opis tego wydarzenia?Heinz-Werner Grüner pisze: ↑20 lutego 2024, 09:15 No to poproszę o propozycję terminu. Najlepszy chyba na poczatek, by dobrze zacząć świętowanie.![]()
Schmelzfest jest świętem, które można kolokwialnie nazwać "wyjściem z mroku". Edelweiss w tych dniach zaczął promocję swojego stopniowego ujawniania się światu, by w dniu 15 marca 1921 roku podpisać Proklamację Suwerenności i Przekazania Władzy Zwierzchniej mojej skromnej osobie.Piwski Sroczyński pisze: ↑20 lutego 2024, 17:19Na początku marca, trzeciego pewnie, będziemy mieli w Osieku wizytę jednego specjalnego gościa, więc ten dzień raczej odpada. Pomyślę jak tutaj termin dobrać. Tylko pytanie jak pogodzę świętowanie z Wielkim Postem. Ogólnie można poprosić o krótki opis tego wydarzenia?Heinz-Werner Grüner pisze: ↑20 lutego 2024, 09:15 No to poproszę o propozycję terminu. Najlepszy chyba na poczatek, by dobrze zacząć świętowanie.![]()
Już zabieram się za zgłębienie tematu dzięki wysłanym odnośnikomHeinz-Werner Grüner pisze: ↑20 lutego 2024, 19:54 Schmelzfest jest świętem, które można kolokwialnie nazwać "wyjściem z mroku". Edelweiss w tych dniach zaczął promocję swojego stopniowego ujawniania się światu, by w dniu 15 marca 1921 roku podpisać Proklamację Suwerenności i Przekazania Władzy Zwierzchniej mojej skromnej osobie.
Jednym z zadań było np. wspinaczka górska w celu przyniesienia pierwszej szarotki. Poza tym liczne zabawy przy ognisku, a także występy, biesiady, konkursy. Na koniec powagi dodawał fakt, że rozdawałem jakieś liczne odznaczenia państwowe, mniej lub bardziej okazałe.