Miło by było poznać te koncepty!Heinz-Werner Grüner pisze: ↑28 lutego 2024, 22:14Żeby nie było! Mam już pewien koncept, ale ja mam tak długą listę konceptów, ze nie wiem czy mi starczy realnego żywota.Damiano Windsachen pisze: ↑28 lutego 2024, 22:03
Chyba takHeinz-Werner Grüner pisze: ↑28 lutego 2024, 21:59 Nam daleko do kosmosu, ale możemy próbować w pionie jak najwyżej, prawda?![]()
![]()
![]()
Edelweisski Wątek Kosmiczny
- Damiano Robingren • Stempel
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Edelweisski Wątek Kosmiczny
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Oj tak. Postaram się to nawet jutro przedstawić, ale to raczej tylko zapędy kosmiczne aniżeli jakiś wypad w "przestrzeń".Damiano Windsachen pisze: ↑28 lutego 2024, 22:26Miło by było poznać te koncepty!Heinz-Werner Grüner pisze: ↑28 lutego 2024, 22:14Żeby nie było! Mam już pewien koncept, ale ja mam tak długą listę konceptów, ze nie wiem czy mi starczy realnego żywota.![]()
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Brzmi ciekawieHeinz-Werner Grüner pisze: ↑28 lutego 2024, 22:35Oj tak. Postaram się to nawet jutro przedstawić, ale to raczej tylko zapędy kosmiczne aniżeli jakiś wypad w "przestrzeń".Damiano Windsachen pisze: ↑28 lutego 2024, 22:26Miło by było poznać te koncepty!Heinz-Werner Grüner pisze: ↑28 lutego 2024, 22:14
Żeby nie było! Mam już pewien koncept, ale ja mam tak długą listę konceptów, ze nie wiem czy mi starczy realnego żywota.![]()
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Sam jestem ciekaw czy Ci się pomysł spodoba. XDDamiano Windsachen pisze: ↑28 lutego 2024, 22:40Brzmi ciekawieHeinz-Werner Grüner pisze: ↑28 lutego 2024, 22:35Oj tak. Postaram się to nawet jutro przedstawić, ale to raczej tylko zapędy kosmiczne aniżeli jakiś wypad w "przestrzeń".
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jeszcze go nie widziałem, także tenHeinz-Werner Grüner pisze: ↑29 lutego 2024, 09:59Sam jestem ciekaw czy Ci się pomysł spodoba. XDDamiano Windsachen pisze: ↑28 lutego 2024, 22:40Brzmi ciekawieHeinz-Werner Grüner pisze: ↑28 lutego 2024, 22:35
Oj tak. Postaram się to nawet jutro przedstawić, ale to raczej tylko zapędy kosmiczne aniżeli jakiś wypad w "przestrzeń".
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Chyba się dzisiaj nie wyrobię. XDDamiano Windsachen pisze: ↑29 lutego 2024, 21:36Jeszcze go nie widziałem, także ten![]()
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
NAJSZYBSZE CODZIENNE! WIADOMOŚCI KOSMICZNE
Trzeba sobie odpocząć po tym ciężkim i mega słabym dniu... Co powiecie na to, że dzisiaj odbył się start Soyuza 2, który wyniósł w przestrzeń kosmiczną satelitę Meteor-M i 17 (podobno zagranicznych) ładunków typu rideshare...

Owy satelita będzie monitorował klimat i środowisko, sytuację heliogeofizyczną oraz szukał nowych zasobów naturalnych na Północnym Szlaku Morskim. Satelita ten przenosi również sprzęt od międzynarodowego systemu poszukiwania i ratownictwa COSPAS-SARSAT. Jednym słowem nic ciekawego, ale chociaż start był... ciekawy
Źródło informacji:
Роскосмос na YouTube
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Dodatkowo chińska rakieta Long March 3B/E z powodzeniem wystartowała z Xichang Satellite Launch o 2:03 czasu polskiego. Jak zwykle nie wiele wiemy o ładunku oprócz tego, że była to satelita "WHG-01" (Satellite Internet - High Orbit Satellite 01), która została wysłana na geostacjonarną orbitę okołoziemską...

Źródło informacji:
CNSpaceflight na 𝕏
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
O takie zdjęcia, jak w ostatnim informatorze, nic nie robiłem, ale chciałem widzieć w EWK (edel. Edelweiß-WeltraumThema).
To jest własnie to co chciałbym poznawać w Plejkowych Postach (edel.Chef-RaketenwerferBeiträge)!
To jest własnie to co chciałbym poznawać w Plejkowych Postach (edel.Chef-RaketenwerferBeiträge)!
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL