Sandżak - demografia rozmowy

Wieś położona na północ od stolicy. Skupia ludność głównie boszniacką. Odkryto ją podczas operacji Eingeborener 1922, za odkrycie był odpowiedzialny Feldwebel (wtedy) Romanow, a dokładnie w dniu 25 czerwca 1922 roku. Dokłądnie nie wiadomo w jaki sposób znaleźli się tam ludzie tej narodowości. Żyją w asymliacji z Edlami.

Moderator: Peetri Romanaav

Regulamin forum
PLAN MIASTA - LICZBA MIESZKAŃCÓW: 521
Awatar użytkownika
Gaetano Kohlmeise Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Sandżak - demografia rozmowy

Post autor: Gaetano Kohlmeise »

Jak się nazywa tych pięcioro maluchów? :D
Gaetano Kohlmeise

znany również jako
Kajetan Merkury Sikorski
Obrazek
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav Stempel
Gesicht der Garnison

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Sandżak - dane statystyczne

Post autor: Peetri Romanaav »

Gaetano Kohlmeise pisze: 01 marca 2024, 11:30 Jak się nazywa tych pięcioro maluchów? :D
Narodziło się dwoje edli - Johann i Eleonora, oraz trzy boszniaczki - Alija, Nadia oraz Sofia. Wszystkie dzieci na razie zdrowe. Mam nadzieję na większą migrację obcych, którzy zamieszkaliby w Sandżaku ze względu na dostęp do edukacji, nie mniej dowiemy się o tym jak powstanie Szkoła Powszechna. Mam nadzieję, że Oberhaupt ( @Heinz-Werner Grüner ) poinformuję jakie skutki będzie miało powstanie tej szkoły. Niechciałbym sam decydować czy przybędzie 10 czy 15 osób samemu. ;)
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Sandżak - dane statystyczne

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Piotr Romanow pisze: 01 marca 2024, 13:10
Gaetano Kohlmeise pisze: 01 marca 2024, 11:30 Jak się nazywa tych pięcioro maluchów? :D
Narodziło się dwoje edli - Johann i Eleonora, oraz trzy boszniaczki - Alija, Nadia oraz Sofia. Wszystkie dzieci na razie zdrowe. Mam nadzieję na większą migrację obcych, którzy zamieszkaliby w Sandżaku ze względu na dostęp do edukacji, nie mniej dowiemy się o tym jak powstanie Szkoła Powszechna. Mam nadzieję, że Oberhaupt ( @Heinz-Werner Grüner ) poinformuję jakie skutki będzie miało powstanie tej szkoły. Niechciałbym sam decydować czy przybędzie 10 czy 15 osób samemu. ;)
Skutki? Wyślemy autobus na 50 osób. :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sandjak”