Wniosek o przywrócenie do służby i przeniesienie do ELuK

Jak każde szanujace się państwo, także i Edelweiss posiada oddziały zbrojne, by bronić swojego terytorium. To właśnie poniżej znajdziesz wszelkie informacje w sferze wojskowości.
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav Stempel
Gesicht der Garnison

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Wniosek o przywrócenie do służby i przeniesienie do ELuK

Post autor: Peetri Romanaav »

Stadt Edelweiss, 27.02.1924

Oberhaupt @Heinz-Werner Grüner
Oberhaupt Kotliny Edelweiss

Hauptmann ROMANOFF Peter

Wniosek oficera rezerwy o ponowne powołanie i przydzielenie do służby w EDELWEISS LUFTSTREITKRÄFTE

Zwracam się z uprzejmą prośbą o ponowne powołanie do pełnienia służby w Edelweiss Streitkräfte, a także przeniesienie mnie do Edelweiss Luftsteitkräfte. Wniosek swój motywuje powrotem do aktywnej działalności na rzecz Kotliny, a także chęcią rozwoju dotychczasowych struktur ELuK. Widząc duże zainteresowanie ELaK przez pozostałą kadrę oficerską widzę, że najlepszym miejscem, w którym będę mógł realizować swoje działania będzie oczywiście ten rodzaj wojsk. Pomoże to Siłą Zbrojnym utrzymać zrównoważony ich rozwój.

Z wyrazami szacunku,
Hauptmann Peter Romanoff
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Wniosek o przywrócenie do służby i przeniesienie do ELuK

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

ZMIENIONO PRZYDZIAŁ

Stadt Edelweiss, 27.02.1924

Wniosek Hauptmanna Piotra Romanowa został zatwierdzony, zachowuje równoważny stopień wojskowy w służbie Edelweiss Luftstreitkräfte.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Tak już poza wszelakimi kurtuazyjnymi pismami i w ogóle... W chwili obecnej, z chwilą odejścia Herr Hauptmanna @Piotr Romanow ze struktur ELaK, najwyższym stopniem oficerem jest ELaK jest... @Femme Mystere.

Z racji najwyższej "szarży" (tak to się zwie?) Herr Hauptmann Romanow powinien otrzymać szefostwo sztabu w ELuK, a Herr Leutnant @Ronon Dex musiałby ustąpić. Tutaj nie ma zmiłuj. Przyjąłem zasadę, chyba słuszną i zrozumiałą, że najwyższy stopniem jest szefem w sztabie danego rodzaju broni.

Nie wiem tylko czy Herr Leutnant Dex wyraża wolę przejścia do ELaK, wtedy zwyczajnie zamienię Was funkcjami. Nie mniej chciałbym w papierkach mieć porządek.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Ronon Dex »

Heinz-Werner Grüner pisze: 27 lutego 2024, 22:03 Nie wiem tylko czy Herr Leutnant Dex wyraża wolę przejścia do ELaK, wtedy zwyczajnie zamienię Was funkcjami. Nie mniej chciałbym w papierkach mieć porządek.
Może tak być... co zresztą będzie chyba wygodne, skoro zamierzam zająć się restrukturyzacją ELaK - jako dowodzącemu tym rodzajem wojsk, będzie mi zdecydowanie wygodniej wprowadzać zmiany czyli wprowadzać, a nie pytać się wszystko i czekać czasem długo na odpowiedź.

Jak rozumiem jednocześnie dalej pełnię pozostałe obowiązki czyli szefostwo uzbrojenia oraz dowództwo 2. Fliegerregiment... ale tak to już bywa przy tak kameralnym gronie.
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Ronon Dex pisze: 27 lutego 2024, 22:33
Heinz-Werner Grüner pisze: 27 lutego 2024, 22:03 Nie wiem tylko czy Herr Leutnant Dex wyraża wolę przejścia do ELaK, wtedy zwyczajnie zamienię Was funkcjami. Nie mniej chciałbym w papierkach mieć porządek.
Może tak być... co zresztą będzie chyba wygodne, skoro zamierzam zająć się restrukturyzacją ELaK - jako dowodzącemu tym rodzajem wojsk, będzie mi zdecydowanie wygodniej wprowadzać zmiany czyli wprowadzać, a nie pytać się wszystko i czekać czasem długo na odpowiedź.

Jak rozumiem jednocześnie dalej pełnię pozostałe obowiązki czyli szefostwo uzbrojenia oraz dowództwo 2. Fliegerregiment... ale tak to już bywa przy tak kameralnym gronie.
Ok czyli robię "swapa" waszych pozycji. A co do szefostwa uzbrojenia i logistyki, tak tu bez zmian.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Jestem oficerem, a nawet nie umiem strzelać :D cały czas siedzę w sztabie.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Femme Mystere pisze: 05 marca 2024, 13:35 Jestem oficerem, a nawet nie umiem strzelać :D cały czas siedzę w sztabie.
Przez pewien czas nawet Frau Leutnant była szefem sztabu. Porponuje wybrać się na strzelnicę. Była nawet szansa w zaowdach biathlonowych nieco postrzelać...

A może znacie jakąś fajną gierę, gdzie można pocelować i postrzelać? Byłby to fajny egzamian powiedzmy na podoficera czy jakoś tak.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Femme Mystere pisze: 05 marca 2024, 13:35 Jestem oficerem, a nawet nie umiem strzelać :D
I nie miej kompleksów... jak byłem w realowej armii to widziałem oficerów, którzy nawet z załadowaniem magazynka mieli problem. :lol: :lol: :lol:
Heinz-Werner Grüner pisze: 05 marca 2024, 21:17 A może znacie jakąś fajną gierę, gdzie można pocelować i postrzelać? Byłby to fajny egzamian powiedzmy na podoficera czy jakoś tak.
W Armie3 (ta gierka, w której robię m.in. ELak) jest taka możliwość, nawet są w steamowym "warsztacie" gotowe mapy z obszarami treningowymi, ale cele są normalnie w obiektach do wstawiania, a więc można sobie samemu to urządzić. Ale pewnie nie warto kupować tylko, dla samej zabawy w strzelnicę... bo kompletem DLC to pewnie wyjdzie koło 300 PLN, albo lepiej.

Na Steam widziałem coś o nazwie "World of Shooting"... darmowe, we wczesnym dostępie, ale nie wiem co to warte. Nie próbowałem - nie mam do takich rzeczy zaufania, bo jak coś jest darmowe to albo byle jakie, albo potem trzeba sporo dokupić by działało z sensem. Ale jak masz czas to wypróbuj...
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Ronon Dex pisze: 05 marca 2024, 23:00
Femme Mystere pisze: 05 marca 2024, 13:35 Jestem oficerem, a nawet nie umiem strzelać :D
I nie miej kompleksów... jak byłem w realowej armii to widziałem oficerów, którzy nawet z załadowaniem magazynka mieli problem. :lol: :lol: :lol:
Heinz-Werner Grüner pisze: 05 marca 2024, 21:17 A może znacie jakąś fajną gierę, gdzie można pocelować i postrzelać? Byłby to fajny egzamian powiedzmy na podoficera czy jakoś tak.
W Armie3 (ta gierka, w której robię m.in. ELak) jest taka możliwość, nawet są w steamowym "warsztacie" gotowe mapy z obszarami treningowymi, ale cele są normalnie w obiektach do wstawiania, a więc można sobie samemu to urządzić. Ale pewnie nie warto kupować tylko, dla samej zabawy w strzelnicę... bo kompletem DLC to pewnie wyjdzie koło 300 PLN, albo lepiej.

Na Steam widziałem coś o nazwie "World of Shooting"... darmowe, we wczesnym dostępie, ale nie wiem co to warte. Nie próbowałem - nie mam do takich rzeczy zaufania, bo jak coś jest darmowe to albo byle jakie, albo potem trzeba sporo dokupić by działało z sensem. Ale jak masz czas to wypróbuj...
Co ciekawe, ja mam Armę, ale pewnie ze 2-3 godzinki zabawy w bieganie i to wszystko.
Chodzi mi o coś prostego, niekoniecznie musi być podpięte pod militaria, może być "strzelectwo sportowe".
Early acces nie oznacza, ze coś jest słabe, zaraz obejrzę ten WoS.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Heinz-Werner Grüner pisze: 05 marca 2024, 23:10 Co ciekawe, ja mam Armę, ale pewnie ze 2-3 godzinki zabawy w bieganie i to wszystko.
Ja kupiłem tylko do kombinacji pod mikro... strzelanki mnie nie bawią, wolę zabawę na strzelnicy w realu.
Heinz-Werner Grüner pisze: 05 marca 2024, 23:10 Early acces nie oznacza, ze coś jest słabe, zaraz obejrzę ten WoS.
Wczesny dostęp nie (sam niejedno tak kupowałem) - ale fakt, że jest w ogóle darmowe, raczej nie tchnie optymizmem. Ale ściągnę... co mi szkodzi, najwyżej wywalę - zobaczymy czy to coś warte. W zasadzie fakt, że jest darmowe to plus przy zabawie w mikro.
Obrazek
Ronon Dex
ODPOWIEDZ

Wróć do „Siły Zbrojne”