Na początku września 1923 roku przeprowadzono na terenach Edelweiss przedsięwzięcie, które ostatecznie ulokowano w Komitacie Wolkenbad. Projekt "Nationalgestüt für Edelweiß-Pferde" zakładał utworzenie narodowego zasięgu stadniny koni, w celu wyhodowania i popularyzacji tej rasy konia. Unormowaniem i wszelkimi zabudowaniami zajęli się obywatele-pasjonaci z oberhauptem Grünerem na czele.
To właśnie tego dnia zakończono wykańczanie ostatniego budynku, trwały tylko pracę wewnątrz, a konkretnie umeblowanie przestrzeni użytkowej.
Konie powinny dotrzeć do stajen już jutro. Miejmy nadzieję, że nie będzie opóźnień. Tymczasem spójrzmy na kilka ujęć z okolic toru wyścigowego.
Czy można nabyć konia najlepszego z najlepszych, aby wziąć udział w gonitwie w RON?
Ambasador Księstwa Sarmacji
Zastępca Samozwańczego Sekretarza Mikroświatowej Unii Piłkarskiej
Były Kanclerz Księstwa Sarmacji
Prezes VfB 1923 Wolkenbad
Skłonił mnie jednak Szanowny do porządnego opisania ich "rodowodu". Takie boksy z dokładnymi danymi będą niezbędne by rozpocząć reprodukcję. Muszę zgłosić się do Herr @Alfred Fabian, on miał na pewno niezwykłe stado, a tutaj potrzeba więcej klaczy...
Stajnie narodowe w Edelweiss, cudowny pomysł. Pamiętam swego czasu, że była na ten temat bardzo intensywna dyskusja w przeszłości. Cieszę się, że udało się wcielić koncepcję w życie a przede wszystkim, że jest tym tematem całkiem spore zainteresowanie. Trzymam kciuki za wszystkich hodowców oraz kadrę dżokejów ^^
Kto wie być może jakiś konkurs piękności koni na EdeLiebe albo zawody jeździeckie o puchar oberhaupta
Ps. Niewiedziałem, że taki dobry interes na tych koniach #Aurora #Liberty
Stajnie narodowe w Edelweiss, cudowny pomysł. Pamiętam swego czasu, że była na ten temat bardzo intensywna dyskusja w przeszłości. Cieszę się, że udało się wcielić koncepcję w życie a przede wszystkim, że jest tym tematem całkiem spore zainteresowanie. Trzymam kciuki za wszystkich hodowców oraz kadrę dżokejów ^^
Kto wie być może jakiś konkurs piękności koni na EdeLiebe albo zawody jeździeckie o puchar oberhaupta
Ps. Niewiedziałem, że taki dobry interes na tych koniach #Aurora #Liberty
O tak! Taka aukcja koni to było by coś, lub właśnie konkurs piękności. Tylko ustawić jakieś sensowne zasady i mamy całkiem przyjemny zalążek wierzchowców, na których możmey bazować jako "reproduktorzy".
Zawody jeździeckie, czyli skoki przez przeszkody? Znam jedną prostą gierkę, ale to w sumie niezła opcja.
Z drugiej strony w końcu marzy mi się coś na wzór Derby czy tam Wielkiej Pardubickiej. Sam system rozgrywek niby rozkminiałem kiedyś z Herr Cargalho, ale polegliśmyze względu na nieco odmienne wizje.
Jakieś mini gry związane z końmi. Każdy miałby kilka statystyk, po zawodach mogłyby się rozwijać, więc z wiekiem byłyby lepsze. Dodatkowo ich potomstwo miałoby jakiś % cech rodziców na start.
Zawody typu przeszkody, gdzie liczyły by się inne statystyki i wyścigi gdzie ważne byłby inne. Do tego przed zawodami możliwość delikatnego wpływania trenerów, no i na końcu rzut kością.
Ja to widzę
Edit: wpływanie właścicieli poprzez zakup paszy, podków itp., a z tych pieniędzy + sponsorów byłyby nagrody dla zwycięzców. I samo się kręci