Oktoberfest 1924 - przygotowania

Święto Piwa to tradycja Kotliny Edelweiss od zarania dziejów. Edle z wielką czcią odnoszą się do złotego napoju i już poraz trzeci organizują wspaniały festiwal piwny. Nie bacz na "podbrobki", liczy się tylko edelweisski Oktoberfest!
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Oktoberfest 1924 - przygotowania

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Obrazek
Wrzesień to czas rozpoczęcia sezonu rajdowego, ale za pasem mamy bliski naszemu sercu październik! A co dzieje się w październiku? Oczywiście wielki Oktoberfest!
Wśród Edli mamy wielu smakoszy piwa, ale i nasi goście, którzy raczyli nas swoją obecnością zawsze chętnie z nami kufelek przechylili.

Czas zacząć przygotowania. Pierwsze to chyba termin, wiadomo, zmieścić się w terminie miesiąca paźdzernika.
Co mieliśmy w zeszłym roku?
- najważniejszy jest oczywiście KRAM BROWARNIKÓW i przyznanie nagrody Bierfest - Grand Prix 1924.
Konkurs jest oczywiście obowiązkowy, ale wymaga pomocy pewnego pana H. :D

- LAWINA (tutaj potrzebna bylaby @Femme Mystere - zapytam drogą prywatną, ale nie sądzę, że się uda. :) ) - tylko inna opcja wchodzi w grę.
- BIESIADNE STOŁOWANIE (za to odpowiadała druga z pań - @Isabella Swann, ją będzie jeszcze trudniej obudzić z mikronacyjnego snu)
- STRZELNICA - @Albert Fryderyk de Espada liczę na Ciebie! Daj proszę znać czy w razie czego to ogarniesz.
- MORZE PIWA - @Joachim Cargalho brylował na tym morzu. Czy popłynie z nami w tym roku?
- KTO PIJE - czyli zgadywankaoczywiście zabawę pociągnę ja - Tu można już przyklepać.
- ALFABET SIKORSKIEGO - pomysł zaczerpnięty od @Gaetano Kohlmeise - oddaje fory jak to rozegrać.
- KOŚCI BEZ OŚCI - hazardowa zabawa według pomysłu @Pavel van der Gibson. Czekam na przekaz pomysłu (poszedłbym jednak w ostry hazard :P )
- HERBATKA U ALFREDA - otwarcie Liedteerum - jako okoliczność towarzysząca - @Alfred Fabian - jakiś konkursik, zabawa etc?

Do tego dojdzie oczywiście ognisko pełne chmielu, a sądzę, że jakąś zabawę jeszcze wymyślę. :)

Szybka burza mózgów i działamy!

DODANE:
skreślenie prowadzenia Lawiny przez Lieselotte
dodanie Alfabetu Sikorskiego
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Gaetano Kohlmeise Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Oktoberfest 1924

Post autor: Gaetano Kohlmeise »

Oto właśnie mi chodziło, a sam alfabet Szanowny uzupełni?
Liczę na pomysłowość innych. Nie stawiam sobie jednak jako cel zakończenie tego projektu teraz, raczej planuję dokładac kolejne "cegiełki" w postaci haseł i opisów podczas kolejnych imprez.
Gaetano Kohlmeise

znany również jako
Kajetan Merkury Sikorski
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Gaetano Kohlmeise pisze: 06 października 2024, 18:46
Oto właśnie mi chodziło, a sam alfabet Szanowny uzupełni?
Liczę na pomysłowość innych. Nie stawiam sobie jednak jako cel zakończenie tego projektu teraz, raczej planuję dokładac kolejne "cegiełki" w postaci haseł i opisów podczas kolejnych imprez.
Ok, rozumiem, przecież nie każda litera musi być wykorzystana.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Heinz-Werner Grüner pisze: 06 października 2024, 18:45 O jeszcze tutaj nie odpowiedziałem. Taki sposób rozgrywki się podobał wszystkim w zeszłym roku, ja bym nic nie zmieniał, a pytania o Koribię, skoro jest link to jak najbardziej. Niech i będzie namiastka "egzotyki". ;)
Hmmm, to może zrobić by to tak jak rok temu, jeden strzał na dzień a quiz będzie tylko przy okazji. I teraz jak maiłby być prosty to dawałby pierwszej osobie która odpowie dodatkowy strzał, jak byłby naprawdę dziki to można by za nie nagrody rozdawać.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Albert Fryderyk de Espada pisze: 06 października 2024, 23:50
Heinz-Werner Grüner pisze: 06 października 2024, 18:45 O jeszcze tutaj nie odpowiedziałem. Taki sposób rozgrywki się podobał wszystkim w zeszłym roku, ja bym nic nie zmieniał, a pytania o Koribię, skoro jest link to jak najbardziej. Niech i będzie namiastka "egzotyki". ;)
Hmmm, to może zrobić by to tak jak rok temu, jeden strzał na dzień a quiz będzie tylko przy okazji. I teraz jak maiłby być prosty to dawałby pierwszej osobie która odpowie dodatkowy strzał, jak byłby naprawdę dziki to można by za nie nagrody rozdawać.
No i mnie się podoba taki pomysł. Dzisiaj wydzielę na Polanie miejsce na tegoroczny Oktoberfest, to będzie mozna się pomału przygotowywać.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Oktoberfest 1924 - przygotowania

Post autor: Femme Mystere »

Z racji planowanego powrotu chciałabym w takim razie przygotować coś na Okroberfest. Tylko nie mam za bardzo pomysłu, co mogłabym przygotować. Co byście preferowali? Jakaś sesja rpg? Czy też krótkie opowiadanie interaktyczne?
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Femme Mystere pisze: 09 października 2024, 19:40 Z racji planowanego powrotu chciałabym w takim razie przygotować coś na Okroberfest. Tylko nie mam za bardzo pomysłu, co mogłabym przygotować. Co byście preferowali? Jakaś sesja rpg? Czy też krótkie opowiadanie interaktyczne?
Witamy ponownie, to tytułem wstępu. Po drugie, widzę nowy "mejk ap" na awatarku - całkiem ładny.
Po trzecie, to chyba najpierw wypada zapytać z jaką szybkością Szanowna Pani zamierza do nas wracać. Czy to ma być luźne i spokojne wejscie, czy coś bardziej agresywnego.
Dla mnie, to co pisaliśmy "listownie" jest jak najbardziej wystarczające. Nie będę napierał, żeby zzrobić i jedno i drugie, a może jeszcze coś ekstra. Wiem jak to jest wracać po "chwili niebytu". Nic na siłę, ale pomału i do przodu. :P
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Zatem... po ustaleniach z Herr Oberhauptem na super elitarnym prywatnym spotkaniu, ustaliliśmy, że przygotuję sesję rpg. Spodziewajcie się niebawem więcej info na ten temat.
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Femme Mystere pisze: 10 października 2024, 10:58 Zatem... po ustaleniach z Herr Oberhauptem na super elitarnym prywatnym spotkaniu, ustaliliśmy, że przygotuję sesję rpg. Spodziewajcie się niebawem więcej info na ten temat.
No i w to mi graj. Proszę zatem powiedzieć ile przestrzeni potrzeba. Podforum jest konieczne czy nie?

@Gaetano Kohlmeise @@Pavel van der Gibson @Joachim Cargalho @Albert Fryderyk de Espada a Szanowni Panowie, potrzebują miejsce na podforum w Oktberfest 1924?
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Zmieścimy się w jednym temacie na forum. Nie mam dużych potrzeb.
Prawa Faktotum