Jak każde szanujace się państwo, także i Edelweiss posiada oddziały zbrojne, by bronić swojego terytorium. To właśnie poniżej znajdziesz wszelkie informacje w sferze wojskowości.
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑07 października 2024, 08:19
Herr Komandeur Oberleutnant @Albert Fryderyk de Espada, dlaczego nie używacie pieczęci?
A bo pieczątka jest dla dowódcy Flotylli Rzecznej a obecnie legitymuję się p.o Szefa Sztabu.
Jeżeli mogę zaproponować sugerowałbym stworzenie pieczęci dla stanowisk a nie osób.
Jürgen Voller pisze: ↑07 października 2024, 00:21
Danke, herr Esplenada!
Właśnie czegoś takiego potrzebowałem do rozpoczęcia misji! )
Oddaję się celem wykonania zadania!
Ja rozumiem żarciki, ale skoro mamy się bawić w odgrywanie ról, to w warunkach militarnych proszę dosotosować nieco więcej powagi. Oczywiście nie wymagam by działać "na ściśniętych jajach", ale szacunek do przełożonego, chociażby w takiej mikroaremce powinien się należeć, prawda. Herr Komandeur Oberleutnant jest p.o. Szefa Sztabu.
Powiedzmy że nie mam "kija w dupie" i jakaś krzywda się z tego faktu nikomu nie dzieje.
Chociaż faktycznie starczyłoby formalnie "Tak jest." no i święto.
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑07 października 2024, 08:19
Herr Komandeur Oberleutnant @Albert Fryderyk de Espada, dlaczego nie używacie pieczęci?
A bo pieczątka jest dla dowódcy Flotylli Rzecznej a obecnie legitymuję się p.o Szefa Sztabu.
Jeżeli mogę zaproponować sugerowałbym stworzenie pieczęci dla stanowisk a nie osób.
Jürgen Voller pisze: ↑07 października 2024, 00:21
Danke, herr Esplenada!
Właśnie czegoś takiego potrzebowałem do rozpoczęcia misji! )
Oddaję się celem wykonania zadania!
Ja rozumiem żarciki, ale skoro mamy się bawić w odgrywanie ról, to w warunkach militarnych proszę dosotosować nieco więcej powagi. Oczywiście nie wymagam by działać "na ściśniętych jajach", ale szacunek do przełożonego, chociażby w takiej mikroaremce powinien się należeć, prawda. Herr Komandeur Oberleutnant jest p.o. Szefa Sztabu.
Powiedzmy że nie mam "kija w dupie" i jakaś krzywda się z tego faktu nikomu nie dzieje.
Chociaż faktycznie starczyłoby formalnie "Tak jest." no i święto.
Pewnie, że by wystarczyło dla stanowiska, ale i dla stanowiska i dla osoby też może być.
Pieczęć p.o. Szefa Sztabu Komandeur Oberleutnant Albert Friedrich de Espada:
Co do drugiej części wypowiedzi, to ja wiem, że kij w dupie, za przeproszeniem nie uwiera, ale zabawa fajniejsza jak trzymamy się ró, prawda?
Jürgen Voller pisze: ↑08 października 2024, 14:18
Nie wiedziałem, jakiego użyć stopnia
Każdy żołnierz ma pod swoim profilem dedykowana rangę ze stopniem wojskowym. Ewentualnie można zawsze sprawdzić w stanie osobowym czy ktoś nie pełni dodatkowych funkcji jak np Herr Oberhaupt który jest szefem sztabu lub ja pełniącym obowiązki szefa sztabu. viewtopic.php?f=4&t=735
W ogóle zauważyłem, że mało ludzi korzysta z opcji "najazdu" na coś na naszym forum. Każde podforum, każdy odnośnik ma w Edelweiss swój opis. Ciekaw jestem ile osób w ogóle to przeczytało. A czy zauważyliście, że w miastach, tuż pod obrazkiem są linki do planów miasta i podana jest szacowana liczba mieszkańców?
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑08 października 2024, 20:31
W ogóle zauważyłem, że mało ludzi korzysta z opcji "najazdu" na coś na naszym forum. Każde podforum, każdy odnośnik ma w Edelweiss swój opis. Ciekaw jestem ile osób w ogóle to przeczytało. A czy zauważyliście, że w miastach, tuż pod obrazkiem są linki do planów miasta i podana jest szacowana liczba mieszkańców?
No niektórzy chcieli skorzystać z opcji najazdu na Nową Kurlandię, ale zostali przywołani do porządku
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑08 października 2024, 20:31
No niektórzy chcieli skorzystać z opcji najazdu na Nową Kurlandię, ale zostali przywołani do porządku
Chyba nie o taki najazd chodziło ale z grubsza to się zgadza.
Ja tam osobiście przeczytałem sobie kiedyś notatki które jakoś mogły być dla mnie ciekawe, mojej firmy, wojska, Glanzbergu itd. Nawet fajna opcja ale rzeczywiście mało kto pewnie zwraca na nią uwagę nawet mimo faktu tego iż ją widzą.