SKOSZAROWANI - fabularyzacja życia w koszarach

Jak każde szanujace się państwo, także i Edelweiss posiada oddziały zbrojne, by bronić swojego terytorium. To właśnie poniżej znajdziesz wszelkie informacje w sferze wojskowości.
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

SKOSZAROWANI - fabularyzacja życia w koszarach

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

"Skoszarowani"

Obrazek
Dział fabularny imitujacy "życie w armii" i jak sama nazwa wskazuje w grunerwaldzkich koszarach.

W tym dziale opisujemy ogólne przeżycia, przemyślenia, prowadzimy dialogi z innymi żołnierzami Edelweiss Streitkrafte.
Pamiętaj, że złe zachowanie i nieodpowiednia tytulatura do przełożonych nie umknie ich uwadze...
Dowództwo i przełożeni:

Obrazek
Major Hans-Jürgen Matteschitz
Dowódca Koszarów Grünerwaldzkich. Nieco oschły mężczyzna z "wyższych sfer". Pedant. Czyste trzewiki to podstawa w jego codziennych zasadach. Lubi czytać, szczególnie powieści kryminalne, skrycie kocha się w śpiewaczce Irenkah*

Obrazek
Stabsfeldwebel Mathilde Hermann
Odpowiedzialna za damską część koszar. Podkochuje się w majorze Matteschitz, nagminnie mu się podlizuje. Oczekuje pełnej uległości od męskiej części. Zapalona feministka

Obrazek
Oberfeldwebel Ottmar Popierdolka
Nieco gapkowaty, ale doświadczony wiarus. Do swoich zadań podchodzi całkowicie obojętnie. Nałogowy palacz zagranicznych "Namiestnikowskich". Lubi popijać na służbie

Obrazek
Feldwebel Dietrich Marko
Trzymający się wszelakich procedur. Karierowicz. Donosiciel i lizus. Niezbyt rozmowny

*edelwajski odpowiednik Sanah
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: SKOSZAROWANI - fabularyzacja życia w koszarach

Post autor: Femme Mystere »

Wywołuję zatem Herr @Albert Fryderyk de Espada . Może mogłabym dołączyć do lotnictwa?
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Femme Mystere pisze: 11 października 2024, 13:58 Wywołuję zatem Herr @Albert Fryderyk de Espada . Może mogłabym dołączyć do lotnictwa?
Odpowiem krótka, mogłaby. Starczy powiedzieć "tak chcę dołączyć" a stosowne rozkazy zostaną wydane.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Albert Fryderyk de Espada pisze: 11 października 2024, 19:02
Femme Mystere pisze: 11 października 2024, 13:58 Wywołuję zatem Herr @Albert Fryderyk de Espada . Może mogłabym dołączyć do lotnictwa?
Odpowiem krótka, mogłaby. Starczy powiedzieć "tak chcę dołączyć" a stosowne rozkazy zostaną wydane.
W razie czego pingnie mnie Szanowny, bo moge zapomnieć pozmieniać w "systemach i tabelkach".
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

@Albert Fryderyk de Espada zatem pasowałoby chyba zacząć od szkolenia? Nie mam uprawnień :x
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Femme Mystere pisze: 12 października 2024, 15:13 @Albert Fryderyk de Espada zatem pasowałoby chyba zacząć od szkolenia? Nie mam uprawnień :x
Bardzo dobre spostrzeżenie Frau Leutnant, niestety nasz kompleksowy i rozbudowany program szkoleniowy nie istnieje.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Ronon Dex »

Heinz-Werner Grüner pisze: 10 października 2024, 19:53 Proponowałbym wywołać Herrl Hauptmann@Ronon Dex, ale on chyba w kwestiach Kreissage nie jest za bardzo w temacie, dawno do nas nie zaglądał.
No przecież Herr Oberhaupt sam mnie przeniósł z lotnictwa od wojsk lądowych... tyle, że nowy dowódca pozostawił mi dowodzenie 2. Fliegerregiment. Mogę więc wypowiadać się tylko w ramach "swojego" pułku, a nie ogólnie za Luftstreitkräfte.

Nic nie stoi na przeszkodzie bym przyjął nowego lotnika do tego pułku, ale najpierw to chyba dowódca lotnictwa musi przyjąć do tej formacji jako takiej.
Albert Fryderyk de Espada pisze: 12 października 2024, 20:51
Femme Mystere pisze: 12 października 2024, 15:13 @Albert Fryderyk de Espada zatem pasowałoby chyba zacząć od szkolenia? Nie mam uprawnień :x
Bardzo dobre spostrzeżenie Frau Leutnant, niestety nasz kompleksowy i rozbudowany program szkoleniowy nie istnieje.
Natomiast istnienie eskadra, która pełni też funkcje szkoleniowe, a szkolenie odbywa się na samolotach S1DE-1.
Heinz-Werner Grüner pisze: 10 października 2024, 19:53 Stąd też taka myśl, że jeśli nie odezwie się do niedzieli...
Odzywa się w niedzielę, bo jak Herr Oberhaupt zapewne pamięta to ma w obecnej pracy weekend niedziela-poniedziałek... :lol:
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Fajnie byłoby wsiąć do samolotu i nie rozbić się o najbliższe drzewo :D A gdzie tu jeszcze obsługa broni...
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Ronon Dex pisze: 13 października 2024, 08:46
Heinz-Werner Grüner pisze: 10 października 2024, 19:53 Proponowałbym wywołać Herrl Hauptmann@Ronon Dex, ale on chyba w kwestiach Kreissage nie jest za bardzo w temacie, dawno do nas nie zaglądał.
No przecież Herr Oberhaupt sam mnie przeniósł z lotnictwa od wojsk lądowych... tyle, że nowy dowódca pozostawił mi dowodzenie 2. Fliegerregiment. Mogę więc wypowiadać się tylko w ramach "swojego" pułku, a nie ogólnie za Luftstreitkräfte.

Nic nie stoi na przeszkodzie bym przyjął nowego lotnika do tego pułku, ale najpierw to chyba dowódca lotnictwa musi przyjąć do tej formacji jako takiej.
Albert Fryderyk de Espada pisze: 12 października 2024, 20:51
Natomiast istnienie eskadra, która pełni też funkcje szkoleniowe, a szkolenie odbywa się na samolotach S1DE-1.
Heinz-Werner Grüner pisze: 10 października 2024, 19:53 Stąd też taka myśl, że jeśli nie odezwie się do niedzieli...
Odzywa się w niedzielę, bo jak Herr Oberhaupt zapewne pamięta to ma w obecnej pracy weekend niedziela-poniedziałek... :lol:
A wiesz, że nie pamiętałem, że weekend u Ciebie to niedziela-poniedziałek? :D
Teraz już zapamiętam. W każdym razie, ja nie "czepiam" się, brońcie bogowie mikroświata, żadnego z dowódców. Ja pisalem tylko o tym, że z racji, że bywasz rzadziej w Edelweiss możesz nie wiedzić na czym ma polegać misja "Krajzega". Co do lotnictwa, to z tego co widzę, w Rozkazach Szefa Sztabu to lotnictwem przewodzi duch, czyli Herr Hauptmann Romanow. Z chęcią więc oddam całość pod władanie komuś kto ma pomysł na dalsze działanie. Dodam tylko, że piechotą dowodzi Herr Hauptmann Dex, a marynarką Herr Komandeur Oberleutnant de Espada.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

W sumie Herr @Ronon Dex ma wiele racji. Nie mam zamiaru ubliżać tu umiejętnością i zasługom Herr @Piotr Romanow ale na pełnione przez niego stanowisko dowódcy naszych sił lotniczych przygadało by się godne zastępstwo.
Pierwszą myślą był Herr @Fabio Rhyner już zaprawiony w swojej służbie w tych jednostkach ale jeżeli nie to po odpowiednim przeszkoleniu w 1. Ausbildungs/Verbindungsstaffel może to właśnie Frau @Femme Mystere mogłaby zostać odpowiedzialną za nasze siły powietrzne.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum