Biuletyn Nieuczesany

Edelweiss NachrichtenAgentur (ENA) ma spełniać rolę komunikatora Szarotkowej Krainy ze światem zewnętrznym. Chcesz się dowiedzieć co się dzieje w innej części mikroświata? Zajrzyj właśnie tu!
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Sorcha Raven v.d. Bjørk Stempel
Hexe von Ravenspell

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Biuletyn Nieuczesany

Post autor: Sorcha Raven v.d. Bjørk »

Obrazek
Mam przyjemność zaprezentować Biuletyn Nieuczesany, niecodziennik pełen być może nie do końca sprawdzonych, ale jakże ekscytujących informacji.
Będę się dzielić z Wami wraz z moimi "szpiegami" (czyt. współpracownikami) informacjami o różnych tematach i wadze przekazu nie tylko z naszej Kotliny, ale również spoza naszych granic.
Już niebawem pierwsze wiadomości z trzeciej ręki, zapraszam :D
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Hexe von Ravenspell

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Biuletyn Nieuczesany

Drodzy Czytelnicy,
Ostatnio w naszym wspaniałym państwie, w związku z Andrzejkami, rozgorzała dyskusja na tematy sercowe i nie chodzi o wizyty u kardiologa, a raczej chodzi o bardziej romantyczny przekaz.
Wiele wskazuje na to, że jedni chcieliby, a boją się mieć drugą połówkę, inni wolą sami iść przez v-życie, a jeszcze inni są namawiani wręcz do wejścia w pokrewieństwo.
Ja nie wiem, czemu ma to służyć, ale obawiam się, że w niedalekim czasie Edelweiss będzie planetą singli, a to źle wróży na przyszłość.

Jak donoszą moi dobrze poinformowani ludzie Gudrun i Fritz, których poznaliście w pierwszym artykule,
podróżując po naszym v-świecie, wiele dzieje się w innych państwach.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
W Lumerii zaś stoją przed widmem zakończenia zabawy.
Swoją drogą szkoda, aczkolwiek popieram chęć przeniesienia się na zwykłe forum.
Zawsze jak jakaś mikronacja kończy działalność, to jest ze stratą dla wszystkich.
Mam nadzieję jednak, że sytuacja pójdzie w pozytywnym kierunku.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
W Cesarstwie Rusowskim zaś dochodzi do ludobójstwa!
Informują na swoim forum o rewolucji zabijaniu ludzi wiernych koronie. O bezprawiu i burdach.
Ciekawe, w jakim kierunku to pójdzie, może zaczną ludzi zamykać w łagrach, to jest niepokojąca informacja. Myślę, że opinia publiczna powinna się tym zainteresować.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A co zaś się tyczy prawa, to za naszymi granicami ludzie są gnębieni przez opresyjne państwa, jak słyszałam, że w Sarmacji gnębi się ludzi za braki w kaligrafii.
Zapytałam pewnego Sarmatę o opinię z aferą obywatelską niejakiego Hansa i co usłyszałam:
Pani kochana co się dzieje tutaj, człowiek nie miał na kartkie papieru i długopis, napisał ołówkiem na opakowaniu po mące i już mu dali kare, że niechlujnie pisze, a bo to on jeden, tamte ministry to same patałachy, piszum byle co,tak aby prosty człowiek nie mógł tego nijak rozumem zwykłem posiąść, chco wsadzić do lochu człowieka i robią zadymy z byle czego. Bo co? Bo nie chce im się w robocie siedzieć.
No cóż, jak widać to obecnie gorący temat u naszych sąsiadów. Mam nadzieję, że sprawa znajdzie pozytywny koniec.
Jak dobrze, że u nas jest spokój i tylko co jakiś czas rajd, jakieś zawody lub problemy sercowe :)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Sophie Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Sophie »

Świetne wydanie. Co do Lumerii - przeniesienie się na zwykłe forum wcale nie oznacza zakończenia zabawy, wystarczy dostosować obecne systemy do realiów phpBB czy innego silnika forum i nadal można z nich korzystać.
/-/Sophie Susanne Cargalho
Dumna obywatelka Kotliny
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Chyba czas wprowadzić "prawo kaligraficzne" w Edelweiss! :D
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Wyszło szydło z worka ;D z tymi tematami sercowymi. Niby nic się nie dzieje, niby cisza i spokój. A tu coś jednak się toczy. Niestety mój problem v-sercowy jest zbyt zawikłany i spalony. Szkoda, że do Edeliebe jeszcze tyle czasu!
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Femme Mystere pisze: 01 grudnia 2024, 21:07 Wyszło szydło z worka ;D z tymi tematami sercowymi. Niby nic się nie dzieje, niby cisza i spokój. A tu coś jednak się toczy. Niestety mój problem v-sercowy jest zbyt zawikłany i spalony. Szkoda, że do Edeliebe jeszcze tyle czasu!
W tym roku faktycznie Ci się "upiekło", bo byłaś w "górach".
Problemy sercowe - narodowy sport Edli. :D
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Sophie Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Sophie »

Heinz-Werner Grüner pisze: 01 grudnia 2024, 21:10
Femme Mystere pisze: 01 grudnia 2024, 21:07 Wyszło szydło z worka ;D z tymi tematami sercowymi. Niby nic się nie dzieje, niby cisza i spokój. A tu coś jednak się toczy. Niestety mój problem v-sercowy jest zbyt zawikłany i spalony. Szkoda, że do Edeliebe jeszcze tyle czasu!
W tym roku faktycznie Ci się "upiekło", bo byłaś w "górach".
Problemy sercowe - narodowy sport Edli. :D
Chyba trzeba jakąś swatkę zaprosić do Edelweiss, problemy znikną.
/-/Sophie Susanne Cargalho
Dumna obywatelka Kotliny
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Hexe von Ravenspell

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Sophie pisze: 01 grudnia 2024, 21:16
Chyba trzeba jakąś swatkę zaprosić do Edelweiss, problemy znikną.
Ja myślę, że lepiej nowych Edli nieświadomych zagrożenia problemami sercowymi :lol:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Jak mi ktoś przyniesie "na tacy" nowych Edli, czy to swatki czy nieświadomych to ja będę przeszczęśliwy. :D
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Narazie musisz się zadowolić starymi Edlami.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL