I jak z tym? Ogarniemy jakiś termin?
O biathlonie słów kilka
- Gaetano Kohlmeise • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: O biathlonie słów kilka
Tak. Siadam do tego teraz.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Wydaje mi się, że harmonogram imprez należy rozplanowac tak:
Herr @Gaetano Kohlmeise i Herr @Albert Fryderyk de Espada rozdysponują między własnymi ideami, gdzie i na jakim obiekcie winny odbywać się imprezy. To by mi przypasowało:
GRUDZIEŃ 1924
13-15 XII - Termin zarezerwowany przez RMAW - Rajd Voxlandu
16-19 XII - Termin WOLNY
20-23 XII - Termin WOLNY
Pierwsze terminy na startowe imprezy (kwestia dogadania czy biathlon czy gigant)
28-31 XII - Poszedłbym nawet w taki termin dla jednej/a nawet dwóch imprez.
STYCZEŃ 1925
30 XII 1924 - 3 I 1925 - Skoki Narciarskie na K-50- Grüner-Spatz-Schanze
4 - 6 I 1925 - Termin WOLNY
11 - 13 I 1925 - Termin WOLNY
21 - 23 I 1925 - Termin WOLNY
24 -26 I -RMAW - Rajd Radziecki
LUTY 1925
1 - 3 II - Termin WOLNY
8 - 10 II - Termin WOLNY
15- 17 II Termin WOLNY
28 II - 2 III 1925 - 2.Rajd Szarotki
Czekam na szybkie dogadanie, szczególnie odnośnie grudniowych planów. Resztę dopasujemy!
Herr @Gaetano Kohlmeise i Herr @Albert Fryderyk de Espada rozdysponują między własnymi ideami, gdzie i na jakim obiekcie winny odbywać się imprezy. To by mi przypasowało:
GRUDZIEŃ 1924
13-15 XII - Termin zarezerwowany przez RMAW - Rajd Voxlandu
16-19 XII - Termin WOLNY
20-23 XII - Termin WOLNY
Pierwsze terminy na startowe imprezy (kwestia dogadania czy biathlon czy gigant)
28-31 XII - Poszedłbym nawet w taki termin dla jednej/a nawet dwóch imprez.
STYCZEŃ 1925
30 XII 1924 - 3 I 1925 - Skoki Narciarskie na K-50- Grüner-Spatz-Schanze
4 - 6 I 1925 - Termin WOLNY
11 - 13 I 1925 - Termin WOLNY
21 - 23 I 1925 - Termin WOLNY
24 -26 I -RMAW - Rajd Radziecki
LUTY 1925
1 - 3 II - Termin WOLNY
8 - 10 II - Termin WOLNY
15- 17 II Termin WOLNY
28 II - 2 III 1925 - 2.Rajd Szarotki
Czekam na szybkie dogadanie, szczególnie odnośnie grudniowych planów. Resztę dopasujemy!
- Gaetano Kohlmeise • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Z tego, co napisałeś mamy 8 terminów wolnych. Wychodzi więc po 4 na biathlon i giganta. Możemy organizować je naprzemian - jak dla mnie, bez różnicy czy zaczniemy od giganta czy biathlonu.
Co do biathlonu, proponuję następujące trasy:
Wolkenbad (Östersund)
Freiwald (Lenzerheide)
Grünerwald (Nove Mesto)
Sandjak (Pokljuka)
Wolkenbad (Östersund)
Freiwald (Lenzerheide)
Grünerwald (Nove Mesto)
Sandjak (Pokljuka)
- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No ja osobiście nie mam nic przeciw żeby robić to na zmianę ale gdzieś tam się to już przewijało i w zasadzie przytoczę ten pomysł jeszcze raz aby rozszerzyć narciarstwo z czterech do pięciu torów. Ewentualnie wprowadzić jakąś rotację żeby może jedna trasa się wymieniała co sezon bo jak pamiętam jest z dziesięć.
No ale z pewniaczków mamy GLÄNZBERG (jeszcze czeka na nazwanie), BIBERBERG (Stadt Edelweiss), BERGHÜTTE VON J.CARGALHO (Grünerwald) no i SKI KAPUTTE (Wolkenbad).
No ale z pewniaczków mamy GLÄNZBERG (jeszcze czeka na nazwanie), BIBERBERG (Stadt Edelweiss), BERGHÜTTE VON J.CARGALHO (Grünerwald) no i SKI KAPUTTE (Wolkenbad).
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Czyli proponujesz, że 1 konkurencja w jeden weekend, każda w innym miejscu. Niby ma to sens, ale chciałbym bardziej wykorzystać Ostersundzki Wolkenbad.Gaetano Kohlmeise pisze: ↑08 grudnia 2024, 23:12 Z tego, co napisałeś mamy 8 terminów wolnych. Wychodzi więc po 4 na biathlon i giganta. Możemy organizować je naprzemian - jak dla mnie, bez różnicy czy zaczniemy od giganta czy biathlonu.
Wolkenbad (Östersund)
Freiwald (Lenzerheide)
Grünerwald (Nove Mesto)
Sandjak (Pokljuka)
Może warto przemyśleć, że weekend biathlonowy to np. dwa wyścigi (rotowanie jakie w danym czasie zostawiam Tobie). Wtedy mamy dwa dni, dajmy na to piątek-sobota, niedziela-poniedziałek by dosyłac wyniki.
Biathlon miałby wtedy aż 8 imprez punktowanych, ale to chyba nie problem.
Tu z racji dłużej trwającej zabawy faktycznie dobrym pomysłem jest powiększenie o jedną imprezę.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑08 grudnia 2024, 23:43 No ja osobiście nie mam nic przeciw żeby robić to na zmianę ale gdzieś tam się to już przewijało i w zasadzie przytoczę ten pomysł jeszcze raz aby rozszerzyć narciarstwo z czterech do pięciu torów. Ewentualnie wprowadzić jakąś rotację żeby może jedna trasa się wymieniała co sezon bo jak pamiętam jest z dziesięć.
Gór mamy więcej nazwanych na południu, na wschodzie Ametystowa, gdzie niedawno powstała wieś Langhron. Moze tam? A może gdzieś zupełnie w innym miejscu.
Glanzberg trzeba też na szybko jakoś nazwać. To miał nadać Herr Ludwik?
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ustalmy czy takie rozwiązanie jest ok. Moja propozycja - oczywiście całkowicie możliwa do zmiany:
viewtopic.php?f=248&t=1472&p=37156#p37156
Cztery miejsca w Edelweiss, w każdym dwa rodzaje zawodów, po dwa dni na każdy (weekend zawodów trwa od piątku do poniedziałku)
Teraz tylko ustalić jakie zawody rozgrywamy. W grze mamy do wyboru:
Sprint Masowy 10km - (tutaj musimy online)
Sprint 10km
Indywidualny 20km
ew. Pościgowy (łączone z wynikami z indywidualnego) 20km - tutaj nie mam wiedzy czy to się w ogóle da zweryfikować i rozegrać.
Drużynowe nie wchodzą w grę.
Czekam na wasze opinie.
viewtopic.php?f=248&t=1472&p=37156#p37156
Cztery miejsca w Edelweiss, w każdym dwa rodzaje zawodów, po dwa dni na każdy (weekend zawodów trwa od piątku do poniedziałku)
Teraz tylko ustalić jakie zawody rozgrywamy. W grze mamy do wyboru:
Sprint Masowy 10km - (tutaj musimy online)
Sprint 10km
Indywidualny 20km
ew. Pościgowy (łączone z wynikami z indywidualnego) 20km - tutaj nie mam wiedzy czy to się w ogóle da zweryfikować i rozegrać.
Drużynowe nie wchodzą w grę.
Czekam na wasze opinie.
- Pavel van der Gibson • Stempel
- Ambasador Księstwa Sarmacji
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jak mamy 8 zawodów to proponuję jeden masowy na sam koniec, może się uda. A tak to 5 sprintów i 2 indywidualne. Pościgowy trochę nie ma sensu w naszym przypadku.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Raczej 4 sprinty, bo lokalizacji jest 4, a nie ma co dublować, wtedy 3 indywidualne i 1 masowy.Pavel van der Gibson pisze: ↑13 grudnia 2024, 14:39 Jak mamy 8 zawodów to proponuję jeden masowy na sam koniec, może się uda. A tak to 5 sprintów i 2 indywidualne. Pościgowy trochę nie ma sensu w naszym przypadku.
- Pavel van der Gibson • Stempel
- Ambasador Księstwa Sarmacji
-
ODZNACZENIA