O biathlonie słów kilka
- Gaetano Kohlmeise • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: O biathlonie słów kilka
Mam pytanko. Czy możecie sprawdzić czy da się ściągnąć poprzednią wersję gry (tą, na której graliśmy rok temu - 6.2)? Bo jeśli nie to chyba musielibyśmy sie przerzucić na tą najnowszą, żeby ci, którzy nie ściągali wtedy tej gry też mieli szanse dołączyć. Bo ja, jak klikam to mi wyskakuje tylko możliwość ściągnięcia tylko tej najnowszej, która ma jeden duży minus - jest wersją beta i nie ma jeszcze wszystkich tras.
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Nie no, czekam na decydujące słowa w tym względzie naszego Bjørndalen @Gaetano Kohlmeise, ale na logikę, dwa te same, dzień po dniu, to... dziwnie.Pavel van der Gibson pisze: ↑13 grudnia 2024, 16:08Może być i tak, po prostu czym więcej krótszych tym lepiejHeinz-Werner Grüner pisze: ↑13 grudnia 2024, 14:44Raczej 4 sprinty, bo lokalizacji jest 4, a nie ma co dublować, wtedy 3 indywidualne i 1 masowy.Pavel van der Gibson pisze: ↑13 grudnia 2024, 14:39 Jak mamy 8 zawodów to proponuję jeden masowy na sam koniec, może się uda. A tak to 5 sprintów i 2 indywidualne. Pościgowy trochę nie ma sensu w naszym przypadku.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ja nic nie zmieniałem/nie aktualizowałem. Gdzie to ściągnąć to mogę ogarnąć, ale za jakąś godzinkę/dwie. Czy się uda? Nie wiem.Gaetano Kohlmeise pisze: ↑13 grudnia 2024, 20:00 Mam pytanko. Czy możecie sprawdzić czy da się ściągnąć poprzednią wersję gry (tą, na której graliśmy rok temu - 6.2)? Bo jeśli nie to chyba musielibyśmy sie przerzucić na tą najnowszą, żeby ci, którzy nie ściągali wtedy tej gry też mieli szanse dołączyć. Bo ja, jak klikam to mi wyskakuje tylko możliwość ściągnięcia tylko tej najnowszej, która ma jeden duży minus - jest wersją beta i nie ma jeszcze wszystkich tras.
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Niestety, ja nie mogę ściągnąć starszej wersji, którą wcześniej usunąłem ze swojego komputera. Więc, żeby ujednolicić, chyba musimy "przesiąść" się na nową wersją, co wcale mnie nie uszczęśliwia, bo nie ma w niej wszystkich tras.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑15 grudnia 2024, 20:42Ja nic nie zmieniałem/nie aktualizowałem. Gdzie to ściągnąć to mogę ogarnąć, ale za jakąś godzinkę/dwie. Czy się uda? Nie wiem.Gaetano Kohlmeise pisze: ↑13 grudnia 2024, 20:00 Mam pytanko. Czy możecie sprawdzić czy da się ściągnąć poprzednią wersję gry (tą, na której graliśmy rok temu - 6.2)? Bo jeśli nie to chyba musielibyśmy sie przerzucić na tą najnowszą, żeby ci, którzy nie ściągali wtedy tej gry też mieli szanse dołączyć. Bo ja, jak klikam to mi wyskakuje tylko możliwość ściągnięcia tylko tej najnowszej, która ma jeden duży minus - jest wersją beta i nie ma jeszcze wszystkich tras.
A kalendarz akcetuję, tylko zobaczymy czy nie zaistnieje potrzeba zmian w trasach.
- Anastasia Windsachen • Stempel
-
ODZNACZENIA
Ściąga mi od razu wersję 2025 v1.0 DEMO, więc chyba nie... Co prawda mam na dysku starszą wersję z zeszłego roku (choć start się w zawodach już nie udał), ale no... Gdyby ktoś za to miał instalkę poprzedniej to mógłby wrzucić i chętni by pobraliGaetano Kohlmeise pisze: ↑13 grudnia 2024, 20:00 Mam pytanko. Czy możecie sprawdzić czy da się ściągnąć poprzednią wersję gry (tą, na której graliśmy rok temu - 6.2)? Bo jeśli nie to chyba musielibyśmy sie przerzucić na tą najnowszą, żeby ci, którzy nie ściągali wtedy tej gry też mieli szanse dołączyć. Bo ja, jak klikam to mi wyskakuje tylko możliwość ściągnięcia tylko tej najnowszej, która ma jeden duży minus - jest wersją beta i nie ma jeszcze wszystkich tras.
Königinmutter des Voxland-Königreiches

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Zaraz zerknę... Czy to czasem nie będzie instalka?
Prosze o sprawdzenie - link jest ważny do 18 XII. Jeśli to byłby ten pożądany to musimy go umieścić na czymś stałym i pewnym.
https://we.tl/t-2xubwFFV9T
Prosze o sprawdzenie - link jest ważny do 18 XII. Jeśli to byłby ten pożądany to musimy go umieścić na czymś stałym i pewnym.
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Super! Działa. Czyli będziemy grać na tej wersji. Za rok może się zaktualizujemyHeinz-Werner Grüner pisze: ↑15 grudnia 2024, 23:07 Zaraz zerknę... Czy to czasem nie będzie instalka?
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No dobrze, tylko gdzie postawić ten link, żeby był klikalny i nie wygasał? Znacie jakieś stale źródło? Kiedyś coś tam miałem, jakieś media share czy inne coś, ale nie wiem dokłądnie jak to się nazywało. I czy w ogóle mam tam konto.Gaetano Kohlmeise pisze: ↑16 grudnia 2024, 11:12Super! Działa. Czyli będziemy grać na tej wersji. Za rok może się zaktualizujemyHeinz-Werner Grüner pisze: ↑15 grudnia 2024, 23:07 Zaraz zerknę... Czy to czasem nie będzie instalka?
https://we.tl/t-2xubwFFV9T![]()
Wetransfer daje możliwość, ale na chwilkę.
Tak, w tym sezonie pojeździmy na tej wersji. Zdecydowanie, skoro ta nowsza jeszcze leży i kwiczy.
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Skoro terminy mamy ustalone, to moja propozycja jest zawodów jest następująca:
Grünerwald I: Indywidualny
Grünerwald II: Sprint + Pościg (oba synchronicznie)
Freiwald I: Sprint
Freiwald II: Mass Start (synchr.)
Sandjak I: Sprint
Sandjak II: Indywidualny
Wolkenbad I: Indywidualny
Wolkenbad II: Mass Start (synchr.)
W ten sposób mamy 8 zawodów (a dokładniej 9, gdyż Grünerwald II łączy sprint i pościg), w tym 3 (4) synchroniczne (tutaj trzeba by ustalać konkretne daty i godziny, kiedy moglibyśmy się spotkać). Zdaję sobie sprawę z tego, że czasami może być ciężko, żeby każdy mógł w jednym terminie zagrać, ale nie odbierajmy sobie tego, co w biathlonie najpiękniejsze, czyli rywalizacji ramię w ramię
Łącznie mamy:
3 x Indywidualny
2 x Sprint (zwykły)
1 x Sprint z pościgiem
2 x Mass Start
Co Wy na to?
Grünerwald I: Indywidualny
Grünerwald II: Sprint + Pościg (oba synchronicznie)
Freiwald I: Sprint
Freiwald II: Mass Start (synchr.)
Sandjak I: Sprint
Sandjak II: Indywidualny
Wolkenbad I: Indywidualny
Wolkenbad II: Mass Start (synchr.)
W ten sposób mamy 8 zawodów (a dokładniej 9, gdyż Grünerwald II łączy sprint i pościg), w tym 3 (4) synchroniczne (tutaj trzeba by ustalać konkretne daty i godziny, kiedy moglibyśmy się spotkać). Zdaję sobie sprawę z tego, że czasami może być ciężko, żeby każdy mógł w jednym terminie zagrać, ale nie odbierajmy sobie tego, co w biathlonie najpiękniejsze, czyli rywalizacji ramię w ramię
Łącznie mamy:
3 x Indywidualny
2 x Sprint (zwykły)
1 x Sprint z pościgiem
2 x Mass Start
Co Wy na to?
- Pavel van der Gibson • Stempel
- Ambasador Księstwa Sarmacji
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jak najmniej wymagających wspólnego startu o jednej godzinie. Myślę, że jeden wspólny masowy na sam koniec wystarczy. Sprint + Pościg można w ogóle rozegrać sensownie w tej grze?