O biathlonie słów kilka
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: O biathlonie słów kilka
Dokładnie tak jak pisze Pavel, czy da się w ogóle rozegrać z pościgiem? Owszem, to zawsze jest ciekawe, ale tutaj bym uważał. Na pewno będzie ciężko zebrać się, dlatego też uważam, że im mniej tym lepiej. I te masowe, nawet niech będą dwa, ale nie wiecej.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Gaetano Kohlmeise • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Pavel van der Gibson pisze: ↑17 grudnia 2024, 21:56 Jak najmniej wymagających wspólnego startu o jednej godzinie. Myślę, że jeden wspólny masowy na sam koniec wystarczy. Sprint + Pościg można w ogóle rozegrać sensownie w tej grze?
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑18 grudnia 2024, 08:20 Dokładnie tak jak pisze Pavel, czy da się w ogóle rozegrać z pościgiem? Owszem, to zawsze jest ciekawe, ale tutaj bym uważał. Na pewno będzie ciężko zebrać się, dlatego też uważam, że im mniej tym lepiej. I te masowe, nawet niech będą dwa, ale nie wiecej.
Gra daje taką możliwość, żeby na podstawie wyników sprintu rozegrać pościg. Musi się to jednak odbyć jednocześnie online.
Widzę, że nie ma dużej chęci do wspólnych biegów o jednej godzinie. Wychodzę z założenia, że skoro wielu z nas może stawić sie o określonej porze na kolejnych etapach rajdu kilka razy w ciągi trzech dni (nawet w środku nocy!), to 3 razy na sezon rozegranie wspólnych biegów nie powinno być większym problemem.
A grafiki są piękne
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ok. Ja nie mam nic przeciwko graniem na żywo, to oczywiście wzbudza dodatkowe emocje, jest zdecydowanie więcej emocji, ale jeśli zagwarantujemy udział (w sensie potwierdzi) z pięciu zawodników to ma to sens.Gaetano Kohlmeise pisze: ↑18 grudnia 2024, 20:17Pavel van der Gibson pisze: ↑17 grudnia 2024, 21:56 Jak najmniej wymagających wspólnego startu o jednej godzinie. Myślę, że jeden wspólny masowy na sam koniec wystarczy. Sprint + Pościg można w ogóle rozegrać sensownie w tej grze?Heinz-Werner Grüner pisze: ↑18 grudnia 2024, 08:20 Dokładnie tak jak pisze Pavel, czy da się w ogóle rozegrać z pościgiem? Owszem, to zawsze jest ciekawe, ale tutaj bym uważał. Na pewno będzie ciężko zebrać się, dlatego też uważam, że im mniej tym lepiej. I te masowe, nawet niech będą dwa, ale nie wiecej.
Gra daje taką możliwość, żeby na podstawie wyników sprintu rozegrać pościg. Musi się to jednak odbyć jednocześnie online.
Widzę, że nie ma dużej chęci do wspólnych biegów o jednej godzinie. Wychodzę z założenia, że skoro wielu z nas może stawić sie o określonej porze na kolejnych etapach rajdu kilka razy w ciągi trzech dni (nawet w środku nocy!), to 3 razy na sezon rozegranie wspólnych biegów nie powinno być większym problemem.Ale słuchając waszych opinii, możemy zejść do dwóch razy. Tylko z czego rezygnujemy - z jednego z Mass Startów czy z kombinacji Sprint + Pościg?
A grafiki są piękne![]()
Możemy np. umawiać się wstępnie na godzinę 20:00, ale w oczekiwaniu (będąc w miarę możliwości w kontakcie) czekać nawet do 22:00 by takie zawody rozgrywać. Z resztą mielibyśmy, według "mojej rozpiski" dwa dni na dogranie, tak? Wtedy mogłby zostać jak jest.
I ten sprint z pościgiem w Grunerwald na start sezonu pokazałby czy rzeczywiście to dobre rozwiązanie.
Jak tak dalej myślę, to wydaje się to spoko rozwiązaniem.
- Gaetano Kohlmeise • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Tak jest. Czyli 27-28 grudnia robimy indywidualny, a potem umawiamy się na konkretną godzinę 29 lub 30 grudnia, żeby rozegrać Sprint + Pościg.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑18 grudnia 2024, 20:25Ok. Ja nie mam nic przeciwko graniem na żywo, to oczywiście wzbudza dodatkowe emocje, jest zdecydowanie więcej emocji, ale jeśli zagwarantujemy udział (w sensie potwierdzi) z pięciu zawodników to ma to sens.Gaetano Kohlmeise pisze: ↑18 grudnia 2024, 20:17Pavel van der Gibson pisze: ↑17 grudnia 2024, 21:56 Jak najmniej wymagających wspólnego startu o jednej godzinie. Myślę, że jeden wspólny masowy na sam koniec wystarczy. Sprint + Pościg można w ogóle rozegrać sensownie w tej grze?Heinz-Werner Grüner pisze: ↑18 grudnia 2024, 08:20 Dokładnie tak jak pisze Pavel, czy da się w ogóle rozegrać z pościgiem? Owszem, to zawsze jest ciekawe, ale tutaj bym uważał. Na pewno będzie ciężko zebrać się, dlatego też uważam, że im mniej tym lepiej. I te masowe, nawet niech będą dwa, ale nie wiecej.
Widzę, że nie ma dużej chęci do wspólnych biegów o jednej godzinie. Wychodzę z założenia, że skoro wielu z nas może stawić sie o określonej porze na kolejnych etapach rajdu kilka razy w ciągi trzech dni (nawet w środku nocy!), to 3 razy na sezon rozegranie wspólnych biegów nie powinno być większym problemem.Ale słuchając waszych opinii, możemy zejść do dwóch razy. Tylko z czego rezygnujemy - z jednego z Mass Startów czy z kombinacji Sprint + Pościg?
A grafiki są piękne![]()
Możemy np. umawiać się wstępnie na godzinę 20:00, ale w oczekiwaniu (będąc w miarę możliwości w kontakcie) czekać nawet do 22:00 by takie zawody rozgrywać. Z resztą mielibyśmy, według "mojej rozpiski" dwa dni na dogranie, tak? Wtedy mogłby zostać jak jest.
I ten sprint z pościgiem w Grunerwald na start sezonu pokazałby czy rzeczywiście to dobre rozwiązanie.
Jak tak dalej myślę, to wydaje się to spoko rozwiązaniem.
Tak jeszcze dodam, że te synchroniczne, jak ja to nazywam, konkurencje są tu konieczne, bo one właśnie oddają istotę biathlonu. W tych niesynchronicznych każdy może wyśrubowac sobie wynik (w końcu za n-tym razem uniknie się pudeł na strzelnicy
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
To w takim razie idealne rozwiązanie na start. Najpierw rozgrzewka w indywidualnym, a później zabawa. 
Ja tylko się modlę, czy dam radę ze sprzętem. Jak nie, to pożyczę od córek. XD
Ja tylko się modlę, czy dam radę ze sprzętem. Jak nie, to pożyczę od córek. XD