Stadt Edelweiss Gruppe S.A.

Strefa przedsiębiorstw, instytucji i stowarzyszeń o charakterze prywatnym.
Ignacy K. Stempel

ODZNACZENIA

Stadt Edelweiss Gruppe S.A.

Post autor: Ignacy K. »

Stadt Edelweiss Gruppe S.A. - spółka akcyjna założona 3 stycznia 2025 roku w Stadt Edelweiss w Kotlinie Edelweiss. Spółka jest producentem sprzętu elektronicznego. Obok Sarmatia Gruppe S.A. oraz Hökás Hópur S.A. jest największym producentem sprzętu elektronicznego w mikronacyjnym świecie.

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Ludwig Tomović Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Stadt Edelweiss Gruppe S.A.

Post autor: Ludwig Tomović »

A jakiż to sprzęt elektroniczny produkuje się w Edelweiss? ;)
Obrazek
Ignacy K. Stempel

ODZNACZENIA

Ludwig Tomović pisze: 03 stycznia 2025, 11:39 A jakiż to sprzęt elektroniczny produkuje się w Edelweiss? ;)
Przykładowo telewizory i krótkofalówki.
Tutaj jest nawiązanie do lat 90. więc nie ma telefonów komórkowych.
Obrazek
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

W Edelweiss mamy rok 1925. Zatem na rynku mogłyby pojawić się takie sprzęty jak radio, aparat fotograficzny, gramofon...
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Ludwig Tomović Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Ludwig Tomović »

Telewizory to chyba tak średnio ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Zacznijmy może od przymiarek do radioodbiorników, na telewizory to mózgi naszych naukowców się chyba jeszcze nie otwarły. Wiem, pamiętam, że pisał mi Szanowny o telewizorach właśnie, ale zapomniałem się odnieść. Jakoś ostatnio mniej czasu miałem na discordzie, stąd prosiłem by więcej trafiało na forum.

Stadt Edelweiss Gruppe może powinno zacząć od sprzętu nadawczego, właśnie jakieś odbiorniki radiofoniczne, a najlepiej elementy składowe do nich. Z tego mogłaby powstać fajna fabułka.

I nie będę tutaj ukrywał, że "razi" mnie to S.A. - no, ale rozumiem, że spółka ma sarmackie korzenie, to nie będę wnikać.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Ignacy K. Stempel

ODZNACZENIA

Heinz-Werner Grüner pisze: 03 stycznia 2025, 20:06 Zacznijmy może od przymiarek do radioodbiorników, na telewizory to mózgi naszych naukowców się chyba jeszcze nie otwarły. Wiem, pamiętam, że pisał mi Szanowny o telewizorach właśnie, ale zapomniałem się odnieść. Jakoś ostatnio mniej czasu miałem na discordzie, stąd prosiłem by więcej trafiało na forum.

Stadt Edelweiss Gruppe może powinno zacząć od sprzętu nadawczego, właśnie jakieś odbiorniki radiofoniczne, a najlepiej elementy składowe do nich. Z tego mogłaby powstać fajna fabułka.

I nie będę tutaj ukrywał, że "razi" mnie to S.A. - no, ale rozumiem, że spółka ma sarmackie korzenie, to nie będę wnikać.
S.A. - spółka akcyjna, czyli można posiadać akcje w tej spółce. Nic nie ma wspólnego z Sarmacją.
Jedynie pochodzenie założyciela.
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Ignacy K. pisze: 03 stycznia 2025, 20:22
Heinz-Werner Grüner pisze: 03 stycznia 2025, 20:06 Zacznijmy może od przymiarek do radioodbiorników, na telewizory to mózgi naszych naukowców się chyba jeszcze nie otwarły. Wiem, pamiętam, że pisał mi Szanowny o telewizorach właśnie, ale zapomniałem się odnieść. Jakoś ostatnio mniej czasu miałem na discordzie, stąd prosiłem by więcej trafiało na forum.

S.A. - spółka akcyjna, czyli można posiadać akcje w tej spółce. Nic nie ma wspólnego z Sarmacją.
Jedynie pochodzenie założyciela.
Ja już nie wiem czy Szanowny robi to przypadkiem czy celowo ze mnie drwi. Oczywiście wiem czym jest skrót S.A., chodziło mi o zapis w języku polskim, kiedy to od przedsiębiorstw edelweißskich raczej oczekiwałbym zapisu z języka niemieckiego (w naszym rozumieniu edelweisskiego). Nie mniej nie zamierzam się czepiać, niech zostanie.

Czy "spółka akcyjna" to tylko posiadanie akcji?
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Z Niemieckiego powinno być AG.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Ignacy K. Stempel

ODZNACZENIA

Femme Mystere pisze: 04 stycznia 2025, 15:24 Z Niemieckiego powinno być AG.
Niech zostanie S.A. w drodze wyjątku, ale na przyszłość zapamiętam. :)
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sektor prywatny”