Mistrzowstwa Kotliny w narciarstwie alpejskim

Sportem narodowym w Edelweiss nie może być nic innego jak jazda na nartach, a dlaczego? Śniegu tu przez niemalże cały rok jest po pachy. Atrakcji, możliwości i zabaw związanych z białym puchem jest co niemiara. Można więc rzec, że szarotkowe społeczeństwo zimowymi sportami stoi.
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Mistrzowstwa Kotliny w narciarstwie alpejskim

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Nie sądzę bysmy rezygnowali z naszych "Czterech Skoczni" w alpejskim. Mamy teraz w zjazdach 4 zawody, czyli takie Edelweisski Kwartet (oryg.Talmeisterschaften im Alpinen Skisport). Jak kogoś wpuścimy "do kurnika" to fajnie jakby to było na naszych zasadach.
Ja tylko spinam całość. Czekam na powrót Herr Alberta.

Co prawda, jesli tylko zainteresowanie będzie spore to można dodać zawody po sąsiedzku, dlaczego nie, byle to nie przerosło nas formą.

W tym sezonie maks.6 imprez w zjazdowych konkurencjach. Z naszej czwórki nie zrezygnujemy, bo po co? Teraz kwestia ile dodać i gdzie. Albert chciał jedną nową u nas. Proponowałem dla Slawonii jedną. Ustalajcie teraz czy "oddamy" plany na piątą czy nie. :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Ludwig Tomović Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Ludwig Tomović »

Hmm, myślę że mówimy trochę o czymś innym, bo ja wspominałem o jakimś mini turnieju w ramach całego cyklu.
Nie musi to być turniej na 4 trasy, może być na 3, może być na 2 z jakimiś urozmaiceniami.

Ale jak się okaże że nie chcecie, no to trudno, nic na siłę. 🤷🏻‍♂️
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Ludwig Tomović pisze: 18 grudnia 2024, 09:53 Hmm, myślę że mówimy trochę o czymś innym, bo ja wspominałem o jakimś mini turnieju w ramach całego cyklu.
Nie musi to być turniej na 4 trasy, może być na 3, może być na 2 z jakimiś urozmaiceniami.

Ale jak się okaże że nie chcecie, no to trudno, nic na siłę. 🤷🏻‍♂️
Oczywiście, że rozumiemy. Tylko skoro cykl - cały cykl - ma 4 czy ew. pięć zawodów to "mini turniej" to będzie gigant w skali sezonu. :) No, ale nieważne, bo sam pomysł wydaje się oczywiscie spoko. Tu nie mam żadnych uwag.
Czekam jednak, bo jak pisałem, nie chciałbym sam decydować, aż wypowie się inna Edelka i Edel. :E :E :E
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Gaetano Kohlmeise Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Gaetano Kohlmeise »

Mam takie samo zdanie jak Oberhaupt. Przy takiej liczbie zawodów w całóym sezonie nie ma sensu robić takiego turnieju. Chyba że wydłużymy sezon. To wtedy tak. Tylko z zachowaniem rozsądnych proporcji np żeby liczba zawodów w turnieju nie stanowiły więcej niż połowy wszystkich zawodów w sezonie.
Gaetano Kohlmeise

znany również jako
Kajetan Merkury Sikorski
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Gaetano Kohlmeise pisze: 18 grudnia 2024, 20:21 Mam takie samo zdanie jak Oberhaupt. Przy takiej liczbie zawodów w całóym sezonie nie ma sensu robić takiego turnieju. Chyba że wydłużymy sezon. To wtedy tak. Tylko z zachowaniem rozsądnych proporcji np żeby liczba zawodów w turnieju nie stanowiły więcej niż połowy wszystkich zawodów w sezonie.
Pozostaje zatem do ustalenia:

- Czy ugościmy w Talmeisterschaften konkursy w Slawonii i Heliopolis ?
Pierwsza opcja
Myślę, że wtedy kosztem naszego piątego konkursu
Druga opcja
dodaniem Grenzlandturnier (w skład którego wchodziłyby zawody w Slawonii, Heliopolis i nowej, fabularnej osadzie (nie chodzi mi o miasto wielkości kilkudziesięciu tysięcy) w naszych granicach.
I wilk syty i owca cała

- Ustalenie terminarza

Przyznam, że do ustalenia terminarza dla biathlonu i alpejskich zmagań nie należało do tych co do których się kwapiłem. Po prostu spodziewałem się, że będzie się to jeszcze pokrywać z rajdami i w ogóle.
Ale...
Jak zauważyliście, bez żadnych oporów mamy obecnie ładnie to rozłożone tygodniami. Aż byłem w szoku jak mi to ładnie spasowało. :)
Każda kolejna dodana forma rywalizacji wydłuża nam czas trwania sezonu. A marzec jest już i tak przeznaczony na Schmelzfest (a tam być może jak w zeszłym roku "małe igrzyska" jak ostatnio)

-Kolejna opcja to dodanie Grenzlandturnier właśnie na Schmelzfest

BTW - jutro zaczynamy zawody!!! :D :o :o :o :o :o
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Heinz-Werner Grüner pisze: 18 grudnia 2024, 20:38 BTW - jutro zaczynamy zawody!!! :D :o :o :o :o :o
Czyli wracam w samą porę.

A tak jeszcze nawiązując do tego co pisaliście wyżej muszę się zgodzić że przy takim natłoku i narciarstwa i biatlonu raz, że chyba nam nie trzeba dodatkowego turnieju no a jeżeli już to i tak ciężko byłoby go wcisnąć.
Dodanie tej dodatkowej trasy mi w zupełności wystarczy ale np. chętnie za rok zobaczyłbym może wymianę 1-2 tras na inne i tak sobie nimi rotować.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Albert Fryderyk de Espada pisze: 18 grudnia 2024, 21:44
Heinz-Werner Grüner pisze: 18 grudnia 2024, 20:38 BTW - jutro zaczynamy zawody!!! :D :o :o :o :o :o
Czyli wracam w samą porę.

A tak jeszcze nawiązując do tego co pisaliście wyżej muszę się zgodzić że przy takim natłoku i narciarstwa i biatlonu raz, że chyba nam nie trzeba dodatkowego turnieju no a jeżeli już to i tak ciężko byłoby go wcisnąć.
Dodanie tej dodatkowej trasy mi w zupełności wystarczy ale np. chętnie za rok zobaczyłbym może wymianę 1-2 tras na inne i tak sobie nimi rotować.
Dosłownie szedłem na dsc by poinformować :D Witamy!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Co do Waszych wszystkich uwag, które wpływały i tu i tam chciałbym poruszyc kilka kwestii:
Oczywiście poddaje pod dyskusję bo poziom mocno wzrósł od pierwszego sezonu
- Imprezy alpejskie trwają u nas 4 dni - zastanawiam się czy nie podzielić tego na "eliminacje" 3 dni i "finał" dla TOP4 na ostatni dzień
- Publikacja nagrań z przejazdu dla każdego (lub dla samego podium)
- maksymalnie X rezultatów dziennie (ew. dać max. na całe zawody)

@Gaetano Kohlmeise @Albert Fryderyk de Espada @Ludwig Tomović @Pavel van der Gibson @Anastasia Windsachen @Joachim Cargalho
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Ja jestem za tym, żeby zmienić godziny końca zawodów. Kończymy o 20. Jeśli w ostatnich minutach nastąpi zmiana lidera, ten dostaje dodatkowe 2h, żeby odbić swoje miejsce. Wrzucanie wyników za minutę północ jest słabe. :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Pavel van der Gibson Stempel
Ambasador Księstwa Sarmacji

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Pavel van der Gibson »

Heinz-Werner Grüner pisze: 06 stycznia 2025, 19:59 Co do Waszych wszystkich uwag, które wpływały i tu i tam chciałbym poruszyc kilka kwestii:
Oczywiście poddaje pod dyskusję bo poziom mocno wzrósł od pierwszego sezonu
- Imprezy alpejskie trwają u nas 4 dni - zastanawiam się czy nie podzielić tego na "eliminacje" 3 dni i "finał" dla TOP4 na ostatni dzień
- Publikacja nagrań z przejazdu dla każdego (lub dla samego podium)
- maksymalnie X rezultatów dziennie (ew. dać max. na całe zawody)

@Gaetano Kohlmeise @Albert Fryderyk de Espada @Ludwig Tomović @Pavel van der Gibson @Anastasia Windsachen @Joachim Cargalho
Mówiąc szczerze, to żaden punkt nie przypadł mi do gustu :D
Ambasador Księstwa Sarmacji
Zastępca Samozwańczego Sekretarza Mikroświatowej Unii Piłkarskiej
Były Kanclerz Księstwa Sarmacji
Prezes VfB 1923 Wolkenbad

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Narciarstwo”