Miasteczko na południu krainy, graniczące z Austro-Węgrami. To tutaj znajdziemy jedyne na ten moment czynne przejście graniczne. Dlatego też jest to obszar silnie zmilitaryzowany z największym skoszarowaniem szarotkowych żołdaków.
Regulamin forum
- GRÜNERWALD - LICZBA MIESZKAŃCÓW: 35 111
- PRAHBURG - LICZBA MIESZKAŃCÓW 14 300
Edel FM to radio z siedzibą w mieście Grünerwald rozbrzmiało w radioodbiornikach mieszkańców Kotliny Edelweiss 18 listopada 1923 roku, od tego czasu stając się ważnym elementem całej społeczności. Radio ma na celu popularyzację sfery kulturalno-społecznej, oferując słuchaczom unikalne wydarzenia fabularne, które inspirują do twórczych działań. Co tydzień publikowane są zapowiedzi nowych wydarzeń fabularnych, w których zarówno mieszkańcy, jak i goście zagraniczni mogą aktywnie uczestniczyć. Edel FM stanowi przestrzeń, w której sztuka narracji i wspólne przeżywanie historii stają się centralnym punktem oferty dla wszystkich odbiorców.
Numer rachunku do wpłat na abonament radiowy, dla darczyńców oraz na inne okazje: Radio Edel FM EW315839
Niezmiennie co tydzień nadają dla Państwa nasi redaktorzy Frau Monika Öl oraz Herr Matthias Halbmann.
Ignacy K. pisze: ↑15 stycznia 2025, 13:025d105d105d105d105d10
@Fatima Popow-Chojnacka
@Femme Mystere
@Heinz-Werner Grüner
@Pavel van der Gibson
@Sorcha Raven
Za każdym razem musisz losować ponownie. Nie wystarczy raz... Każdy rzut ma przypisaną cyfrę np: roll=936 to jeden rzut, jego wynik będzie losowo wygenerowany z kości, którą wybraleś. W w tym wypadku popełniłeś błąd. Rzucamy kością 1d10, nie 5d10 (to oznacza sumę pięciu rzutów kością dziesięciościanową.
No i się zdenerwował. Szybko w głowie przekalkulował kto go chciał "zabić" śnieżką... Niczym komputer pokładowy statku kosmicznego przeliczył i przycelował:
- Celuję, mierzę, rzucam – idealnie! Prosto w jego czapkę. Śmiech wybucha wokół, a on już szykuje kontrę. Plac „Ohne Titel” to dziś nasz poligon! @Gaetano Kohlmeise 1d10
Mam go na muszce. Chwila skupienia, rzut – i trafiam w ramię. Krzyczy coś o rewanżu, ale śnieg w powietrzu tłumi każde słowo. Zabawa na całego! @Sheldon Anszlus Lovelace 1d10
Wychyla się zza zaspy, a ja już ciskam śnieżkę. Trafiam w plecy, zanim zdąży zareagować. Jego mina? Bezcenne! @Joachim Cargalho 1d10
Przemykam między pagórkami ze białego puchu, w dłoniach zimna amunicja. Celuję i… bum! "Granat" ląduje mu na nosie. Zgięty ze śmiechu, planuje odwet, ale ja już czmycham. @Ignacy K. 1d10
Ręce mi zamarzają, ale co tam! Rzucam prosto w jego kaptur. Śnieg sypie się mu za kołnierz, a ja zanoszę się śmiechem. Jego śnieżka już leci w moją stronę!
i @Pavel van der Gibson 1d10