NordNET - rewolucja komunikacji w Mikroświecie

Edelweiss NachrichtenAgentur (ENA) ma spełniać rolę komunikatora Szarotkowej Krainy ze światem zewnętrznym. Chcesz się dowiedzieć co się dzieje w innej części mikroświata? Zajrzyj właśnie tu!
Regulamin forum
Obrazek
Waksman

NordNET - rewolucja komunikacji w Mikroświecie

Post autor: Waksman »

Obrazek
NordNET to rewolucyjna platforma komunikacyjna autorstwa Nordackiego Konsorcjum Informatycznego. NordNET wprowadza nową jakość komunikacji między mikronautami jako platforma ogólnomikronacyjna. Jest to pierwszy serwis NKI do którego rejestracja i logowanie przebiega przez system Stempel. Użytkownicy systemu mogą tworzyć skrzynki pocztowe w publicznych domenach bez potrzeby ingerencji administratora! NordNET przewiduje także istnienie domen prywatnych, np. dla instytucji państwowych lub prywatnych.

Funkcje NordNET

Zarządzanie wieloma skrzynkami e-mail
Łatwe zarządzanie wszystkimi skrzynkami e-mail w jednym miejscu. Dodawaj i organizuj swoje skrzynki e-mail z jednego panelu.

Bezpieczne logowanie - Stempel
Zapewniamy bezpieczne logowanie przy użyciu systemu Stempel. Korzystamy z najnowszych technologii zabezpieczeń, aby chronić Twoje dane.

Dodawaj wiele załączników do e-maili
NordNET umożliwia dołączanie wielu załączników do twoich wiadomości e-mail. Są one bezpiecznie przechowywane na naszych serwerach.

Oferta NordNET

Chcesz stworzyć swoją domenę? Potrzebujesz jej dla swojej firmy? Czyżbyś był władcą, który zawsze marzył o posiadaniu swojej krajowej domeny? Teraz jest to możliwe! Koszt jednej domeny to 100 Ꞥ / rok. Domenę tworzy się poprzez napisanie stosownej wiadomości w tym wątku. Realizacja wniosku od momentu zanotowania wpłaty może wynieść do kilku dni roboczych. Wpłaty należy dokonywać w MBP na konto Nordackiego Konsorcjum Informatycznego (NO869063).

Na co czekasz? Załóż swój e-mail w NordNET już dziś!
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: NordNET - rewolucja komunikacji w Mikroświecie

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Nie powiem projekt bardzo intrygujący, ale czy nie łatwiej jest np. kontakt przez discord? Pytam poważnie, co może mi zaoferować komunikacja przez NordNET, chyba, że ja coś źle zrozumiałem...
Pewnie to drugie. :D
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Waksman

Heinz-Werner Grüner pisze: 20 stycznia 2025, 19:52 Nie powiem projekt bardzo intrygujący, ale czy nie łatwiej jest np. kontakt przez discord? Pytam poważnie, co może mi zaoferować komunikacja przez NordNET, chyba, że ja coś źle zrozumiałem...
Przede wszystkim NordNET oferuje otoczkę pasującą do Mikroświata. To na Discordzie trudno odczuć. Po drugie - Discorda nie każdy chce zakładać, co przeszłość wielokrotnie pokazała. NordNET jest bardziej przyjazny dla mikronautów z większym stażem, którzy niechętnie podchodzą do Discorda :)
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Waksman pisze: 20 stycznia 2025, 20:05
Heinz-Werner Grüner pisze: 20 stycznia 2025, 19:52 Nie powiem projekt bardzo intrygujący, ale czy nie łatwiej jest np. kontakt przez discord? Pytam poważnie, co może mi zaoferować komunikacja przez NordNET, chyba, że ja coś źle zrozumiałem...
Przede wszystkim NordNET oferuje otoczkę pasującą do Mikroświata. To na Discordzie trudno odczuć. Po drugie - Discorda nie każdy chce zakładać, co przeszłość wielokrotnie pokazała. NordNET jest bardziej przyjazny dla mikronautów z większym stażem, którzy niechętnie podchodzą do Discorda :)
Powiedzmy, że to mnie przekonuje w stopniu znośnym. :)
Pobawię się tym, ale jutro. :D
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Gaetano Kohlmeise Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Gaetano Kohlmeise »

W sumie podzielam te same obawy. Łatwiej przez discord lub nawer przez PW na forum. Nie chcę być złym prorokiem, ale nie wydaje mi się, żeby coś takiego się przyjęło.

PS. Nie wiem dlaczego przeczytałem najpierw NerdNET :?
Gaetano Kohlmeise

znany również jako
Kajetan Merkury Sikorski
Obrazek
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel
Prinz von Persien

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Jürgen Voller »

Proste, łatwe i przyjemne :D

Jak dla mnie, ok :)
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Jürgen Voller pisze: 20 stycznia 2025, 21:54 Proste, łatwe i przyjemne :D

Może w końcu będziemy mieli stały kontakt? Dasz radę przez NordNET ? :P

Od razu @Waksman napiszę, że jak nazwiesz to METANord, to rezygnuje. ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Waksman

Heinz-Werner Grüner pisze: 20 stycznia 2025, 23:20
Jürgen Voller pisze: 20 stycznia 2025, 21:54 Proste, łatwe i przyjemne :D

Może w końcu będziemy mieli stały kontakt? Dasz radę przez NordNET ? :P

Od razu @Waksman napiszę, że jak nazwiesz to METANord, to rezygnuje. ;)
Uspokajam, żadnej zmiany nazwy nie planuje :D
Gaetano Kohlmeise pisze: 20 stycznia 2025, 20:36 W sumie podzielam te same obawy. Łatwiej przez discord lub nawer przez PW na forum. Nie chcę być złym prorokiem, ale nie wydaje mi się, żeby coś takiego się przyjęło.

PS. Nie wiem dlaczego przeczytałem najpierw NerdNET :?
NordNET umożliwia skumulowanie większości mikronautów na jednej platformie komunikacyjnej. Jak wiemy, prędzej Discord kogoś odrzuci, niż aplikacja mikronacyjna powiązana ze Stemplem. Rejestracja na tym pierwszym jest zdecydowanie bardziej skomplikowana i odrzucająca, niż w tym drugim. Plus, tak jak wspomniałem - Discord może i łatwiejszy, ale brak mu otoczki.
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Wow, bardzo ciekawa inicjatywa, Herr @Waksman ! Brawo!
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel
Prinz von Persien

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Jürgen Voller »

Też mam taką nadzieję, Heinz :)

Jak jestem zajęty, to czasem nie mam możliwości nawet napisać, że idę w góry czy coś XD
ODPOWIEDZ

Wróć do „Agencja Informacyjna Edelweiss (ENA)”