Schmelzfest 1925 - przygotowania

Edelweiss NachrichtenAgentur (ENA) ma spełniać rolę komunikatora Szarotkowej Krainy ze światem zewnętrznym. Chcesz się dowiedzieć co się dzieje w innej części mikroświata? Zajrzyj właśnie tu!
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Schmelzfest 1925 - przygotowania

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Obrazek

Moi mili, jak już zapewne wiecie, mamy rok 1925, a to oznacza, że lada dzień (no dobra, przesadziłem, dobry miesiąc) przyjdzie wiosna, a wraz z nią roztopy. A tak ROZTOPY, czyli nasze kochane Schmelzfest.

W związku z tym, że już mnie w kuluarach pytacie co robimy to zapodaje temat.
Na początek warto zapytać co robimy z wyborem miejsca. W latach 1921-1923 uroczystości świąteczne trwające, przypomnę od 1 do 15 marca, odbywały się na Polanie Wolności. W zeszłym roku areną centralną był Wolkenbad. Co robimy w tym roku? Przenosimy się gdzieś indziej, zostajemy, wracamy na Freiheitslichtung?
To po pierwsze. Dalej.

Co mieliśmy w zeszłym roku :
- "Ognisko pełne uśmiechu" - biesiadowanie
Wybór gospodarza "ogniska pełnego uśmiechu" - wspólny wybór osoby, która rozpali trwajacy 15 dni "Wieczny Płomień Schmelzfestu" - tutaj bym wśród Edli zrobił wcześniej głosowanie, niech ktoś się wykaże.
Czego bym oczekiwał? Jakiegoś wodzirejstwa w temacie Ogniska... Wiecie, pytanka, na temat lub nie, historyjki, zagadki, ciekawostki... Można by z tego zrobić nieco większe "show".

- Turniej w Statki - @Joachim Cargalho - tu jasne zawody też już mają swoją historię, bitwa w statki online. Ma swoją rzeszę fanów

- Legendy Edelweiss - @Femme Mystere - te dwa słowa chyba wyczerpują jasność dla tych co nie wiedzą co było w zeszlym roku. Natomiast czy chcemy, czy zmieniamy tematykę. Dla mnie nada się znakomicie na 1925 rok. Jeszcze chyba nie wyczerpaliśmy naszych fantazji. Sprecyzowałbym tylko nieco inaczej temat wyboru. Może "Legendarne Miejsca Kotliny" w oparciu o naszą historię i dotychczasowe legendy lub cos w ten deseń.

- Sport Schmelzfestcup 1925 - Edeliada czyli zawody w biathlonie, zjeździe alpejskim i skokach narciarskich (+ ew. mała gierka na śnieżki). Przyda się pomoc @Gaetano Kohlmeise @Albert Fryderyk de Espada i @Joachim Cargalho
Z całym tym wydarzeniem wiąże się jeszcze jedna sprawa, ale to do ogłoszenia podczas Roztopów.

- Quiz wiedzy...było o Święcie Roztopów i Wolkenbad, ale może być o Edelweiss ogólnie - może tym razem ktoś inny stanie na czele?

Poboczne:
- Msza dziękczynna za urodzaj w Kotlinie Edelweiss - @Krzysztof Windsor @Piwski Sroczyński @Roman Schädel + ew. ja jako Katechon XD

- Wykłady w Klubie Dyskusyjnym Akademii Nardowej - jak ostatnio - temat dowolny, lub narzucony organizacyjnie. Coś można poddać pod rozmowy. TUTAJ dla chętnych, ale ustalimy co i jak razem.

- Christopher Windsor-Windsachen Opera Schmelzfest Konzert - @Krzysztof Windsor i orkiestra jego imienia wykonają niezapomnianą serię utworów...albo i nie. ;)

- Pokaz mody firmy NADEL

+ nowe/stare propozycje :

- Großes Edelweißischen 1925(Wielka Edelweisska) - przeszkodowy wyścig konny - @Joachim Cargalho - W Tobie nadzieje

- Die Lawine - wyścig doroczny po szarotkę - @Femme Mystere - jak w formie jak dotchczas to tylko Ty. Może być i fabularnie, może być zwyczajowo w formie gry

Całość zabawy oczywiscie w tle przedwojennych zmagań z Dzikimi. Wiem, obiecałem i musze kiedyś to zrealizować.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Schmelzfest 1925 - przygotowania

Albert Fryderyk de Espada pisze: 02 lutego 2025, 21:14
Heinz-Werner Grüner pisze: 02 lutego 2025, 21:10
Albert Fryderyk de Espada pisze: 02 lutego 2025, 20:59 No chyba że spróbowaliśmy jedną rundkę w narty ale w jakimś innym trybie.
No ale ja znacznie większe nadzieję żywię z polowaniem autorstwa @Joachim Cargalho i na nim chciałbym się skupić.
W innym trybie? W jakim sensie?
Są te jakieś inne jak "No Rules" czy np. "Black Ice" szczerze to nawet na nich nie grałem ale istnieć istnieją.
Heinz-Werner Grüner pisze: 02 lutego 2025, 21:10
Albert Fryderyk de Espada pisze: 02 lutego 2025, 20:59 No chyba że spróbowaliśmy jedną rundkę w narty ale w jakimś innym trybie.
No ale ja znacznie większe nadzieję żywię z polowaniem autorstwa @Joachim Cargalho i na nim chciałbym się skupić.
Musisz gwałcić o polowanie Joachima. On musi czuć presję. :)
Po to go pinguję w prawie każdej wypowiedzi w tym wątku.
Black Ice? Pierwsze słyszę. No rules również. :/
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Obrazek
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Ja nie wiem, czy będę miał tyle czasu, żeby prowadzić polowanie w miarę przyzwoitym tempie. Cieszę się natomiast, ze Wam się to spodobało i chcecie powtórzyć. Mogę jakoś pomóc, ale proszę bez gwałtów.
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Albert Fryderyk de Espada pisze: 02 lutego 2025, 21:41 Obrazek
Nie mam Time attack, arcade i black ice... Jaką masz wersję moda?
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Joachim Cargalho pisze: 02 lutego 2025, 22:13 Ja nie wiem, czy będę miał tyle czasu, żeby prowadzić polowanie w miarę przyzwoitym tempie. Cieszę się natomiast, ze Wam się to spodobało i chcecie powtórzyć. Mogę jakoś pomóc, ale proszę bez gwałtów.
Pomożecie? Pomożemy?!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Heinz-Werner Grüner pisze: 02 lutego 2025, 22:14
Dobre pytanie, ale jeżeli dobrze się orientuję to OC24, natomiast widzę że na ich stronie jest już dostępna OC25.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Albert Fryderyk de Espada pisze: 02 lutego 2025, 22:38
Heinz-Werner Grüner pisze: 02 lutego 2025, 22:14
Dobre pytanie, ale jeżeli dobrze się orientuję to OC24, natomiast widzę że na ich stronie jest już dostępna OC25.
Ja mam na pewno uboższą wersję... Ciekawe
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Sorcha Raven v.d. Bjørk Stempel
Hexe von Ravenspell

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Sorcha Raven v.d. Bjørk »

Gaetano Kohlmeise pisze: 02 lutego 2025, 19:26 Rzeczywiście, tych wszystkich atrakcji jest dużo, więc z czegoś trzeba by zrezygnować.
W sumie racja, sporo tego, zatem Magiczną Szarotkę można zrobić przy innej okazji, a teraz tak bardziej na sportowo. Co za dużo, to nie zdrowo :)
Obrazek
Obrazek