Edelweisski Wątek Kosmiczny

Edelweissische Nationale Stiftung to edelweisska fundacja na rzecz nauki, kultury, sztuki i historii... Już sama nazwa brzmi na tyle poważnie, że każdy kto przekroczy jej progi powinien sobie zdawać sprawę, że o błahych sprawach tutaj się nie rozmawia. Nie bądź jednak sceptycznie nastawiony, naukowcy, artyści i inne osoby pracujące w fundacji to bardzo sympatyczni ludzie i skorzy do pomocy.

Wcześniej fundacja znana pod nazwą Edelweissische Wissenschaftsstiftung (do 14 czerwca'22)
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel
Prinz von Persien

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Edelweisski Wątek Kosmiczny

Post autor: Jürgen Voller »

Rozumiem, choć proponuję odwiedzić Raszyn (najwięcej Hindusek i Hindusów w Polsce) XD
Jest tam ciekawa świątynia Sikhów podobno :)
Ja jestem fanem chińskiej kultury i historii, ale jeśli chodzi o współczesność,to bardziej idę w kierunku Tajwanu, Wolnego Tybetu czy Ujgurów za politykę obecnego przywódcy ;)
Indie lubię, bo to jednak kuzyni Iranu (to samo pochodzenie od używających rydwanów wojowniczych Ariów,z tym, że Indo-Irańczycy zostali w Iranie, Afganistanie czy Tadżykistanie i nie poszli dalej z Indo-Ariami w kierunku subkontynentu indyjskiego (z dzisiejszych języków używanych w Bharat, język Urdu jest bardzo blisko spokrewniony z językiem farsi).
Warto powiedzieć, że jak podaje Herodot z Halikarnasu,dobrze znający Imperium Perskie, lwią część dochodu władców z dynastii Achemenidów stanowiły podatki nakładane na Hindusów mieszkających w północnej części subkontynentu - jeden ze współpracowników Buddy był nawet absolwentem szkoły perskiej założonej dla miejscowych elit przez rządzących satrapią indyjską Persów,żeby związać miejscowe elity z Imperium Achemenidów) :))
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Jürgen Voller pisze: 05 lutego 2025, 12:32 Rozumiem, choć proponuję odwiedzić Raszyn (najwięcej Hindusek i Hindusów w Polsce) XD
Jest tam ciekawa świątynia Sikhów podobno :)
Ja jestem fanem chińskiej kultury i historii, ale jeśli chodzi o współczesność,to bardziej idę w kierunku Tajwanu, Wolnego Tybetu czy Ujgurów za politykę obecnego przywódcy ;)
Indie lubię, bo to jednak kuzyni Iranu (to samo pochodzenie od używających rydwanów wojowniczych Ariów,z tym, że Indo-Irańczycy zostali w Iranie, Afganistanie czy Tadżykistanie i nie poszli dalej z Indo-Ariami w kierunku subkontynentu indyjskiego (z dzisiejszych języków używanych w Bharat, język Urdu jest bardzo blisko spokrewniony z językiem farsi).
Warto powiedzieć, że jak podaje Herodot z Halikarnasu,dobrze znający Imperium Perskie, lwią część dochodu władców z dynastii Achemenidów stanowiły podatki nakładane na Hindusów mieszkających w północnej części subkontynentu - jeden ze współpracowników Buddy był nawet absolwentem szkoły perskiej założonej dla miejscowych elit przez rządzących satrapią indyjską Persów,żeby związać miejscowe elity z Imperium Achemenidów) :))
Ja własnie o tych Hindusach z Raszyna, Nadarzyna, Rzgowa i Tuszyna mówię. :D
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Damiano Robingren Stempel
Chef-Raketenwerfer

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Damiano Robingren »

wątek ten jeszcze powróci, dajcie mi trochę czasu :lol:
Damiano Robingren
Prezes firmy BAZTEK, Esperantysta
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel
Prinz von Persien

ODZNACZENIA

OBYWATEL

No tak :lol:

Branża modowa przecież :D

Spoko, dajemy więcej czasu naszemu von Braunowi :)

A tu coś ciekawego poniżej.

https://spacenews.com/indias-first-laun ... nto-orbit/

Ich program kosmiczny jest naprawdę ciekawy,tylko grafików 3D jeszcze mają,jakich mają (co mnie zresztą dziwi) XD
Awatar użytkownika
Chef-Raketenwerfer

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Jürgen Voller pisze: 05 lutego 2025, 17:29 Ich program kosmiczny jest naprawdę ciekawy,tylko grafików 3D jeszcze mają,jakich mają (co mnie zresztą dziwi) XD
Przecież to zwykłe screeny z autocada
Damiano Robingren
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Chef-Raketenwerfer

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Jürgen Voller pisze: 05 lutego 2025, 17:29 No tak :lol:

Branża modowa przecież :D
ej skąd wiedziałeś XDDDDD
Damiano Robingren
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel
Prinz von Persien

ODZNACZENIA

OBYWATEL

A Szanowny Pan myśli, że jak herr Jürgen ten cały farsi podczas nauki zapamiętuje? :D

Główka pracuje :lol:

Heinz wspominał kiedyś XD

Te widoczki z autocada są rzeczywiście proste.

A jak nasz herr Raketen-Chef się zapatruje na obecną rywalizację mocarstw w kosmosie?

Kto ma największe szanse na najciekawsze odkrycia, jeśli chodzi o tajemnice kosmosu? :))

Bardzo ciekawi mnie to zagadnienie, prawdę mówiąc.
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Ja jestem ciekaw czy dostanę w końcu od Herr Raketen-Chef wątek o "początkach podbojów powietrznych w Szarotkowej Krainie".
W zasadzie zmobilizowałem się sam do wykonania serii wykładów...
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Chef-Raketenwerfer

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Heinz-Werner Grüner pisze: 06 lutego 2025, 20:25 Ja jestem ciekaw czy dostanę w końcu od Herr Raketen-Chef wątek o "początkach podbojów powietrznych w Szarotkowej Krainie".
W zasadzie zmobilizowałem się sam do wykonania serii wykładów...
Testuje mody do Kerbali i jest to bardziej niż prawdopodobne 8-)
Damiano Robingren
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Chef-Raketenwerfer

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Jürgen Voller pisze: 05 lutego 2025, 22:17 A jak nasz herr Raketen-Chef się zapatruje na obecną rywalizację mocarstw w kosmosie?
Od kilku miesięcy nic się nie zmienia, nadal sądzę, że jeśli chińczycy wylądują jakimś cudem na Księżycu załogowo "jako pierwsi" doganiając Apollo to przyniesie to więcej korzyści niż strat
Damiano Robingren
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Fundacja Narodowa”