Jakie Wiewiórki? xDDDDHeinz-Werner Grüner pisze: ↑12 lutego 2025, 22:03
GRUPA D
Sclavinia - Wandystan 0 - 3 (0 - 1)
Slawonia - Gamelland 3 - 0 (0 - 0)
Była grupa na 4:0, to teraz mamy taką na 3:0. "Sborna" i "Wiewiórki" odnoszą pewne wygrane i pomimo początkowych problemów zajmują odpowiednio 1 i 2 miejsce w grupie. Trzecie jest Cesarstwo Niemieckie z tak\a samą liczbą oczek. Reszta to już tło, a tak nam się podobał Gamelland...
XXVI V-Mundial w Osieku - Sezon 61
- Ludwig Tomović • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: XXVI V-Mundial w Osieku - Sezon 61
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
A co to było, "Kuny leśne", "Bobry"?Ludwig Tomović pisze: ↑16 lutego 2025, 20:53Jakie Wiewiórki? xDDDDHeinz-Werner Grüner pisze: ↑12 lutego 2025, 22:03
GRUPA D
Była grupa na 4:0, to teraz mamy taką na 3:0. "Sborna" i "Wiewiórki" odnoszą pewne wygrane i pomimo początkowych problemów zajmują odpowiednio 1 i 2 miejsce w grupie. Trzecie jest Cesarstwo Niemieckie z tak\a samą liczbą oczek. Reszta to już tło, a tak nam się podobał Gamelland...
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No a skąd Ci się wzięły jakieś Wiewiórki?Heinz-Werner Grüner pisze: ↑16 lutego 2025, 21:57A co to było, "Kuny leśne", "Bobry"?Ludwig Tomović pisze: ↑16 lutego 2025, 20:53Jakie Wiewiórki? xDDDDHeinz-Werner Grüner pisze: ↑12 lutego 2025, 22:03
GRUPA D
![]()
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
A co Wy tam w herbie macie? Zawsze zapomnę co to za zwierzak.Ludwig Tomović pisze: ↑16 lutego 2025, 22:43No a skąd Ci się wzięły jakieś Wiewiórki?![]()
viewtopic.php?f=233&t=1345
Tu mam zapisane "Waleczne Kuny", to może jednak tak.. XD
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Tak, w logo jest kuna, jako zwierzę narodowe Slawonii.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑17 lutego 2025, 08:18A co Wy tam w herbie macie? Zawsze zapomnę co to za zwierzak.
Czasem nawet używam tego przydomka w opisach reprezentacji, ale zdaję sobie sprawę że pewnie nie czytasz wątków wszystkich repek na forach mikroświatowych.
W razie czego zawsze możesz zapytać na priv
btw. nie wiem skąd się wzięły akurat "Waleczne" Kuny, bo ja chyba nigdy tego określenia nie użyłem
Nie czepiam się, a jedynie mnie to ciekawi.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Pewnie dodałem to na wzór afyrykańskich państw, które mają takie przydomki - przymiotnik + zwierzę. Edle mają Potężne Szarotki.Ludwig Tomović pisze: ↑17 lutego 2025, 22:43Tak, w logo jest kuna, jako zwierzę narodowe Slawonii.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑17 lutego 2025, 08:18A co Wy tam w herbie macie? Zawsze zapomnę co to za zwierzak.
Czasem nawet używam tego przydomka w opisach reprezentacji, ale zdaję sobie sprawę że pewnie nie czytasz wątków wszystkich repek na forach mikroświatowych.
W razie czego zawsze możesz zapytać na priv
btw. nie wiem skąd się wzięły akurat "Waleczne" Kuny, bo ja chyba nigdy tego określenia nie użyłem
Nie czepiam się, a jedynie mnie to ciekawi.
To zawsze troszkę barwniejszy opis. Jak widać nie przyjęło się. Za to Niebieskie Czajniki na Hasseland u mnie działa. XD / geneza @Santi Vilarte wstawia emotki niebieskiego czajnika na discorda i tak mi się kojarzy.
Ja bym to wykorzystywał i np. jako drugi strój dał niebieski, ale to wiesz, moje widzimisię.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Edle po wygranej z Arcadią awansują z pierwszego miejsca w grupie F.

Do fazy play-offs awansowały:
Dreamland, Volkian, Osiek z grupy A
Hasseland, Starosarmacja z B
MAW, Trizondal i Muratyka z C
Niemcy, Wandystan i Slawonia z D
Lumeria, Leocja i Nan Di z E
oraz z naszej F - Szarotki oraz Kiriowie
Z trzecich miejsc nie udało się wyjść RON i Teutonii..
Arcadia - Edelweiss 0 - 4 (0 - 2)
Winkulia - Kiriowie 1 - 2 (0 - 1)
Tabela:Winkulia - Kiriowie 1 - 2 (0 - 1)

Do fazy play-offs awansowały:
Dreamland, Volkian, Osiek z grupy A
Hasseland, Starosarmacja z B
MAW, Trizondal i Muratyka z C
Niemcy, Wandystan i Slawonia z D
Lumeria, Leocja i Nan Di z E
oraz z naszej F - Szarotki oraz Kiriowie
Z trzecich miejsc nie udało się wyjść RON i Teutonii..
- Santi Vilarte
-
ODZNACZENIA
Hasseland trenuje kto inny, ale popieram pomysłHeinz-Werner Grüner pisze: ↑17 lutego 2025, 22:46 To zawsze troszkę barwniejszy opis. Jak widać nie przyjęło się. Za to Niebieskie Czajniki na Hasseland u mnie działa. XD / geneza @Santi Vilarte wstawia emotki niebieskiego czajnika na discorda i tak mi się kojarzy.
Ja bym to wykorzystywał i np. jako drugi strój dał niebieski, ale to wiesz, moje widzimisię.![]()
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Co nie oznacza, że tak nie można na Was wołać. W sumie Herr Vilarte o wiele bardziej się koajrzy z Hasselandem niż osoba trenera, który nie określił chyba swojej przynależności narodowościowej w obecnej chwili. Kiedyś coś tam napisał na forum KS, ale to już sporo czasu minęło.Santi Vilarte pisze: ↑26 lutego 2025, 20:45Hasseland trenuje kto inny, ale popieram pomysłHeinz-Werner Grüner pisze: ↑17 lutego 2025, 22:46 To zawsze troszkę barwniejszy opis. Jak widać nie przyjęło się. Za to Niebieskie Czajniki na Hasseland u mnie działa. XD / geneza @Santi Vilarte wstawia emotki niebieskiego czajnika na discorda i tak mi się kojarzy.
Ja bym to wykorzystywał i np. jako drugi strój dał niebieski, ale to wiesz, moje widzimisię.![]()
![]()
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA