Wolkenbad - Östersund 1925

Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Wolkenbad - Östersund 1925

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Gaetano Kohlmeise pisze: 17 lutego 2025, 14:19 Losowanie parametrów gry na dzisiejszy bieg masowy

1. Temperatura

1 -20 --- -16
2-3 -15 --- -11
4-7 -10 --- -6
8-9 -5 --- -1
10 0 --- +5

2. Opady

1-5 - brak opadów
6-9 - śnieg
10 - mgła

1d10
1d10
Cieplej niż w nieistniejącym realu! :D
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Gaetano Kohlmeise Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Gaetano Kohlmeise »

Heinz-Werner Grüner pisze: 17 lutego 2025, 15:02
Gaetano Kohlmeise pisze: 17 lutego 2025, 14:19 Losowanie parametrów gry na dzisiejszy bieg masowy

1. Temperatura

1 -20 --- -16
2-3 -15 --- -11
4-7 -10 --- -6
8-9 -5 --- -1
10 0 --- +5

2. Opady

1-5 - brak opadów
6-9 - śnieg
10 - mgła

1d10
1d10
Zawsze można korzystać z prognozy pogody, której używa Edel FM. Tam z kolei przegięcie w drugą stronę xd
Gaetano Kohlmeise

znany również jako
Kajetan Merkury Sikorski
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Gaetano Kohlmeise pisze: 17 lutego 2025, 15:42
Heinz-Werner Grüner pisze: 17 lutego 2025, 15:02

1. Temperatura

1 -20 --- -16
2-3 -15 --- -11
4-7 -10 --- -6
8-9 -5 --- -1
10 0 --- +5

2. Opady

1-5 - brak opadów
6-9 - śnieg
10 - mgła

1d10
1d10
Zawsze można korzystać z prognozy pogody, której używa Edel FM. Tam z kolei przegięcie w drugą stronę xd
Tutaj bym, aż tak nie kombinował. Tak jak jest wydaje się ok. Los i wszystko gra. :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Gaetano Kohlmeise

znany również jako
Kajetan Merkury Sikorski
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Obrazek
SPORTSEITE
TALMEISTERSCHAFTEN IM BIATHLON
WOLKENBAD - ÖSTERSUND - Das Finale 1925

data: 17 II 1925 roku

rodzaj zawodów: bieg masowy
długość trasy: 15 km

klasyfikacja końcowa:

1. Obrazek A.F.de Espada -8:24.8
2. Obrazek G.Kohlmeise - 8:30.7
3. Obrazek P.Van Der Gibson - 8:33.8

- - - - - - - - -

4. Obrazek J.Cargalho - 8:45.4
5. Obrazek H.W.Grüner - 9:07.4

* - rekord trasy

Obrazek

Mistrzowstwo Kotliny roku 1925 w biathlonie trafia do @Gaetano Kohlmeise
Wszystkim zawodnikom gratuluje serdecznie, to była przednia zabawa!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Jako że koniec sezonu za nami, chciałbym zabrać głos i podziękować wszystkim zaangażowanym w TALMEISTERSCHAFTEN IM BIATHLON. Przede wszystkim chciałbym podziękować Oberhauptowi za przygotowywanie opisów i dbanie o stronę estetyczno-narracyjną, która pozwoliła na wpisanie naszych zawodów w szarotkowy kontekst. Bez tego nasze bieganie, byłoby zwykła grą bez tej całej otoczki. Należy docenić również przygotowanie plakatów, na strony Stemplowe, dzięki którym mikroświat mógł zapoznać się z naszą rywalizacją.

Chciałbym podziękować również wam, a właściwie to nam za udział. Cieszę się, że mogliśmy w takim gronie przyjemnie spędzać czas na trasach biathlonowych rozsianych po całej Kotlinie.

Chciałbym także podzielić się moimi spostrzeżeniami po tym sezonie. Cieszy mnie to, że przekonaliśmy się do startów online, które jak dla mnie są esencją całej tej zabawy. Starty indywidualne, choć stanowią pewną bazę wyjściową, nie dostarczają takich emocji. Muszę przyznać, że często nie chce mi się po raz kolejny biec samemu, aby poprawić wynik o jakiś ułamek sekundy i liczba moich startów indywidualnych ograniczała się ostatnio do 3-4 (podczas gdy w narciarstwie alpejskim startuje po kilkadziesiąt razy). W sumie, wypracowaliśmy w tym sezonie ciekawy schemat startów, czyli 3 dni na biegi w pojedynkę i czwarty dzień na bieg wspólny. Myślę, że warto to zachować na przyszłe sezony.

Odstępy czasowe między kolejnymi zawodami były, według mnie, idealne. Te 2-3 tygodnie pozwalały na zatęsknienie za rywalizacją biathlonową przed kolejnymi zawodami. Jedyne co można by było zmienić to może dodać jeszcze jedne zawody na początku lub na końcu sezonu.
Gaetano Kohlmeise

znany również jako
Kajetan Merkury Sikorski
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Dziękuje za ciepłe słowa, ale to japrzede wszystkim powinienem podziękować Tobie. Ty do nas przywiozłeś "narty ze strzelbą". Ja tylko owinąłem leciutko w papierek. Tutaj własnie mam wyrzuty sumienia, że tylko leciutko. Brak mi dla biathlonu i zjazdów dodatkowej promocji, ale co chyba widać, nie dałbym rady, gdyż to jest sezon także rajdowy. Wszystko przeplatami i w zasadzie cała zima to co tydzień jakieś zawody. Czy to dobrze, dla mnie śwetnie, dla Was, nie wiem, mam nadzieję, że się nie przejdliśmy bo ja serio lubię te zawody.
Liczę, że w końcu znajdę czas na takie kompletne przygotowanie do całego sezonu sportowego zimą. A, że umiem to chyba wiecie.

Olbrzymie gratulacje dla Gaetano i Alberta, wspaniała to była rywalizacja, miło się nie patrzy jak mi odjeżdżacie już na starcie, ale podziw jest zawsze. Brawo! Cała reszta, musicie być tego poewni dogonimy Was już następnej zimy... (oby! :) )

Wszelkie nagrody zostaną oczywiście wypłacone i przekazane, ale muszę obecnie jużskupiać całą uwagę na rajdzie i przede wszystkim Szchmelzfest. To już za pasem, a czasu, sami wiecie ile mamy na mikro. :E :E :E
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

No nie zaprzecze, nawet fajnie było w tym sezonie i żałuję tylko że nie dałem rady skopać tyłka @Gaetano Kohlmeise ale co się odwlecze to nie uciecze. Następny sezon będzie mój.

To jak? Na przyszły sezon przerzucamy się już na nową wersję? Pomyślał bym też czy nie przetasować tras podobnie jak robiliśmy to w narciarstwie.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Tak, biegi online były najlepszą częścią zmagań, choć nie ukrywam, ze ten raz zbugowany trochę mnie poirytował. :D
Z uwag, które mam to przede wszystkim rotacja rodzajami wyścigów indywidulany/sprint, tak aby biegi były krótsze.
Ostatni bieg indywidualny, który trwał ponad 10 minut był za długi, żeby szlifować wynik. Z kolei, jeden ze sprintów który trwał ok 3 minut był idealny do kolejnych prób i śrubowania rezultatu.
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Cieszę się, że i Wam się podobało.

Zatem do przemyślenia:
- inne trasy
- krótsze odcinki - czyli raczej sprinty
- online - zdecydowanie na tak - Bardziej skłaniacie się na masowy czy sprint + pościg (tutaj dwa razy punktujemy)
- lepsza promocja
- gramy na najnowszej wersji jaka wyjdzie do czasu rozpoczęcia sezonu. Jak będą jakieś aktualki w trakcie to nie zmieniamy.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
ODPOWIEDZ