Edelweiss Reederei

Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Edelweiss Reederei

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Edelweiss Reederei - państwowe przedsiębiorstwo żeglugowe działające w Kotlinie Edelweiss, pełniące kluczową rolę w transporcie wodnym w regionie. Firma obsługuje znaczną większość rejsów na wodach kotliny, koncentrując się zarówno na przewozach pasażerskich, jak i rozwijającym się przemyśle towarowym.

Dogodna sieć rzeczna w Kotlinie Edelweiss umożliwia połączenie większości miejscowości drogą wodną. Na chwilę obecną, Edelweiss Reederei realizuje rejsy głównie pomiędzy stolicą regionu, Stadt Edelweiss, a portami na północy. Wśród obsługiwanych miejscowości znajdują się:

Glänzberg – port górniczy i wydobywczy,
Wolkenbad – znany ośrodek oraz kurort wypoczynkowy, rozbudowany przemysł stoczniowy
Sandjak – niewielka miejscowość z ograniczonymi połączeniami.

W chwili obecnej przedsiębiorstwo obsługuje trzy główne linie z siedzibą w Stadt Edelweiss:

Obrazek
  • Złota linia do Glänzbergu – kierująca się do górniczego serca Kotliny, znanego jako "gwiazda północy".
  • Czerwona linia do Wolkenbad – łącząca stolicę z popularnym uzdrowiskiem i kurortem wypoczynkowym.
  • Zielona linia do Sandjak – zapewniająca najdogodniejsze i niemal jedyne połączenie z tą miejscowością.
  • Fioletowa linia do Freiwald – trasa pozwala na najszybsze połączenie miasteczka ze stolicą.
  • Granatowa linia do Schwarzwaldorf – linia łącząca Glänzberg z trzecią co do wielkości mieściną na północy.
W planach Edelweiss Reederei znajduje się rozbudowa floty oraz otwarcie nowych połączeń, co ma na celu jeszcze większe usprawnienie komunikacji wodnej w regionie oraz zaspokojenie rosnących potrzeb transportowych mieszkańców i przedsiębiorstw działających w Kotlinie Edelweiss.
Ostatnio zmieniony 20 lutego 2025, 00:07 przez Albert Fryderyk de Espada, łącznie zmieniany 2 razy.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Edelweiss Reederei

Edelweiss Reederei ma przyjemność poinformować o otwarciu dwóch nowych połączeń żeglugowych w kotlinie.

Zanim o tym zmianom ulegają również połączenia ze Stadt Edelweiss do Sandjak oraz Wolkenbad które kursują od teraz na trasie Stadt Edelweiss - Glänzberg - Sandjak/Wolkenbad.

Do lisy tras dodane zostają połączenia do Freiwald ze stolicy Stadt Edelweiss oraz do Schwarzwaldorf z Glänzbergu, kolejno liniami fioletową oraz granatową.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav Stempel
Gesicht der Garnison

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Peetri Romanaav »

Herr Komandeur Oberleutnant,

Społeczeństwo Sandjaku jest zaciekawione planami na rozwój tras rzecznych skierowanych do naszej miejscowości. Jednakże problematyczną rzeczą staje się brak posiadania jakiegokolwiek stałego portu rzecznego. Czy przedsiębiorstwo myślało o tym, aby zainwestować w porty towarowe, a także osobowe na terenie kraju, żeby ułatwić transport rzeczny, a także rozładunek i załadunek?
Nie ukrywamy, że inwestycja w naszą wieś nie będzie pokryta w 100% przez Pańskie przedsiębiorstwo, a My jesteśmy w stanie pokryć do 70% udziałów w niej.

Z wyrazami szacunku,
Tschuvar des Sandjak Peter Romanoff
Awatar użytkownika
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Piotr Romanow pisze: 20 lutego 2025, 11:18 Herr Komandeur Oberleutnant,

Społeczeństwo Sandjaku jest zaciekawione planami na rozwój tras rzecznych skierowanych do naszej miejscowości. Jednakże problematyczną rzeczą staje się brak posiadania jakiegokolwiek stałego portu rzecznego. Czy przedsiębiorstwo myślało o tym, aby zainwestować w porty towarowe, a także osobowe na terenie kraju, żeby ułatwić transport rzeczny, a także rozładunek i załadunek?
Nie ukrywamy, że inwestycja w naszą wieś nie będzie pokryta w 100% przez Pańskie przedsiębiorstwo, a My jesteśmy w stanie pokryć do 70% udziałów w niej.
W tej materii muszę zasięgnąć opinii oraz przede wszystkim aprobaty Oberhaupta gdyż owszem Edelweiss Reederei jest prowadzone przeze mnie ale przedsiębiorstwo jest w pełni państwowe.
Jeżeli zaś w Sandjaku miałby powstać pełno klasowy port rzeczny to osobiście mogę również zainwestować w jego budowę.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Jak rozumiem port rzeczny ma powstać na potrzeby transportu drzewnego. To jeszcze ma sens, bo już chciałem napisać, że Sandjak jest za mały na takie przedsięwzięcie. Nomen omen, widzę tutaj spory potencjał.

Jesli chodzi o budowę. Nie znam poziomu inflacji w Edelweiss, ale z tego co widziałem w EdelBau to port w Stadt kosztował bodajże 700Қ. Trochę mało jak na dzisiejsze czasy i choć ten pewnie nie będzie ogromny to myślę, że koszt produkcji wzrósł dwukrotnie. Myślę, że to rozsądna kwota na mały port towarowy.
Jeśli dołączyć byśmy mieli dołaczyć możliwość dokowania statków/promów z zagospodarowaniem turystycznym to z pięć stówek więcej wystarczy.

Ile z tego są Szanowni Panowie pokryć? Skarb Państwa może się dołożyć, ale na pewno nie w całości. W obliczu kryzysu gospodarczego i zbliżającego się konfliktu zbrojnego wspomaganie Sandjaku nie jest naszym piorytetem. ;)
Nie chcę sypać kwot jakie jesteśmy w stanie wydać, poczekam co Szanowni zaproponują. Nie mniej na pewno port powstanie jeśli znajdziecie inwestorów na minimum połowę tej kwoty. Jeśli więcej to może Centrala dorzuci na coś innego "ekstra".
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Heinz-Werner Grüner pisze: 20 lutego 2025, 19:03 Ile z tego są Szanowni Panowie pokryć? Skarb Państwa może się dołożyć, ale na pewno nie w całości. W obliczu kryzysu gospodarczego i zbliżającego się konfliktu zbrojnego wspomaganie Sandjaku nie jest naszym piorytetem. ;)
Nie chcę sypać kwot jakie jesteśmy w stanie wydać, poczekam co Szanowni zaproponują. Nie mniej na pewno port powstanie jeśli znajdziecie inwestorów na minimum połowę tej kwoty. Jeśli więcej to może Centrala dorzuci na coś innego "ekstra".
Jeżeli więc szacujemy że koszty mogą wynieść nawet pod 2 tysiące klubeków to z własnego budżetu mogę pokryć połowę kosztów, drugą połowę po równo opłaciłby Sandjak pod postacią @Piotr Romanow a resztę skarb państwa.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Albert Fryderyk de Espada pisze: 20 lutego 2025, 19:15
Heinz-Werner Grüner pisze: 20 lutego 2025, 19:03 Ile z tego są Szanowni Panowie pokryć? Skarb Państwa może się dołożyć, ale na pewno nie w całości. W obliczu kryzysu gospodarczego i zbliżającego się konfliktu zbrojnego wspomaganie Sandjaku nie jest naszym piorytetem. ;)
Jeżeli więc szacujemy że koszty mogą wynieść nawet pod 2 tysiące klubeków to z własnego budżetu mogę pokryć połowę kosztów, drugą połowę po równo opłaciłby Sandjak pod postacią @Piotr Romanow a resztę skarb państwa.
To znaczy tak... Jako Skarb Państwa daję Sandjakowi na inwestycję 1000Қ. Jak coś zostanie to zaaprobuję inny punkt rozwoju i dofinansuje. Kwestia ile chciałby wyłożyć Herr @Piotr Romanow.

P.S. Nie przeszkadza Wam, że piszemy tutaj, a nie w Sandjaku? Jak Herr @Albert Fryderyk de Espada chce to wydzielę do innego działu. Zeszliśmy trochę z tematu głównego.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav Stempel
Gesicht der Garnison

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Mein Herren,
Jeżeli chodzi o mnie jak dobrze wiecie bardzo chcę inwestować w moją wieś. Wybudowałem tam już szkołę powszechną, teraz buduję tartak, a w przyszłości mam plan postawić stolarnie i zacząć generować zyski w tym miejscu. Nie mniej jeżeli nie mam kupców, stałego dochodu nie jestem w stanie wiele uczynić. Sam ze swojej kieszeni jestem w stanie wyłożyć 1000Қ na port, bo wiem że inwestycja się zwróci. Jak nie w ciągu miesiąca to może w ciągu pół roku. Tartak już podczas samej swojej budowy się zwraca.

Zależy od Was jak zależy Wam na rozbudowie kraju.

Ps. Nie martwcie się, teraz marudzę o porty, a później o infrastrukturę drogową i kolejową <3
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Piotr Romanow pisze: 20 lutego 2025, 22:19 Mein Herren,
Jeżeli chodzi o mnie jak dobrze wiecie bardzo chcę inwestować w moją wieś. Wybudowałem tam już szkołę powszechną, teraz buduję tartak, a w przyszłości mam plan postawić stolarnie i zacząć generować zyski w tym miejscu. Nie mniej jeżeli nie mam kupców, stałego dochodu nie jestem w stanie wiele uczynić. Sam ze swojej kieszeni jestem w stanie wyłożyć 1000Қ na port, bo wiem że inwestycja się zwróci. Jak nie w ciągu miesiąca to może w ciągu pół roku. Tartak już podczas samej swojej budowy się zwraca.

Zależy od Was jak zależy Wam na rozbudowie kraju.

Ps. Nie martwcie się, teraz marudzę o porty, a później o infrastrukturę drogową i kolejową <3
Jako się rzekło - oberstamm daje kafla, cuvar daje kafla, to i oberhaupt daje kafla!
Czekam na odpowiedni dział w Sandzjaku lub skriny wpłat i może sobie w końcu Sandjak czuć się w KE jak u siebie!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav Stempel
Gesicht der Garnison

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Alea iacta est. Macht Sandjak wieder großartig!

Mein Herren, praca z Wami to przyjemność. Później przedstawię plan na rozbudowę wioski. Najpierw post, a później pewnie jak tartak powstanie zbudujemy stolarnię, żeby trochę wieś zaczęła zarabiać na siebie i zrobiła się małym centrum przemysłowym naszej Kotliny. ;)

Obrazek
ODPOWIEDZ