Cukiernia "Zerbröckeln"
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Cukiernia "Zerbröckeln"
Ciekawe, czy tak słynny cukiernik wymyśli coś dla Faktotum.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Myślę, że to kwestia czasu...Femme Mystere pisze: ↑01 maja 2022, 16:15 Ciekawe, czy tak słynny cukiernik wymyśli coś dla Faktotum.
- Isabella M. Neumann-Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No to chyba mam swoją ukochaną ciastkarnię teraz w Edelweiss

(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ale to chyba oczywiste? Po pierwsze bo nie ma lepszej, po drugie nie ma innej.Isabella Swann pisze: ↑02 maja 2022, 07:47 No to chyba mam swoją ukochaną ciastkarnię teraz w Edelweiss![]()
![]()
W każdym razie "Zerbröckeln" jest unikatowa!
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Lieselotte oczywiście nie mgoła przepuścić takiej okazji, jak wypad z Oberhauptem do cukierni. Tyle słodkości! Ta atmosfera! Zasiadła przy stoliku i zamówiła kurtyzankę i kawę. Potem skupiła się już tylko na rozmówcy.
- Jak się czujesz, Herr Oberhaupt? Czy udało ci się dogonić jakiegoś jelenia na wyprawie? - zapytała, przyglądając się stanowi zdrowia swojego rozmówcy
- Jak się czujesz, Herr Oberhaupt? Czy udało ci się dogonić jakiegoś jelenia na wyprawie? - zapytała, przyglądając się stanowi zdrowia swojego rozmówcy
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Oberhaupt czuł się dzisiaj nieszczególnie dobrze, pomimo, że szpital opuścił w pełni zdrów, ale nie chciał pokazać słabości i rzekł:
-Droga Pani Augentrost, serdecznie dziękuję za miły gest i odebranie mnie ze szpitala. Czy udało mi się dogonić jelenia? - uśmiechnął się kącikeim ust - Nie tylko jelenia, ale i pięć loszek. Człowiek nieco odpoczął w tych górach psychicznie, ale fizycznie to cieżkie wyzwanie. Następnym razem muszę się do tego znacznie lepiej przygotować. Nie może być tak, że trafiam do szpitala, tak nie przystoi oberhauptowi - ewidentnie miał wyrzuty sumienia z powodu braku formy fizycznej.
-No, ale dosyć o mnie, co tam słychać u Ma'am? Jakieś ciekawe wieści ze Stadt? Der Sitz jeszcze stoi? - zaśmiał się i oczekując odpowiedzi rozglądał się za obsługą, gdyż strasznie miał ochotę na kurtyzanę, tak jakby to miało przyśpieszyć jej podanie.
-Droga Pani Augentrost, serdecznie dziękuję za miły gest i odebranie mnie ze szpitala. Czy udało mi się dogonić jelenia? - uśmiechnął się kącikeim ust - Nie tylko jelenia, ale i pięć loszek. Człowiek nieco odpoczął w tych górach psychicznie, ale fizycznie to cieżkie wyzwanie. Następnym razem muszę się do tego znacznie lepiej przygotować. Nie może być tak, że trafiam do szpitala, tak nie przystoi oberhauptowi - ewidentnie miał wyrzuty sumienia z powodu braku formy fizycznej.
-No, ale dosyć o mnie, co tam słychać u Ma'am? Jakieś ciekawe wieści ze Stadt? Der Sitz jeszcze stoi? - zaśmiał się i oczekując odpowiedzi rozglądał się za obsługą, gdyż strasznie miał ochotę na kurtyzanę, tak jakby to miało przyśpieszyć jej podanie.
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Ważne, że odnalazł Herr Oberhaupt w lasach swego syna, to było chyba przeznaczenie. - wyznała, choć zwykle nie wierzyła w przeznaczenie. - Edelweiss bez swojego oberhaupta usychało jak więdnąca szarotka. - przyznała. - Choć dołożyliśmy z drugim Faktotum wszelkich starań, by Edelweiss funkcjonowało. I... - przechyliła się nad stolikiem i dalej mówiła szeptem. - ... - niestety ktoś ukradł plakat z Waszego gabinetu. Strasznie mi przykro. - powiedziała już głośniej, prostując plecy i uśmiechając się. - I chyba wiem, kto to mógł być.
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Heinz aż poderwał się z krzesła i szeptem, ale wyraźnie wzburzony powiedział:
-Mein Mutter Prokrastination! Jaki do licha plakat!? Co to za złodziej? Opowiadaj Mein Faktotum o co chodzi? Był napad na Der Sitz? Czy jak? - zaczął wypytywać, zaraz po tym jak się chwilę ogarnął i poprawił marynarkę.
-Mein Mutter Prokrastination! Jaki do licha plakat!? Co to za złodziej? Opowiadaj Mein Faktotum o co chodzi? Był napad na Der Sitz? Czy jak? - zaczął wypytywać, zaraz po tym jak się chwilę ogarnął i poprawił marynarkę.
- Ernst Zerbröckeln
Ernst Zerbröckeln stanął w drzwiach cukierni i ujrzawszy Wilberta zaczął z nim rozmawiać.
- Wilbercie, byłem dzisiaj u Stefana. Zaproponował że stworzymy razem jakiś wspaniały, nowy przysmak. Jak byłem w wielu krajach to otrzymałem dobre przepisy. Jak już skończysz pracę to przyjdź do mojego mieszkania i możemy pracować. Poproszę pyszne Heinzbrötchen. - rzekł Ernst na powitanie i usiadł przy stoliku.
- Wilbercie, byłem dzisiaj u Stefana. Zaproponował że stworzymy razem jakiś wspaniały, nowy przysmak. Jak byłem w wielu krajach to otrzymałem dobre przepisy. Jak już skończysz pracę to przyjdź do mojego mieszkania i możemy pracować. Poproszę pyszne Heinzbrötchen. - rzekł Ernst na powitanie i usiadł przy stoliku.
Ernst Zerbröckeln
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL