[AI] Horst - Specjalista spawacz

Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

[AI] Horst - Specjalista spawacz

Post autor: Joachim Cargalho »

Obrazek
Horst - Specjalista spawacz

Ten mechanik to mistrz wśród tych, którzy przyczepia do auta to, co Ci odpadło. Przyjdź do niego, jeśli masz usterkę z kategorii lakierników. Da sobie radę. Może to nie będzie idealne wykonanie, ale na czas rajdu wystarczy. Jeśli usterka w samochodzie dotyczy lakiernika, mechanik zgodzi się naprawić pojazd. Szkody, które naprawia to:
- Otarcia boczne - uszkodzenie powłoki lakierniczej przy kontakcie z przeszkodą.
- Ubytki lakieru na masce - odpryski od kamieni.
- Zarysowania drzwi - kontakt z innym pojazdem.
- Uszkodzenia zderzaka - otarcia przy ciasnych zakrętach.
- Matowienie lakieru - skutki działania błota i pyłu.
- Pęknięcia lakieru ?- na skutek naprężeń karoserii.
- Ślady po substancjach chemicznych - odbarwienia lakieru.
- Wgniecenia z odpryskami lakieru - po uderzeniach kamieni.
- Przebarwienia lakieru - długotrwałe działanie promieni słonecznych.
- Smugi po nieprofesjonalnym myciu - widoczne pod światło.

Jeśli klient przyjdzie z usterką spoza listy, mechanik odmawia naprawy pojazdu.

Aby wejść w interakcję z mechanikiem, użyj w swoim poście kodu:

Kod: Zaznacz cały

[ai]Horst - Specjalista spawacz[/ai]
Awatar użytkownika
Orjon Surma Stempel

ODZNACZENIA

Re: [AI] Horst - Specjalista spawacz

Post autor: Orjon Surma »

Cześć Horst!

Mam prośbę. Lakier na aucie wygląda, jakby miał już dość rajdowego życia. Błoto, pył i cały ten syf z trasy tak się wżarły, że zamiast połysku mam matową powierzchnię, jak po lekkim piaskowaniu. Z daleka może to i wygląda bojowo, ale z bliska… no cóż, szału nie ma.

Wiem, że masz doświadczenie z takimi przypadkami, więc pytanie – da się coś z tym zrobić? Nie chodzi o to, żeby było jak nowe, ale fajnie by było, gdyby choć trochę wrócił dawny blask. Podobno zajmujesz się takimi przypadkami, więc powinieneś dać radę :)

Dzięki!
Horst - Specjalista spawacz
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Mistrzu, mistrzuniu, Horst - Specjalista spawacz, dałbyś szybko radę wypucować mi to autko? Rajd rajdem, ale jam jest oberhaupt i jakoś muszę się prezentować, prawda? Tutaj nie ma zmiłuj, młodzież - ostoja narodu patrzy i czeka, czeka na zwycięstwo. I co brudnym autem mam wjechać? no to się nie godzi. Proszę zatem zmyj mi te smugi, pod światło kaleczą mi widok mojego auta. To jak dogadamy się?
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Sophie Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Sophie »

- Jak oni jeżdżą!!! - mówiła zbulwersowana, gdy podjeżdżała do zakładu prowadzonego przez Horst - Specjalista spawacz.

- Dzień dobry. - jej głos zmienił się w jednej chwili, był milszy, przyjemniejszy dla ucha - Te starty zawsze są szalone, ale teraz to przesada. Ledwo wcisnęłam gaz, a tu już drzwi zarysowane. Słyszałam, że Pan trudni się w naprawie lakieru pojazdów. Czy byłby Pan w stanie mi pomóc? Nie mogę jeździć samochodem w takim stanie. Ten lakier na drzwiach... To było wręcz arcydzieło, a jakiś dupek chyba woli wygrać niż szanować sztukę. - narzekała dalej oczekując odpowiedzi mechanika.
/-/Sophie Susanne Cargalho
Dumna obywatelka Kotliny
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Dw: @Heinz-Werner Grüner
Dzień dobry, Oberhaupt! Rozumiem, że prezencja jest ważna, zwłaszcza przed młodzieżą. Normalnie zajmuję się spawaniem, jak Pan wie, ale słyszałem, że ten mechanik potrafi zdziałać cuda z lakierem, nawet jeśli nie jest lakiernikiem z zawodu. Słyszałem, że jest mistrzem od doprowadzania aut do stanu używalności na rajdy.

Skoro to tylko smugi po myciu, a to sprawa lakiernicza, ten mechanik powinien się tym zająć bez problemu! Niech Pan do niego podejdzie, opisze problem. Myślę, że dogadacie się. Może to nie będzie fabryczny połysk, ale na czas rajdu na pewno auto będzie wyglądać godnie. Powodzenia!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Gość

Post autor: Gość »

Dw: @Sophie
(Wyłaniając się zza warsztatowego stołu, z którego właśnie zeskrobywałem resztki elektrody, spoglądam na kobietę spode łba. Na twarzy mam grymas, ale nie złości, raczej rezygnacji.)

"Dzień dobry... Chyba pani nie trafiła. Ja jestem Horst. Specjalista spawacz. Naprawiam to, co odpada od samochodów, a nie to, co na nich namalowane. Ale słyszałem, że w mieście jest taki jeden mechanik, co to się w lakiernika bawi... No, nie bawi, raczej łata. Mówią, że ma talent, choć do perfekcji mu daleko. Ale na rajd to wystarczy.

Zarysowania drzwi? No to pasuje do jego specjalizacji. Jak pani chce, to podam namiary. Tylko niech pani mu powie, że to ja panią wysłałem. Może wtedy nie będzie narzekał, że znowu ma robotę z kategorii 'na szybko i tanio'."

(Wzruszam ramionami i wracam do swojej spawarki. Dźwięk szlifowania metalu znów wypełnia warsztat. Lakier to nie moja bajka. Ja wolę iskry i zapach spalenizny.)
Awatar użytkownika
Gaetano Kohlmeise Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Gaetano Kohlmeise »

Dw: @Orjon Surma
No cześć! Horst ja, spec od spawów, nie od polerki. Ale słyszałem, że masz problem z lakierem, a nie z pękniętą ramą.

Słuchaj, piaskowanie to brzmi jakbyś nieźle auto potraktował! Sam bym lepiej tego nie obrobił. Ale... matowienie lakieru to jest coś, co ten magik od przyczepiania może ogarnąć. Znam jednego mechaniora, co to i młotkiem, i szpachelką potrafi cuda zdziałać. Na blask salonowy nie licz, ale na rajd spokojnie starczy.

Zaraz mu powiem o Twoim problemie z matowym lakierem. On to ogarnie. Przyjeżdżaj do niego, powinien dać radę. Tylko pamiętaj, jakby coś innego się poluzowało, to wiesz, gdzie mnie szukać!
Gaetano Kohlmeise

znany również jako
Kajetan Merkury Sikorski
Obrazek
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Obrazek

Jak się okazało, najwięcej roboty przy dzisiejszych usterkach miał Horst, zwany spawaczem.
Nierzadko migał się od roboty, do której zaprzęgł zaprzyjaźnionego lakiernika. No tak, kto by tam myślał o pracy, gdy w tle rozgrywa się prawdziwa uczta dla maniaków motoryzacji.

Razem ze swoim - szerzej nieznanym - kumplem lakiernikiem, ruszył do pomocy, by wszystkim jego klientom pomóc na czas.

Tym samym @Orjon Surma, @Heinz-Werner Grüner, @Sophie otrzymały oczekiwaną pomoc i spełnili regulaminowy wymóg dający im dodatkową przewagę czasową. Z pięknym autem łatwiej mijać kolejne kilometry.
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Całe szczęscie poradził sobie ten nasz Horst!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Fatima Popow-Chojnacka Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Fatima Popow-Chojnacka »

Panie, Horst - Specjalista spawacz! Dzień dobry!
Słyszałam od kolegów, którzy byli u Pana wczoraj, że jest Pan mistrzem lakiernictwa. A ja potrzebuję pilnej naprawy!
Gdy mnie wyprzedzał jakiś wariat, to kilka kamieni poszło na maskę i są ubytki. No odpryski takie, że szok!! No jak to wygląda?! Księżna nie może jeździć takim samochodem!
Czy podejmie się Pan naprawy? Bardzo proszę z całego serca!
( – ) Fatima Popow-Chojnacka
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Gut Gemacht Garage”