- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
No dobrze, polowanie już za nami więc najwyższa pora przedstawić zwycięzców tegorocznych zmagań:
1. Miejsce
oraz tytuł Łowczego Edelweiss
@Fatima Popow-Chojnacka
z wynikiem 76 punktów
2. Miejsce
@Albert Fryderyk de Espada
z wynikiem 73 punktów
3. Miejsce
@Heinz-Werner Grüner
z wynikiem 59 punktów
Kolejno w klasyfikacji uplasowali się:
@Joachim Cargalho z wynikiem 57 punktów
@Pavel van der Gibson z wynikiem 56 punktów
@Piotr Romanow z wynikiem 16 punktów
@Anastasia Windsachen z wynikiem 11 punktów
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Wszystkim pragnę oczywiście na wstępie pogratulować wyników i podziękować za aktywny udział w samym polowaniu. Teraz rok przed nami aby przemyśleć to i owo, zmienić co trzeba i zapewne wrócimy na następnym Schmelzfescie kiedy tylko Oberhaupt ogłosi sezon polowań. Już na wstępie mogę powiedzieć że samo polowanie ulegnie odchudzeniu jeżeli chodzi o czas trwania gdyż dwa tygodnie to już trochę za dużo. Pomyślałem sobie również czy nie skurczyć trochę samej planszy i dodać możliwość interakcji między graczami, w ten pozytywny jak i negatywny sposób

.
Co do samego polowania to już po pierwszych 7 dniach peleton rozjechał się na trzy części, śpiochów takich jak Anastasia Windsachen czy Piotr Romanow, którzy polowali sobie raczej hobbystycznie. Drugą grupę gdzie Heinz-Werner Grüner prześcigał się na zmianę z Pavel van der Gibson by finalnie Joachim Cargalho ostatniego dnia wskoczył na czwartą lokatę jednym punktem. No i czołówka gdzie przez pierwsze dni prowadziłem Ja tylko po to by w ostatnich dwóch-trzech dniach dogoniła mnie Fatima Popow-Chojnacka, która wygrała po sabotowaniu mojego wyniku.
Tak więc nagroda główna czyli tytuł
"Wielkiego Łowczego Edelweiss" w 1925 roku przypada Księżnej Fatimie Popow-Chojnackiej.
Nagrody pieniężne również zostały już rozesłane, nie będę zdradzać kto ile itd.