Edelweisskie nadzieje piłki kopanej

W piłkę kopie się na wschodzie, na zachodzie również. Kopią i górale i mieszkańcy dolin. Za futbolówką gonią nawet w mikroświecie. Tu jest to niemal jak religia, dlatego nasi mieszkańcy też pokochali ten sport.
Awatar użytkownika
Gaetano Kohlmeise Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Edelweisskie nadzieje piłki kopanej

Post autor: Gaetano Kohlmeise »

Heinz-Werner Grüner pisze: 15 marca 2025, 21:30
Gaetano Kohlmeise pisze: 15 marca 2025, 20:18 To ja mogę "adoptować" tego 17-letniego bramkarza. Ferinand Marius Kohlmeise. Urodzony w Grünerwald w wyniku jednego z romansów ojca. Tatuś posłał go do najlepszej szkoły w stolicy, wydając na to ostatnie oszczędności. Tam został zauważony jego talent piłkarski. :D
Super sprawa! Mnie się jego historia podoba! Sprzedane :D

Tylko który to bo nie pamiętam? :P

EDIT: Ferinand-M Kohlmeise - tak brzmia dane oficjalnie w systemie. Inaczej się nie dało...
Ten na dole po lewej - policzki po tatusiu, a usta i oczy po mamusi xD
Gaetano Kohlmeise

znany również jako
Kajetan Merkury Sikorski
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Gaetano Kohlmeise pisze: 15 marca 2025, 21:48
Heinz-Werner Grüner pisze: 15 marca 2025, 21:30
Gaetano Kohlmeise pisze: 15 marca 2025, 20:18 To ja mogę "adoptować" tego 17-letniego bramkarza. Ferinand Marius Kohlmeise. Urodzony w Grünerwald w wyniku jednego z romansów ojca. Tatuś posłał go do najlepszej szkoły w stolicy, wydając na to ostatnie oszczędności. Tam został zauważony jego talent piłkarski. :D
Super sprawa! Mnie się jego historia podoba! Sprzedane :D

Tylko który to bo nie pamiętam? :P

EDIT: Ferinand-M Kohlmeise - tak brzmia dane oficjalnie w systemie. Inaczej się nie dało...
Ten na dole po lewej - policzki po tatusiu, a usta i oczy po mamusi xD
Zastanawiałem się czy pójdziesz w wąsacza, będącego oznaką doświadczenia, stateczności i pewnej powagi, czy w dwójkę - lalusiowatego, uszatego kujonka mierzącego pewie z 200cm, czy może w trójkę, czyli silnego bijoka, gdzie mięśnie rozrywają sweter, zwany bluzą bramkarską, a kości policzkowe oznaczają, że na twarz może przyjąć wiele. Z drugiej strony niewiastą pewnie skradł nie jedno, a ze sto serc. Typ łobuza-kochanego. No i te loczki...
No i na czwórce był "aryjski" wzór z idealną szczęką i postawą, jednak bogactwo w wyglądzie i status bogacza to nie wszystko. ;)
Ok. Wygrywa Ferinand Marius Kohlmeise
Obrazek
Jego podobizna trafi do X11, a to foto do kadry Szarotek! Wielkie dzięki za pomoc w wyborze!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Diti Tomović
Ferinand-Marius Kohlmeise

DODANI!

Info na X11.
No, ale dlaczego nie chwalić się, jak jest powód?

Ano do rzeczy. jakiś czas temu, a mianowicie, w lipcu zeszlego roku realnego powstała w edelweisskich kręgach "szkółka piłkarska".
Nadzieje Szarotek to fabularna opowieść, choć może to za duże słowo, raczej namiastka historii potencjalnych piłkarzy kadry narodowej (i nie tylko, jeśli zechcemy).
Ten sezon okazał się przełomem, a i Edle szturmem zawładnęli chęcią integracji z kadrą Potężnych Szarotek. Tym właśnie sposobem w składzie reprezentacji pojawiło się dwóch młokosów, wypisz wymaluj kalki mikronautów. :)
Pierwszy to kolejny kuzyn, dobrze znanego w naszym świecie Ludwika Tomovicia, Diti, brat, naszego wielokrotnego reprezentanta Benedikta.
Drugi to nieślubny syn Gaetano Kohlmeise - Ferinand Marius, który zapowida się na wspaniałego bramkarza. Charakterek ma!
A to przecież nie koniec! Czekajcie na więcej historii z Nadziei Szarotek!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Nowy nabytek w kadrze ze szkółki:

Obrazek