Strona Internetowa - rozbudowa
Regulamin forum
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Strona Internetowa - rozbudowa
Moi Drodzy,
ponieważ zaczynam miewać więcej czasu, chciałabym przejść do rozbudowy naszej strony Internetowej.
Ten wątek służy zbieraniu pomysłów na wdrożenie jakichś ciekawych nowych treści. Możecie popuścić wodze fantazji, a ja zastanowię się, jak to przerobić tak, żeby dało się to zaimplementować.
Moim zdaniem do zrobienia jest naprawdę bardzo wiele, ALE! Koncepcja strony internetowej jest taka, by była ona tajemnicza, nie zdradzała wszystkiego, nie wyjaśniała zbyt wiele, ale zaskakiwała i budziła zainteresowanie wśród nietuzinkowych ludzi.
Mając powyższe na uwadze, chciałabym zacząć od rozbudowy koncepcji biletu w jedną stronę, ponieważ to nie zostało zakończone. Chodziło tu o to, by po naciśnięciu na bilet wyruszać w podróż pociągiem po Edelweiss, opowiadając o naszym świecie. Jakie więc miejsca uważacie za godne uwagi, w które zabralibyście gościa ze świata realnego?
Następnie chciałabym rozbudzić Fernglas. W tym celu zacznę od tworzenia wywiadów z wybranymi mikronautami. Koncepcja jest taka, by zadać im 10 pytań, przy czym część lub wszystkie z tych pytań będą pochodzić od czytelników.
Pierwszą osobą, z którą wywiad przeprowadzę, będzie @Leszek Ebe-Grüner
Jeśli macie jakieś pytania, które będziecie chcieli zadać Leszkowi, to proszę o przesyłanie ich do mnie na priv do końca tygodnia.
tyle pytań, ile otrzymam, zadam w wywiadzie, a pozostałe wymyślę sama
ponieważ zaczynam miewać więcej czasu, chciałabym przejść do rozbudowy naszej strony Internetowej.
Ten wątek służy zbieraniu pomysłów na wdrożenie jakichś ciekawych nowych treści. Możecie popuścić wodze fantazji, a ja zastanowię się, jak to przerobić tak, żeby dało się to zaimplementować.
Moim zdaniem do zrobienia jest naprawdę bardzo wiele, ALE! Koncepcja strony internetowej jest taka, by była ona tajemnicza, nie zdradzała wszystkiego, nie wyjaśniała zbyt wiele, ale zaskakiwała i budziła zainteresowanie wśród nietuzinkowych ludzi.
Mając powyższe na uwadze, chciałabym zacząć od rozbudowy koncepcji biletu w jedną stronę, ponieważ to nie zostało zakończone. Chodziło tu o to, by po naciśnięciu na bilet wyruszać w podróż pociągiem po Edelweiss, opowiadając o naszym świecie. Jakie więc miejsca uważacie za godne uwagi, w które zabralibyście gościa ze świata realnego?
Następnie chciałabym rozbudzić Fernglas. W tym celu zacznę od tworzenia wywiadów z wybranymi mikronautami. Koncepcja jest taka, by zadać im 10 pytań, przy czym część lub wszystkie z tych pytań będą pochodzić od czytelników.
Pierwszą osobą, z którą wywiad przeprowadzę, będzie @Leszek Ebe-Grüner
Jeśli macie jakieś pytania, które będziecie chcieli zadać Leszkowi, to proszę o przesyłanie ich do mnie na priv do końca tygodnia.
tyle pytań, ile otrzymam, zadam w wywiadzie, a pozostałe wymyślę sama
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Pavel van der Gibson • Stempel
- Ambasador Księstwa Sarmacji
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Strona Internetowa - rozbudowa
Strony w mikro mają sens wtedy, gdy uzupełniają się z forum i są przydatne do czegoś więcej niż czytanie informacji. Sarmackiej oczywiście ciężko będzie dorównać, ale i w FN powoli próbują iść w tę stronę, dodając możliwość pisania artykułów (i lajkowania), głosowań itp. Żeby strona była używana, potrzebuje integracji i interakcji oraz czegoś więcej niż suchego info. Jeszcze nie wiem co mogłoby przyciągać na stronę Edelweiss, ale pomyślę 
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Właśnie chciałam odejść od tej konwencji. Póki nie zrobię sobie szkolenia z java skryptu nie będę mogła zrobić nic zintegrowanego. Natomiast uważam, że ta strona powinna służyć jako wizytówka. Wprawdzie mamy forum i tam toczy się życie, ale wchodząc na forum i nie wiedząc, czym to jest, próg wejścia jest dość wysoki. Odnalezienie treści wymaga jakiejś akcji. Chciałabym uzyskać taki efekt, że wchodząc na naszą stronę, osoba jest zaintrygowana grafikami i treścią. Strona będzie (w sumie to jest) podpięta pod social media, które bardziej służą celom wyjścia na świat.
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
To może strona mogłaby służyć za coś a la wiki z mapami, miastami, opisami ludzi? Tylko w dużo ładniejszy i dostosowany do klimatu sposób. Oczywiście razem z tą ładną i zachęcającą częścią, o której piszesz. Żeby zaintrygowała, przyciągnęła, ale też dała możliwość znalezienia informacji.
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Tak, to już brzmi znacznie fajniej. Oczywiście możemy stworzyć taki rodzaj wiki z najważniejszymi informacjami, ale w formie opowieści, gdzie czytając dalej jakąś intrygującą opowieść jesteśmy coraz głębiej wtłaczani w nasz świat przedstawiony.
Zainspirowałeś mnie. Wpadłam na taki pomysł.
Zatem mamy odwiedzającego i wręczamy mu bilet w jedną stronę. Ten wsiada do pociągu i jedzie np. do Stadt Edelweiss. Tam wysiada i otwiera mapę miasta. Szuka np. Der Sitz, aby tam spotkać się z Oberhauptem i uzyskać dowód osobisty. Potem ...
no właśnie, co potem?
Zatem mamy odwiedzającego i wręczamy mu bilet w jedną stronę. Ten wsiada do pociągu i jedzie np. do Stadt Edelweiss. Tam wysiada i otwiera mapę miasta. Szuka np. Der Sitz, aby tam spotkać się z Oberhauptem i uzyskać dowód osobisty. Potem ...
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Albo może ta mapa będzie interaktywna i będzie można przejść do różnych miejsc na mapie miasta? Albo całego Edelweiss?
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
To jest już bliżej jakiejś interaktywnej gry, w której poruszamy się z punktu do punktu. Ja tam lubię takie rzeczy, ale pytanie czy to nie będzie zbyt uciążliwe dla kogoś powiedzmy nowego.Femme Mystere pisze: ↑07 maja 2025, 12:17 Zatem mamy odwiedzającego i wręczamy mu bilet w jedną stronę. Ten wsiada do pociągu i jedzie np. do Stadt Edelweiss. Tam wysiada i otwiera mapę miasta. Szuka np. Der Sitz, aby tam spotkać się z Oberhauptem i uzyskać dowód osobisty. Potem ...no właśnie, co potem?
- Damiano Robingren • Stempel
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
szkolenia? ja robię najlepsze szkolenia (w dodatku za darmo)Femme Mystere pisze: ↑07 maja 2025, 12:02 Póki nie zrobię sobie szkolenia z java skryptu nie będę mogła zrobić nic zintegrowanego.
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
do tego polecam wykorzystać mapy svg... których obecnie nie maFemme Mystere pisze: ↑07 maja 2025, 12:21 Albo może ta mapa będzie interaktywna i będzie można przejść do różnych miejsc na mapie miasta? Albo całego Edelweiss?