Brzmi świetnie i to prawdziwa zachęta dla przedsiębiorców
Ogólnie, to chcę tylko, żeby Unsere Regierung się zbytnio nie wtrącał, a podatki były minimalne i zyski maksymalne
Nie ma co się bać, ale fajnie jakbym chociaż poznał branżę.Jürgen Voller pisze: ↑28 maja 2025, 01:57 Spoko![]()
Brzmi świetnie i to prawdziwa zachęta dla przedsiębiorców![]()
Ogólnie, to chcę tylko, żeby Unsere Regierung się zbytnio nie wtrącał, a podatki były minimalne i zyski maksymalne![]()
To niech się Szanowny zastanawia, a ja dalej zachęcam.Jürgen Voller pisze: ↑28 maja 2025, 10:52 Jeszcze się zastanawiamMój kontakt w
mi dziś przesłał info co się dzieje na wystawie afgańskiej w Kabulu
![]()
Talibowie wystawili ten fajny samochód Simurg zaprojektowany w Afganistanie. Może słyszałeś o nim?![]()
https://youtu.be/OAji8IWxR0I?si=DGvvXVq_VuE84mTc
Herr @Jürgen Voller czy ty gdzieś rozwijasz jakąś mikro związaną z Persami? Skoro mamy Boszniaków z Sandjaku, to może gdzieś po sąsiedzku i jakieś Persepolis czy inna Suza z Farsi pod Waszym zarządem powstanie, hę?Jürgen Voller pisze: ↑29 maja 2025, 19:34 Słuchałem dziś w pewnym pokoju na X interesującej rozmowy Afgańczyków o oporze przeciwko talibom![]()
Bardzo ciekawe doświadczenie i okazuje się, że z moim Farsi nie jest źle, choć też nie mogę powiedzieć, że wszystko rozumiem![]()
1. Przemysł zbrjeniowy? Hmm...Jürgen Voller pisze: ↑29 maja 2025, 22:01 Nein, Herr Oberhaupt @Heinz-Werner Grüner !![]()
Ich habe nicht Mein Persisches Mikronation!![]()
Myślę na początek o przedsiębiorstwie zbrojeniowym w Edelweiss![]()
Wprawdzie chciałem swojego czasu pracować w jakimś już istniejącym przedsiębiorstwie, ale że sondowanie potencjalnych pracodawców nic nie dało, to idę na swoje.
Wątek perski w Cesarstwie Nan Di dobiegł końca, więc myślę o wątku jednostki wojskowej w rodzaju irańsko-afgańskim w ramach armii Edelweiss.
https://youtu.be/aKBpTThDopY?si=pqYJiuI27chx-bev
Mundury bardzo podobne, broń również.
Byłbym bardziej aktywny, z motywacją do działania.
Może nawet jakiś fikcyjny kraj dla narracji.
Współpraca wojskowa, handlowa, szkolenia oficerów, ale wszystko w Edelweiss.
Co do tych przedsiębiorstw, to próbowałem ubiegać się o pracę, ale skończyło się na uprzejmościach.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑30 maja 2025, 08:551. Przemysł zbrjeniowy? Hmm...Jürgen Voller pisze: ↑29 maja 2025, 22:01 Nein, Herr Oberhaupt @Heinz-Werner Grüner !![]()
Ich habe nicht Mein Persisches Mikronation!![]()
Myślę na początek o przedsiębiorstwie zbrojeniowym w Edelweiss![]()
Wprawdzie chciałem swojego czasu pracować w jakimś już istniejącym przedsiębiorstwie, ale że sondowanie potencjalnych pracodawców nic nie dało, to idę na swoje.
Wątek perski w Cesarstwie Nan Di dobiegł końca, więc myślę o wątku jednostki wojskowej w rodzaju irańsko-afgańskim w ramach armii Edelweiss.
https://youtu.be/aKBpTThDopY?si=pqYJiuI27chx-bev
Mundury bardzo podobne, broń również.
Byłbym bardziej aktywny, z motywacją do działania.
Może nawet jakiś fikcyjny kraj dla narracji.
Współpraca wojskowa, handlowa, szkolenia oficerów, ale wszystko w Edelweiss.
2. Istnieją co najmniej dwa w Edelweiss, gdzie każdy przywita pracownika z otwartymi rękami.
3. Pomysł z "perską" jednostką wojskową jest jak najbardziej w porządku, ale skądś musieli by się Ci żołnierze wziać. Przecież nie będą to najmnicy, prawda?
4. Umundurowanie również, w drodze wyjątku można dostosować, choć należy wziąć pod uwagę specyfikę i klimat Edelweiss.
5. Kraj to może nie, ale własnie miasteczko, dlaczego nie. To mogę zaproponować.