Salamu kutoka kwa Samunda
Regulamin forum
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Salamu kutoka kwa Samunda
@Joachim Cargalho będę tęsknić za tym wspaniałym kubrakiem. Jednak jeśli mogę coś zasugerować, to bardzo podobałby mi się wizerunek Kevina Sordo.

(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Chyba będzie trzeba ten wizerunek włożyć do szuflady z niespełnionymi oczekiwaniami
A tak abstrahując - jak myślicie, na czym mogłaby się opierać mitologia edelweiss?
A tak abstrahując - jak myślicie, na czym mogłaby się opierać mitologia edelweiss?

- Isabella M. Neumann-Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Może na Skandynawii?Joachim Cargalho pisze: ↑06 maja 2022, 11:06 Chyba będzie trzeba ten wizerunek włożyć do szuflady z niespełnionymi oczekiwaniami![]()
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Przyznam szczerze, że o mitologii w ogóle nie myślałem, ale nie wiem czy bym nie poszedł w świat zwierząt...
Mamy już małą i "dziką", ale zawsze legendę.
Miasta też są utożsamiane ze zwierzętami. Jest i Yeti... można to jakoś połączyć.
Miasta też są utożsamiane ze zwierzętami. Jest i Yeti... można to jakoś połączyć.
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No właśnie dlatego oferowałam Skandynawie - bo to mniej więcej też dużo czerpie z naturyHeinz-Werner Grüner pisze: ↑06 maja 2022, 11:55 Przyznam szczerze, że o mitologii w ogóle nie myślałem, ale nie wiem czy bym nie poszedł w świat zwierząt...

- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Czy skandynawska nie jest już trochę "oblatana"? Znacznie bardziej fascynuje mnie słowiańska.
P.S. @Joachim Cargalho to może chociaż coś takiego:

Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Można wszystko razem połączyćFemme Mystere pisze: ↑06 maja 2022, 13:34 Czy skandynawska nie jest już trochę "oblatana"? Znacznie bardziej fascynuje mnie słowiańska.
![]()

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jeśli chodzi o mitologię, to przecież mamy tyle kreatywnych osób, że jak rozdzielimy zadania np.
Ty zrób boga od chrapania, ty zrób od grzebania w nosie itd, to każdy coś opisze. Natomiast główny panteon robił bym na zasadzie:
1-3-9
W sensie jest jeden (czy dwóch, trzech) najważniejszych, ale każdego następnego "niższej rangi" jest trzy razy więcej.
Zakładam, że u nas jako "jedynka" możemy mieć(według flagi):
Niebieski - bóg sklepienia, przyszłości itd.,
Biały - król(bóg) gór, szczytów, teraźniejszości itd,
Żółty - bóg przyrody, kwiatów, ziemi, przeszłości itd.
Ty zrób boga od chrapania, ty zrób od grzebania w nosie itd, to każdy coś opisze. Natomiast główny panteon robił bym na zasadzie:
1-3-9
W sensie jest jeden (czy dwóch, trzech) najważniejszych, ale każdego następnego "niższej rangi" jest trzy razy więcej.
Zakładam, że u nas jako "jedynka" możemy mieć(według flagi):
Niebieski - bóg sklepienia, przyszłości itd.,
Biały - król(bóg) gór, szczytów, teraźniejszości itd,
Żółty - bóg przyrody, kwiatów, ziemi, przeszłości itd.
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jeśli miałbym być takim Herkulesem, to chyba musiałabyś @Femme Mystere na szybko poszukać dla mnie nowego odzienia na pokaz mody, bo mogę mieć problem, żeby zmieścić się we wcześniej zaproponowany. No chyba, że i ten strój jest już w pakiecie i tak właśnie mam się tam prezentować.
Natomiast...
Mitologie nordycka i słowiańska jak najbardziej są dobrym źródłem inspiracji. Sam szedłbym w kierunku czerpania z natury i korzystania z dostępnych nam postaci, o których wspominał już @Heinz-Werner Grüner. Ta kobieta od dostaw w aptece, to też taka trochę Baba Jaga, więc chyba bliżej jesteśmy słowiańskich przesądów :twisted: . Bestiariusze mogłyby nam dostarczyć również wielu inspiracji. Nie mniej, to chyba luźny pomysł, który może pozostawać na orbicie melodii przyszłości.
Natomiast...
Mitologie nordycka i słowiańska jak najbardziej są dobrym źródłem inspiracji. Sam szedłbym w kierunku czerpania z natury i korzystania z dostępnych nam postaci, o których wspominał już @Heinz-Werner Grüner. Ta kobieta od dostaw w aptece, to też taka trochę Baba Jaga, więc chyba bliżej jesteśmy słowiańskich przesądów :twisted: . Bestiariusze mogłyby nam dostarczyć również wielu inspiracji. Nie mniej, to chyba luźny pomysł, który może pozostawać na orbicie melodii przyszłości.

- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
@Joachim Cargalho w takim wydaniu może szanowny przyjść nawet bez ubrania, nikt się nie obrazi.
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum