Każdy nowy mieszkaniec, wraz ze swoim przybyciem do Stadt Edelweiss zamieszkuje jedną z kamienic na Starym Mieście. Władze są na tyle łaskawe, ze sam możesz zdecydować, w której zamieszkasz.
Dla "wybrańców" robi się wyjątki, ale to tylko i wyłącznie dla wybranych.
Panna Swann w końcu znalazła chwile czasu by urządzić do końca swoje ukochane poddasze. Ma je w swoich ukochanych barwach białych i czarnych. A i nawet cegła dadaje uroku wszystkiemu!
Krótko po tym, jak Frau @Isabella Swann wprowadziła się w swoje nowe włości, znany już w tych rejonach ciekawski listonosz zawitał w jej progi. Z przepastnego torbiszcza wyciągnął butelkowo zieloną kopertę ze złotymi obramówkami. Przycisnął ją do nosa, by powąchać woń perfum. Spodobała mu się.
- No no... - powiedział do siebie i zagwizdał, wrzucając ją do skrzynki na listy.
Tajne przez poufne
W Kaputte Ski w stresie SPA. Mężczyznom wstęp wzbroniony.
Aha! - pomyślał ów listonosz. Może ja się załapię na fajne "tere rere"? - Nie był jednak świadom, że do strefy SPA w Kaputte Ski, zarządzanym przez Herr @Horace Richelieu trzeba mieć specjalne "wejścia". Te nie brakowały na pewno żadnej z dam w edelwajskiej śmietanki towarzyskiej. A że były to dwie najbardziej szanowane poniekąd niewiasty to mogły niemalże po uśmiechu otrzymać asygnację. Na wszystko..
Femme Mystere pisze: ↑06 maja 2022, 23:24
Krótko po tym, jak Frau @Isabella Swann wprowadziła się w swoje nowe włości, znany już w tych rejonach ciekawski listonosz zawitał w jej progi. Z przepastnego torbiszcza wyciągnął butelkowo zieloną kopertę ze złotymi obramówkami. Przycisnął ją do nosa, by powąchać woń perfum. Spodobała mu się.
- No no... - powiedział do sienie i zagwizdał, wrzucając ją do skrzynki na listy.
Tajne przez poufne
W Kaputte Ski w stresie SPA. Mężczyznom wstęp wzbroniony.
Do zobaczenia,
FM&FvHCH
Bella zaintrygowana planem @Femme Mystere zastanawiała się czy wybrać się do SPA jeszcze tego samego dnia. W końcu nic o dacie nie było w zaproszeniu. A ona taka senna po uporządkowaniu mieszkania. Jednak mówi do siebie - A co tam, pewnie Liselotte ma coś dobrego w zanadrzu. - Wzięła swoją torebkę i płaszcz z wieszaka i ruszyła w kierunku Kaputte Ski niespiesznym krokiem
Joachim Cargalho pisze: ↑06 maja 2022, 22:36
Wychodzi na to, że tylko ja trafiłem do jakiejś zabitej dechami dziury. Ładne wnętrza. Na pewno będziemy wpadać w odwiedziny!
Zapraszam jestem w trakcie remontu ambasady więc też będzie stylowa tam Oberhaupt musi zapłacić tylko za resztę
Nie od dziś wiadomo że poddasze to najlepsze miejsce na mieszkanko.
Zastanawia mnie czyje mieszkanie oddziela moje oraz panny @Isabella Swann. co nie zmienia faktu że to tu będę się zjawiał gdy zabraknie mi cukru w mieszkaniu.
Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑07 maja 2022, 18:20
Nie od dziś wiadomo że poddasze to najlepsze miejsce na mieszkanko.
Zastanawia mnie czyje mieszkanie oddziela moje oraz panny @Isabella Swann. co nie zmienia faktu że to tu będę się zjawiał gdy zabraknie mi cukru w mieszkaniu.
Zapraszam serdecznie - chociaż nie cukruje to postaram się w zapasik dla Pana zawsze trzymać
Tego pięknego wieczoru w gronie swoich przyjaciół i znajomych Bella miała zrobić jedną z najważniejszych rzeczy w swoim życiu. Przybyła druhna @Femme Mystere, która stałe w lbiałokremowej sukni z przepięknym bukietem białych tulipanów w dłoniach - ulubionych kwiatach Belli.
Wszyscy wyczekiwali na młodą parę - bo byli przekonani iż przychodzą na tradycyjny ślub. A Bella przygotowała im ogromną niespodziankę lub można powiedzieć zaskoczenie. Gdyż w gronie swoich najbliższych chciała przyjąć śluby czystości. Bella rozczarowana swoimi porażkami na polu miłosnymi, postanowiła - że pozostanie sama, póki ta druga połówka nie znajdzie się sama. Bez zbędnych ceregieli postanowiła urządzić tą skromną uroczystość na swoim tarasie.
Przybyli wszyscy na których liczyła. Nawet herr Oberhaupt @Heinz-Werner Grüner przyszedł zobaczyć to widowisko. Jako jedyny wiedział co się święci i z aprobatą przyglądał się całemu przedsięwzięciu.
Przy łagodnej muzyce z Jeziora Łabędziego, które rozbrzmiewało na tarasie
Weszła w skromnej Białej Sukience Bella z bukietem Tulipanów.
I odezwała się do zgromadzonych:
-Drodzy Przyjaciele! Dziękuję, że jesteście dzisiaj ze mną by uczcić mój Ślub! Mam nadzieję, że późniejsza zabawa wynagrodzi wam rozczarowanie, gdyż to nie będzie typowy ślub - a tylko ślubowanie Czystości! Zacznij ceremonię - jest ona krótka, a potem zaczniemy zabawę. - powiedziała Bella
- Proszę was o chwilę ciszy i uwagi - bo przygotowałam specjalną przysięgę. Ja Isabellą Marię Swann przyrzekam, iż do dnia swego zamąż pójścia pozostać czysta, pod względem emocjonalnym i duchowym oraz fizycznym. Zachować to co najcenniejsze dla swego przyszłego męża. Nie zamierzam się śpieszyć, wybierać z rozwagą - by mój związek nie skończył się rozwodem. - Bella obróciła się do swojej druhny @Femme Mystere i puściła jej oczko, po czym kontynuowała - I oby Wszechmocny udzielił mi potrzebnych sił i wstrzemięźliwości by wytrwać w swym ślubie. - Zakończyła Bella uroczyście i spojrzała po zgromadzonych znajomych @Fatima Marcjan-Chojnacka@Sophie@Joachim Cargalho@Femme Mystere@Heinz-Werner Grüner@Piotr Romanow@Kurt Wagner@Horace Richelieu@Albert Fryderyk de Espada@Robin von Eisenhut
- A teraz kochani! Pora zacząć naszą kolację, a potem ruszamy na parkiet tańczyć walca i nie tylko!