Przyjmowanie interesantów

Władzę zwierzchnią w Edelweiss posiada Oberhaupt. To on czuwa, by "państwo rosło w siłę, a ludziom żyło się dostatniej". W tym miejscu znajduje się jego siedziba. Jeśli masz jakąś sprawę do niego, to dobrze trafiłeś.
Regulamin forum
Obrazek
August de la Sparasan Stempel

ODZNACZENIA

Re: Przyjmowanie interesantów

Post autor: August de la Sparasan »

O, myślę, że na badania zawsze przyjdzie czas, podczas gdy mamy do omówienia sprawy znacznie bardziej niecierpiące zwłoki. Takie, przez które od czterech godzin mogłaby trwać wojna. Pozwolę sobie nalegać.
August de la Sparasan Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: August de la Sparasan »

Rozmówiłem się prywatnie z Jego Książęcą Wysokością Krzysztofem Windsorem i stanowczo odradzam niepokojenie go jakimikolwiek badaniami. Nadto chciałbym zapytać o parę rzeczy Szanowną @Femme Mystere
Publicznie, tutaj, bo myślę, że wiele osób, nie tylko ja, chciałoby się zapoznać z odpowiedziami na pewne dręczące ich pytania. Ale to już w dzień. Tymczasem życzę Państwo dobrej nocy.
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Femme Mystere pisze: 09 lipca 2025, 08:37 Załamana Lieselotte złapała się za czoło i westchnęła.

- Ta operacja za szybko się nie zakończy, a my musimy kuć żelazo, póki gorące. - powiedziała, po czym chwyciła za słuchawkę telefonu. Najnowszej technologii w kraju. Wykręciła numer do @Albert Fryderyk de Espada. Usiadła na biurku, a gdy po drugiej stronie usłyszała znajomy głos, zaczęla kręcić loczek palcem. - Cześć Alberciku. Jak się masz? Podobno robicie jakąś akcję "Tauzend", tak mówił Leszek. A my tu pilnie potrzebujemy łodzie, samoloty, maulwurfy i płetwonurków...

Tymczasem daleko na północy, w zaciemnionym gabinecie gdzie jedyny wyraźny punkt stanowiło biurko oświetlane niewielką lampką oraz rysy twarzy pochylonej nad nim rozbrzmiał znajdujący się na boku telefon. Kończąc zapisywać notatki mężczyzna wyprostował się znikając w cień po czym usłyszeć się da charakterystyczny dźwięk podnoszonej słuchawki;

- Espada... - odpowiedział mężczyzna

- (...) -

- Ach, Fräulein, czym mogę służyć? - zapytał słysząc po drugiej stronie słuchawki znajomy głos

- (...) -

- Ja usankcjonowałem. Kapral Ebe-Grüner poinformował mnie o zaistniałej sytuacji i podjętych działaniach... -przerwał nie mogąc dokończyć zdania

- (...) -

- Co? Powoli... Jeszcze raz, Kto? Kogo? Co? - mówił będąc z każdą sekundą coraz bardziej skonsternowanym

- (...) -

Mężczyzna wsłuchuje się w rozmowę kładąc rękę na biurku uderzając w nie rytmicznie palcami jednocześnie usilnie próbując zrozumieć co się dzieje

- W porządku, będę najszybciej jak to możliwe! - odparł stanowczo odkładając słuchawkę i zbierając się z krzesła zostawiając na miejscu widoczny stos dokumentów oraz innych rozmaitych papierów
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

August de la Sparasan pisze: 11 lipca 2025, 00:30 Rozmówiłem się prywatnie z Jego Książęcą Wysokością Krzysztofem Windsorem i stanowczo odradzam niepokojenie go jakimikolwiek badaniami. Nadto chciałbym zapytać o parę rzeczy Szanowną @Femme Mystere
Publicznie, tutaj, bo myślę, że wiele osób, nie tylko ja, chciałoby się zapoznać z odpowiedziami na pewne dręczące ich pytania. Ale to już w dzień. Tymczasem życzę Państwo dobrej nocy.
Poproszę o przesłanie skryptu rozmowy.
Niestety, nie znamy Herr Sparasana, więc ciężko zaufać jego osądom.
Obrazek
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Tak się składa, że miałam już okazję poznać Pana @August de la Sparasan . Ja nie mam nic do ukrycia, więc proszę o zadawanie pytań tutaj.

Swoją drogą chciałam zauważyć, że to logo VAB jest widoczne na social mediach Voxlandu. Przynajmniej ja je tam widziałam. Więc może to ktoś, kto się zajmuje social mediami? Z tego, co wiem, to takie rzeczy robi @Pavel van der Gibson ...
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Proszę również ustalić dlaczego nikt z Voxlandu nie zaprzeczył temu pismu do tej pory...
Obrazek
Awatar użytkownika
VAB

Post autor: VAB »

Koniglich Citad af Vox, 11.07.2025
OD: Voxlandzka Agencja Bezpieczeństwa

DO: Edelweisskiego Rządu Zastępczego
Kierowanego przez @Leszek Ebe-Grüner

Nakaz aresztowania, żądania i pogróżki część 2

W wykonaniu woli Jej Królewskiej Mości Anatstasii Windsachen, niniejszym przesyłamy NAKAZ ARESZTOWANIA dla @August de la Sparasan. Zwracamy się do Edelweisskiego Rządu Zastępczego o natychmiastowe wydanie poszukiwanego celem jego ekstradycji, wtrącenia do lochów i przeprowadzenia tortur, a następnie rozprawy przez sądem post mortem.
UZASADNIENIE
Niejaki August podważa autorytet urzędu Voxlandzkiej Agencji Bezpieczeństwa, utrudniając wykonalność nakazu. Voxlandzka Agencja Bezpieczeństwa jest urzędem tajnym, powołanym w trybie niejawnym, którego umocowanie potwierdz niniejsza notatka:
Obrazek
Piątek, 11 lipca 2025

OŚWIADCZENIE W SPRAWIE VOXLANDZKIEJ AGENCJI BEZPIECZEŃSTWA

Ich Królewskie Mości Król i Królowa niniejszym potwierdzają umocowanie Voxlandzkiej Agencji Bezpieczeństwa do reprezentowania kraju w sprawach najwyższej wagi, w tym przede wszystkim w celu aresztowania podejrzanych, torturowania i stawiania zarzutów.

(—) HM Queen-Regentin af Konigreich af Voxland

Ponadto prosimy o nie wypowiadanie się w kwestii ortografii, jeśli nie ma się o niej pojęcia. Prawidłowa nazwa stolicy widnieje bowiem na forum...

W kwestii zaś badania @Krzysztof Windsor , wnosimy o przebadanie również @Sophie oraz uwzględnienie faktu, iż zgodnie z zeznaniami @Krzysztof Windsor , nie zawsze chętna była na, jak to ujął, „teges meges”, tłumacząc się bólem głowy.

Jeśli chodzi o wsparcie finansowe działań Przymierza, musimy jeszcze przeliczyć oszczędności w skarbcu. Wypłata natomiast nastąpi po pojmaniu poszukiwanych @Leszek Ebe-Grüner oraz @August de la Sparasan.

ŻĄDANIA

ŻĄDAMY wydania poszukiwanych @August de la Sparasan oraz @Leszek Ebe-Grüner
ŻĄDAMY przebadania @Sophie
ŻĄDAMY zaprzestania planów agresji
ŻĄDAMY rozwiązania rajdu, którego nieprawidłowości nie zostały zlikwidowane
ŻĄDAMY odpowiedzi w przeciągu 24 godzin.

POGRÓŻKI

W przeciwnym razie zmuszeni będzie do działań zbrojnych.
Voxlandzka Agencja Bezpieczeństwa
Voxlandzka Agencja Bezpieczeństwa
Awatar użytkownika
Pavel van der Gibson Stempel
Ambasador Księstwa Sarmacji

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Pavel van der Gibson »

Femme Mystere pisze: 11 lipca 2025, 08:45 Tak się składa, że miałam już okazję poznać Pana @August de la Sparasan . Ja nie mam nic do ukrycia, więc proszę o zadawanie pytań tutaj.

Swoją drogą chciałam zauważyć, że to logo VAB jest widoczne na social mediach Voxlandu. Przynajmniej ja je tam widziałam. Więc może to ktoś, kto się zajmuje social mediami? Z tego, co wiem, to takie rzeczy robi @Pavel van der Gibson ...
Proszę mnie do waszych gierek nie mieszać xd
Ambasador Księstwa Sarmacji
Zastępca Samozwańczego Sekretarza Mikroświatowej Unii Piłkarskiej
Były Kanclerz Księstwa Sarmacji
Prezes VfB 1923 Wolkenbad

Obrazek
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

To już trop dla @August de la Sparasan.
Może czas na kolejny wywiad.
Obrazek
Awatar użytkownika
Leszek Ebe-Grüner Stempel
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Leszek Ebe-Grüner »

Informacja

Jako nie widząc sensu by być dalej kozłem ofiarnym, oficjalnie zapowiadam o nie robienie żadnych dalszych działań w związku z tą sytuacją. Więc oto moje krótkie podsumowanie pierw, a potem coś dodam:
-Jak wyżej napisałem, nie będę kozłem ofiarnym.
-Nie będę zwalał winy na Augusta bo to super.
-Nie będę obalał, ani też nie pozwolę obalać Joachima Cargalho oraz Lieselotte Augentrost, mimo tego co robią. Jedynie mam nadzieję że ten post da im refleksję nad sytuacją.

No i na koniec dodając, chciałbym przeprosić pani @Anastasia Windsachen za publiczne oskarżenia, że to ona stała za tym postem od konta VAB.

A i jeszcze mam coś do dodania. Już wcześniej było przez Novaka na discordzie że tylko wojny napędzają aktywność. Przepraszam teraz też za słowa które napiszę ale, gówno prawda. Napędzać aktywność można na różne sposoby, czy to muzycznie jak @Krzysztof Windsor , czy to kosmos jak @Damiano Robingren czy to robienie RMAW jak mój ojciec @Heinz-Werner Grüner , czy robienie domu mody jak @Femme Mystere czy tak jak ja organizowanie turniejów TABS-a czy wyścigów itp. Przykładów w każdym razie jest dużo.
(-) Leszek Ebe-Grüner
Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Drzewa Życia

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Siedziba Oberhaupta”