NIE DLA CARGALHO! TAK DLA OBERHAUPTA HEINZA! NIE DLA MANIPULATORÓW! TAK DLA PRAWDY! NIE DLA CARGALHO! NIE DLA CARGALHO! NIE DLA CARGALHO!
Odezwa do Narodu!
- Leszek Ebe-Grüner • Stempel
- Dziedzic
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Odezwa do Narodu!
Odezwa do narodu
Jako że podżegacze @Joachim Cargalho i @Femme Mystere manipulują faktami i namawiają kłamstwa, chcąc doprowadzić do oczernienia ponownego mnie, syna Oberphauta. to nie mogąc siedzieć cicho, to po pierwsze nie dam się obrażać, a po drugie naród nie jest głupi i wie że Wojsko reprezentuje siły mojego ojca, a Albert Fryderyk de Espada dowodzi tymi siłami zbrojnymi ku chwale Oberphauta! Dlatego apeluję do wszystkich obywateli Edelweiss, którzy wiedzą co robi tamta dwójka groźnych osób, to zachęcam do wspierania wojska i walkę z Lojalistami Joachima Cargalho, który próbuje manipulować faktami na swoją korzyść i jego marzeniem jest zrobić was i mnie jako kozła ofiarnego w tej wojnie! Dlatego cały tłum nie bójcie się i wykrzyćcie:NIE DLA CARGALHO! TAK DLA OBERHAUPTA HEINZA! NIE DLA MANIPULATORÓW! TAK DLA PRAWDY! NIE DLA CARGALHO! NIE DLA CARGALHO! NIE DLA CARGALHO!
(-) Leszek Ebe-Grüner
Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

- Targersdorf Borisz • Stempel
-
ODZNACZENIA
- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Odezwa do Narodu!
Niestety, w Rządzie Tymczasowym, nie ma miejsca na tyranię, gdyż władza rozłożona jest na wszystkich jego członków. To główny błąd poznawczy członków junty przeciwko Oberhauptowi. 

- Juan de la Cerda • Stempel
-
ODZNACZENIA
Wyrażam głębokie zaniepokojenie wydarzeniami w Kotlinie Edelweiss i zapewniam o modlitwie o pokój.
Chciałem również otwarcie zaprotestować przeciwko jakimkolwiek nielegalnym ruchom mającym na celu obalenie legalnej i obowiązującej władzy siłą.
Chciałem również otwarcie zaprotestować przeciwko jakimkolwiek nielegalnym ruchom mającym na celu obalenie legalnej i obowiązującej władzy siłą.

(+) El mas reverend Juan de la Cerda, Siervo de los Siervos de Dios, Patriarca de la Iglesia Rotriana del Patriarcado de Valencia, Obispo Universal etc.
Królestwo Skarlandu
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Bardzo dobrze wiemy Herr Cargalho jak wyglądał ten rozłożony na wszystkich członków rządu system władzy można powiedzieć z pierwszej ręki gdzie decyzje podejmowane rzekomo przez rząd tymczasowy tak naprawdę podejmował jeden z jej członków w imieniu wszystkich jego członków najczęściej bez wiedzy współrządzących.Joachim Cargalho pisze: ↑16 lipca 2025, 12:19 Niestety, w Rządzie Tymczasowym, nie ma miejsca na tyranię, gdyż władza rozłożona jest na wszystkich jego członków. To główny błąd poznawczy członków junty przeciwko Oberhauptowi.![]()
Oberhaupt dowie się o tej niesubordynacji.
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
To są wyłącznie domniemania. Jeszcze wczoraj Rząd wydał rozporządzenie z podpisami wszystkich członków i po konsultacjach w pełnym gronie. Kilka godzin później nagle okazało się, ze te rządy są samozwańcze? To nie ma żadnej logiki.
Szukacie byle jakiego pretekstu, żeby usprawiedliwić swoją juntę przeciwko Oberhauptowi.
Szukacie byle jakiego pretekstu, żeby usprawiedliwić swoją juntę przeciwko Oberhauptowi.

- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Niezależne ustalenia @August de la Sparasan każą nam sugerować iż członkowie lub członek rządu tymczasowego spiskowali w celu wywołania pełnoskalowego konfliktu zbrojnego i przynajmniej częściowo planowali różnymi środkami wydać dziedzica Oberhaupta nieznanym sprawcom.
Dokonane na rozkaz jednego członka rządu aresztowanie drugiego jedynie potwierdza nasze przypuszczenia iż istniała jakaś forma konspiracji w strukturach Rządu.
Jeżeli natomiast członkowie Rządu nie wiedzieli o tych działaniach najbardziej sensowną decyzją będzie stanowcze odcięcie się od tych działań. Jeżeli natomiast konspiracja istniała sugerowałbym przyznanie się do winy i wykazanie skruchy za spiskowanie przeciwko Kotlinie i krwi samego Oberhaupta więc mógłby on łaskawiej wydać osąd.
Dokonane na rozkaz jednego członka rządu aresztowanie drugiego jedynie potwierdza nasze przypuszczenia iż istniała jakaś forma konspiracji w strukturach Rządu.
Jeżeli natomiast członkowie Rządu nie wiedzieli o tych działaniach najbardziej sensowną decyzją będzie stanowcze odcięcie się od tych działań. Jeżeli natomiast konspiracja istniała sugerowałbym przyznanie się do winy i wykazanie skruchy za spiskowanie przeciwko Kotlinie i krwi samego Oberhaupta więc mógłby on łaskawiej wydać osąd.
- Targersdorf Borisz • Stempel
-
ODZNACZENIA
Mniejszość węgierska, czyli ja, zamieszkująca prawobrzeżny Wolkenbad dochowuje wierności legalnemu Rządowi Tymczasowemu.
sekretarz ESB d/s piłki nożnej
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
To ja tylko doprecyzuje, że LEGALNY Edelweisski Rząd Tymczasowy zakończył swoje prace, a co za tym idzie także i "władztwo" w dniu 15 lipca w okolicach północy. Dalsze ich czyny nie były wiążące, ale to również sugeruje, że owa odezwa jest bezpodstawna i nie mająca żadnego celu. Nie mniej przeczytałem z pełnym zrozumieniem i wystosuje się w tej sprawie zbiorczy akt.