Co do 1000km to tylko info, nie mam do tego uwag.
Lotnictwo
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Robin von Eisenhut • Stempel
- Zmarły
-
OBYWATEL
Re: Lotnictwo
Panowie jak w chwili obecnej wyglądają przygotowania, nie ukrywam że po ewentualnym otrzymaniu obywatelstwa rozważam wstąpienie do Edelweiss Luftstreitkräfte
?
Jeśli chodzi o samoloty Japońskie z przedmiotowego okresu czasu, to szczególnie urzekł mnie Nakajima A2N

Jeśli chodzi o samoloty Japońskie z przedmiotowego okresu czasu, to szczególnie urzekł mnie Nakajima A2N

- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Czego by złego nie mówić o Japonii w tamtym okresie to trzeba im przyznać jedno, lotnictwo i marynarkę, mieli jedną z najlepszych na świecie, nie tylko żołnierzy ale właśnie wyposażenie.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jak już wcześniej było chyba pisane, że małe, ale wysoce ruchliwe maszyny w naszej edelwajskiej rzeczywistości nadają się jak nic innego, także ja nie mam nic przeciw pod warunkiemopracowania struktur ELuK. Chciałbym poczynić to jak najszybciej, ale sami wiecie jak jest...
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Pfff, małe, ruchliwe...Heinz-Werner Grüner pisze: ↑07 maja 2022, 00:25 Jak już wcześniej było chyba pisane, że małe, ale wysoce ruchliwe maszyny w naszej edelwajskiej rzeczywistości nadają się jak nic innego, także ja nie mam nic przeciw pod warunkiemopracowania struktur ELuK. Chciałbym poczynić to jak najszybciej, ale sami wiecie jak jest...
Można też budować dwu lub nawet czterosilnikowe maszyny, nic nie stoi nam na przeszkodzie, już ja mogę to zagwarantować.
Na szczęście w tym przypadku nie przejawiam manii chęci tworzenia wielkich maszyn jak w przypadku marynarki wojennej, ale...
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No właśnie, zamiary są duże to i siła się znajdzie.
To zabrzmiało jak wyzwanie dla AA, że niby my mielibyśmy się ograniczać.
A już tak apstrahując od tego, trzeba by się na poważnie wsiąść za siły powietrzne, wybrać sprzęt ustalić z liczebność itd.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No trzeba by... Pomozecie?Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑09 maja 2022, 11:40No właśnie, zamiary są duże to i siła się znajdzie.
A już tak apstrahując od tego, trzeba by się na poważnie wsiąść za siły powietrzne, wybrać sprzęt ustalić z liczebność itd.
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑09 maja 2022, 12:17No trzeba by... Pomozecie?Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑09 maja 2022, 11:40No właśnie, zamiary są duże to i siła się znajdzie.
A już tak apstrahując od tego, trzeba by się na poważnie wsiąść za siły powietrzne, wybrać sprzęt ustalić z liczebność itd.![]()
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No! Odpowiedź brzmi zatem Tak, czy nie?Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑09 maja 2022, 12:40Heinz-Werner Grüner pisze: ↑09 maja 2022, 12:17No trzeba by... Pomozecie?Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑09 maja 2022, 11:40
No właśnie, zamiary są duże to i siła się znajdzie.
A już tak apstrahując od tego, trzeba by się na poważnie wsiąść za siły powietrzne, wybrać sprzęt ustalić z liczebność itd.![]()