List Patriarchalny "o Pokoju i Jedności w Edelweiss" 16/07/2025 AD JC PP.

(czyt.ne'belszaten gase) Popularna Aleja Cienia Mgły, gdzie w przyzwoitym stanie konstrukcyjnym zachowały się eklektyczne kamienice i klimatyczna kawiarenka "Präzedenz". Natomiast cała aleja została odrestaurowana tylko po to by pomieścić w swoich zakamarkach przedstawicielstwa innych mikronacji. Tutaj znajdziemy misje dyplomatyczne z innych części v-państw oraz zapewne niemałą ilość tajnych agentów.
Awatar użytkownika
Juan de la Cerda Stempel

ODZNACZENIA

List Patriarchalny "o Pokoju i Jedności w Edelweiss" 16/07/2025 AD JC PP.

Post autor: Juan de la Cerda »

Drodzy obywatele Edelweiss, jako Patriarcha Kościoła Rotryjskiego Patriarchatu Walencji pragnę skierować do was te słowa i zapewnić o mojej trosce i modlitwie:
Obrazek
Obrazek
(+) El mas reverend Juan de la Cerda, Siervo de los Siervos de Dios, Patriarca de la Iglesia Rotriana del Patriarcado de Valencia, Obispo Universal etc.
Królestwo Skarlandu
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: List Patriarchalny "o Pokoju i Jedności w Edelweiss" 16/07/2025 AD JC PP.

Post autor: Femme Mystere »

Gdyby Ksiądz tak stanął po którejś ze stron, to może ustałby konflikt.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Ksiądz z nami, Bóg z nami! :E
Obrazek
Awatar użytkownika
Juan de la Cerda Stempel

ODZNACZENIA

Kościół w swojej trosce o pokój i ludzkie życie nawołuje do zaprzestania wszelkich przejawów agresji i konfliktów, które zagrażają ludzkiemu życiu i godności i popiera legalne władze Kotliny Edelweiss i zostawia w ich rękach przyszłość i los rozstrzygnięcia tego konfliktu jednocześnie pozostając bezstronnym w konflikcie, którego rozstrzygnięcie leży w autorytecie legalnej władzy Kotliny Edelweiss.
Ja osobiście jednak mogę zapewnić, że jeśli ktokolwiek znajdowałby się w niebezpieczeństwie lub potrzebie i jego życie lub godność ludzka są narażone, może liczyć na wsparcie z mojej strony i strony Kościoła.
Kościół jako orędownik pokoju może jedynie zaoferować swoją pomoc w zajednaniu konfliktu i mediacji pomiędzy stronami.
Zapewniam wszystkich obywateli Edelweiss o swojej modlitwie.
Obrazek
(+) El mas reverend Juan de la Cerda, Siervo de los Siervos de Dios, Patriarca de la Iglesia Rotriana del Patriarcado de Valencia, Obispo Universal etc.
Królestwo Skarlandu
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Jedyną legalną władzą w Kotlinie na dzień 16 lipca powinien być Oberhaupt @Heinz-Werner Grüner, niestety uzurpator @Leszek Ebe-Grüner zarządził zamach stanu, który ten naturalny stan rzeczy zaburzył.
Jestem przekonany, ze Kościół powinien wyraźnie oddzielić dobro od zła w tej sytuacji. A my, jako lojalnie oddani poddani Oberhaupta zło, dobrem zwyciężymy.
Obrazek
Awatar użytkownika
Juan de la Cerda Stempel

ODZNACZENIA

Oczywiście Kościół i ja sam wspieram legalną władzę Kotliny Edwelweiss, zatem jedyne decyzje mogą być dokonywane przez Jego Ekscelencję @Heinz-Werner Grüner, tymczasem modlimy się i prosimy o zażegnanie konfliktu.
Pomoc dla wszystkich tych, których życie lub godność ludzka mogą być zagrożone może być znaleziona w Kościele :)
Obrazek
Królestwo Skarlandu
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Obrazek

Stadt Edelweiss, 16 VII 1925r.

Do Najczcigodniejszego
Juana de de la Cerdy,
sługi sług Bożych, biskupa powszechnego

W odpowiedzi na poruszony temat, który wzbudził niepokój Waszej Świątobliwości, pragnę zapewnić – jako Oberhaupt Kotliny Edelweiss – że sytuacja jest dokładnie monitorowana i pozostaje pod pełną kontrolą.

Rozumiem, że emocje mogą brać górę, szczególnie gdy pojawiają się niejasności lub nieoczekiwane zdarzenia. Jednak proszę Was wszystkich o zachowanie spokoju i zaufanie do struktur, które wspólnie budowaliśmy przez lata. Kotlina przetrwała niejedno – i przetrwa również to.

Jestem w pełni świadomy powagi sytuacji i podejmuję odpowiednie kroki, by nie tylko rozwiązać aktualny problem, ale też zadbać o to, by podobne kwestie nie powtarzały się w przyszłości. Zapewniam, że poradzimy sobie – jak zawsze – razem, w duchu wspólnoty, wzajemnego wsparcia i odpowiedzialności.

Proszę więc o cierpliwość, rozwagę i wsaprcie duchowe, a wkrótce przedstawię konkretne informacje i działania, jakie zostaną podjęte.

Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
ObrazekObrazek
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Juan de la Cerda Stempel

ODZNACZENIA

@Heinz-Werner Grüner
Obrazek
Obrazek
Królestwo Skarlandu
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Przyda mi się każda forma wsparcia i nawet pogłębiona modlitwa może mi pomóc w zaistniałem sytuacji. :E :E :E
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Na Katechona powinno to działać że zdwojoną siłą. Czy w Kościele Herr de la Cerda działa również taka funkcja?
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nebelschattengasse - strefa dla dyplomatów”