Dzień 3
Żywopłoty. Dziś brałem nożyce do żywopłotów i niczym jak ogrodnik miałem za zadanie zrobić by wszystkie żywopłoty ładnie wyglądały. Tak też nie czekając na nic, przycinałem te żywopłoty, czy to tu wystawała gałązką, czy to tam. Trochę to trwało, ale w końcu żywopłoty we wszystkich parkach były równo obcięte. Ponadto zaczęli mnie zauważać i rozpoznawać niektórzy mieszkańcy, zdziwieni że ja pracuję przy takich rzeczach, a nie siedzę za biurkiem czy nie robię jakiegoś spotkania biznesowego.
Sprzątanie Stadt Edelweiss
- Leszek Ebe-Grüner • Stempel
- Dziedzic
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Sprzątanie Stadt Edelweiss
(-) Leszek Ebe-Grüner
Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Prace społeczne do wykonania na rzecz społeczności edelweisskiej - 3/7 
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Czy załapały się też żywopłoty w Herrenhausgasse?
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Dziedzic
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Dzień 4
Już można by było rzecz że połowa kary za mną. Tym razem panie z ogrodów szklarniowych potrzebowały pomocy. Dlatego nosiłem warzywa, takie jak pomidory, marchewki, rzodkiewki, sałaty, groszek i dynie do warzywniaka. I tak chodziłem w te i z powrotem. Tym razem się mniej pociłem, choć robota też nie najlżejsza. Ostatecznie w nagrodę za to że im pomagałem, to panie ogrodniczki poczęstowały mnie przepyszną sałatką jarzynową. Sami zobaczcie!

Już można by było rzecz że połowa kary za mną. Tym razem panie z ogrodów szklarniowych potrzebowały pomocy. Dlatego nosiłem warzywa, takie jak pomidory, marchewki, rzodkiewki, sałaty, groszek i dynie do warzywniaka. I tak chodziłem w te i z powrotem. Tym razem się mniej pociłem, choć robota też nie najlżejsza. Ostatecznie w nagrodę za to że im pomagałem, to panie ogrodniczki poczęstowały mnie przepyszną sałatką jarzynową. Sami zobaczcie!

(-) Leszek Ebe-Grüner
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

- Fabio Rhyner • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Leszku klasyczna "Jarzynówka", to zaiste godna nagroda po całym dniu pracy. Pozostaje tylko życzyć smacznegoLeszek Ebe-Grüner pisze: ↑23 lipca 2025, 16:49 Dzień 4
![]()

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ciekawe czy dla ojca coś załatwiłeś! 
Prace społeczne do wykonania na rzecz społeczności edelweisskiej - 4/7
Prace społeczne do wykonania na rzecz społeczności edelweisskiej - 4/7
- Dziedzic
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Dzień 5
Tym razem pracownicy z firmy mięsnej PAŃSTWOWE ZAKŁADY MIĘSNE „GARAMOND EDELFLEISCH” poprosili mnie bym rozdawał ulotki mieszkańcom. Tak też nie czekając na nic, wziąłem paredziesiąt ulotek i chodziłem w te i z powrotem od lewej do prawej strony, od początku do końca. Na początku nikt nie był zainteresowany, ale z czasem ludzie zaczęli brać te ulotki. Po długich godzinach ostatecznie ulotki zniknęły, a ja byłem zadowolony bo znowu komuś pomogłem.
Tym razem pracownicy z firmy mięsnej PAŃSTWOWE ZAKŁADY MIĘSNE „GARAMOND EDELFLEISCH” poprosili mnie bym rozdawał ulotki mieszkańcom. Tak też nie czekając na nic, wziąłem paredziesiąt ulotek i chodziłem w te i z powrotem od lewej do prawej strony, od początku do końca. Na początku nikt nie był zainteresowany, ale z czasem ludzie zaczęli brać te ulotki. Po długich godzinach ostatecznie ulotki zniknęły, a ja byłem zadowolony bo znowu komuś pomogłem.
(-) Leszek Ebe-Grüner
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

- Dziedzic
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Dzień 6
Przedostatni dzień kary. Tym razem malowałem ściany budynków, by były bardziej świeże. Tak też nie ma co czekać, brałem farbę i malowałem jeden po drugim dom, tak pędzlem robiąc góra i dół, dół i góra. Napociłem się, ale bardziej z powodu że dziś było wyjątkowo gorąco, niż by praca ta była ciężka. Praca akurat była przyjemna. A to jeden z pomalowanych domów.

Przedostatni dzień kary. Tym razem malowałem ściany budynków, by były bardziej świeże. Tak też nie ma co czekać, brałem farbę i malowałem jeden po drugim dom, tak pędzlem robiąc góra i dół, dół i góra. Napociłem się, ale bardziej z powodu że dziś było wyjątkowo gorąco, niż by praca ta była ciężka. Praca akurat była przyjemna. A to jeden z pomalowanych domów.

(-) Leszek Ebe-Grüner
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL