XXVII MIKROWELT MEISTERSCHAFT - organizacja

Kotlina Edelweiss zorganizuje Dwudzieste Siódme Mistrzostwa Mikroświata w piłce nożnej. Sukces organizatorów musi zostać jednak poparty właściwą pracą. By ugościć ponad trzydzieści reprezentacji nalezy się solidnie do tego przygotować. I nie chodzi tylko o obiekty sportowe, ale o całą infrastrukturę
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

XXVII MIKROWELT MEISTERSCHAFT - organizacja

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

XXVII MIKROWELT MEISTERSCHAFT
JESIEŃ 1925
„Marzyć, wierzyć, tworzyć”

Rozpoczynamy przygotowania do największego turnieju piłkarskiego w Mikroświecie.
W imprezie głównej trójsezonia wystąpią najprawdopodobniej 32 reprezentacje, w tym oczywiście drużyna gospodarzy turnieju, Szarotkowej Krainy.
Żeby odpowiednio przygotować się do rywalizacji chciałbym pokrótce przedstawić plan działania. Poza zespołami biorącymi udział, których przecież trzeba ugościć, dać możliwość odpoczynku i treningu w Edelweiss musi nastąpić cały szereg inwestycji związanych z infrastrukturą drogową, kolejową, hotelarską i gastronomiczną.
Musimy zapewnić dobrą zabawę wszystkim przybyłym gościom, a uczestnikom komfortowe warunki do odpowiedniego przygotowania.
Skupmy się więc na wytycznych jakie ogólnikowo nakreśliłem. Szczegóły realizować będziemy w zależności od zebranego kapitału.
STADIONY
Zgodnie z oficjalną prezentacją przedstawiliśmy 7 obiektów, gdzie mają odbywać się mecze turniejowe. By to wszystko miało ręce i nogi (mamy potencjalnie 32 ekipy) potrzeba nam na pewno jednego obiektu. Stoją takowe we Freiwaldzie i Cargaldorf i pewnie także w nie zainwestujemy. Kwestia czy bazujemy na 9, czy nie lepiej dodać jeden i mieć 10. Rozgrywanie na nich można rotować. Do każdej grupy przypisać odpowiednią ilość stadionów.
Jutro zacznę szerzej omawiać temat stadionów.

IDENTYFIKACJA
Logo, grafiki, prezentacje wyników, formy skarbu kibica, analizy, komentarze, studia telewizyjne, losowanie grup, hymn wydarzenia itd. Wszystko to rozpatrzymy zaraz po stadionach.

BAZA NOCLEGOWA.
Chciałbym by udało się fabularnie umieścić każdą reprezentację w jakimś ośrodku hotelowym/treningowym czy to w samej Kotlinie, czy też przygranicznych państwach.
Zrobiłem już oczywiście mały reaserch w Lwowie, gdzie na pewno uda się znaleźć 2 ośrodki jako naza noclegowa i tyle samo jako treningowa. Na pewno przedstawimy reprezentacjom także ofertę z Heliopolis (tutaj wielkie pole do manewru) i samej Slawonii (po konsultacjach z Herr Tomoviciem).
U nas na pewno wykorzystamy:
- Grand Hotel von Edelweiss (obiekt jest na tyle duży i reprezentatywny, że z 4 kadry się w nim pomieszczą)
- Alte Getreidespeicher (opcja)
- Freiheitsschloss (Polana - budynek wypoczynkowo -reprezentacyjny)
- Glänzbergring zu Ehren von Albert Friedrich de Espada (tor gdzie na pewno umieścić powiniśmy jakiś hotel)
- Saloon Wolfsbau (Glanzberg)
- a także Cargaldorf, Salzbrunn, Freiwald, Ravenspell (może jakieś drewniane pole namiotowe), Sandjak i Ulvedal
A pewnie na szybko to i coś ważnego przeoczyłem.

PRZESTRZEŃ TRANSPORTOWA
- asfaltowanie dróg „krajowych” po trasie ostatniego Rajdu Szarotki.
- organizacja (zakup sprzętu) przestrzeni transportu miejskiego tj.autobusów.
- ukończenie projektu magistral kolejowych

ZABEZPIECZENIE
-Przygotowanie żandarmerii i wydzielenie innych jednostek armii do prac porządkowych/informacyjnych i oczywiście bezpieczeństwa.

Tyle tytułem wstępu. Jako się rzekło @Albert Fryderyk de Espada w ramach prac społecznych zobowiązał się do pomocy własnie w tym zakresie. Pewnie i bez tego by pomagał. ;)
Na pewno mogę liczyć na pomoc @Pavel van der Gibson.
Nie wyobrażam sobie by w całym planowaniu nie uczestniczyli @Femme Mystere @Sophie @Joachim Cargalho @Gaetano Kohlmeise i oczywiście @Leszek Ebe-Grüner
Od Was będę wymagał najwięcej. Natomiast mam nadzieje, że nie zawiedzie mnie @Jürgen Voller , @Targersdorf Borisz , a już na pewno @Fabio Rhyner
Wiem czas odległy, ale każde dłonie do pracy się przydadzą.
Pamiętajcie, że wszystko co "stworzymy" w ramach przygotowania do imprezy pozostanie ndal w Edelweiss.
Stadiony stadionami, ale drogi, miejsca noclegowe, parki, skwery, puby, etc. to dostaniemy w spadku.

Żeby jednak nie było a różowo, by nie tylko pisać co budujemy, chciałbym zebrać jak najwięcej klubeków na potencjalne budowy, jak i na nagrody dla uczestników (tutaj SPONSORING zagraniczny powinien wspomóc). Liczę, że honorowi obywatele wpłacą na cele organizacyjne XXVII MIKROWELT MEISTERSCHAFT swoje ciężko zarobione klubeki.
KONTO - XXVII MIKROWELT MEISTERSCHAFT - organizacja
NUMER RACHUNKU: EW391503
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: XXVII MIKROWELT MEISTERSCHAFT - organizacja

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

No dobrze...

Zacząłbym od tego loga które pojawiło się w oficjalnej prezentacji i zostawił je w spokoju ale popracowałbym nad maskotką, koncepcja jelonka jest w porządku ale na mój skromny gust jest aż za bardzo ugrzeczniona... ja mam pewien inny koncept.
Propozycja Maskotki
Obrazek

A teraz dalej;
  • Stadiony są praktycznie gotowe z wyjątkiem tego giganta w stolicy i Glanzbergu więc pewnie będę musiał zutylizować ten stary projekt i w końcu go ukończyć. A jeżeli potrzeba nam jeszcze więcej poszukałbym miejsca na północy, Langhorn, Schwarzwaldorf, Sandjak czy Ulvedal. Miejsc jest więc sporo a jakby się jeszcze ktoś z lokalnych zaangażował to mielibyśmy ten +1 praktycznie z głowy.
  • Baza Noclegowa, da się niby zorganizować ten hotel na Glanzbergringu ale mam jeszcze inny pomysł na jeszcze zupełnie coś innego, tylko wtedy nie wiem czy realizować i ten hotel/sallon + mój projekt czy np wszystkie trzy.
  • Transport, poza rozbudową kolei i dróg mogę jeszcze zaproponować Edelweiss Reederei i żeglugę śródlądową zwłaszcza między Stad Edelweiss, Glanzbergiem i Wolkenbad a w razie potrzeby również do Schwarzwaldorf i Freiwald.
  • Zabezpieczenie, Żandarmeria jest dość skromna więc zostawiłbym ją raczej w stolicy ale pewnie jak będzie potrzeba zaprzęgnie się ELaK do pomocy.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Pavel van der Gibson Stempel
Ambasador Księstwa Sarmacji

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Pavel van der Gibson »

W sumie to i Sanatorium Quelle może być bazą noclegową.
Można wybudować drugi stadion w Wolkenbadzie, skoro są dwa kluby.

Grafiki i inne kwestie typu analizy, hymn, skarb, losowanie itp. - tu chętnie pomogę
Zastępca Samozwańczego Sekretarza Mikroświatowej Unii Piłkarskiej
Były Kanclerz Księstwa Sarmacji
Prezes VfB 1923 Wolkenbad

Obrazek
Awatar użytkownika
Leszek Ebe-Grüner Stempel
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Leszek Ebe-Grüner »

Jako że jest to wydarzenia związane z reprezentacjami piłki nożnej, to mogę to dodać do swojego Leszkowego Dziennika Sportowego. Tak jak mówiłem w przypadku piłki nożnej, o ile wszystkie ligi klubowe odpadają, tak MUP i Mistrzostwa Reprezentacji Pollinu, to już mogę publikować.
(-) Leszek Ebe-Grüner
Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Kiedy ma się to odbyć?
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

@Albert Fryderyk de Espada serio taka skoksowana ma być? :D Kazdy chce pokazać SIŁĘ, a my skromni jesteśmy. ;)

Stadiony - temat rzeka, ale myslę, że te wspomniane 10 będzie ok. Wykombinujemy coś na szybko w Langhorn, Schwarzwaldorf, Sandjak czy Ulvedal.

Co do bazy noclegowej. Im więcej do wyboru tym lepiej!

Transport rzeczny to wspaniały ponysł. Ustalenie stałych tras osobowych etc. Mamy w ogóle jakieś osobowe? :D

Żandarmeria do zabezpieczenia to w zasadzie ogólnikowo. Chodziło mi, że wyznaczenie z ESK oddziałów, które mogłyby pełnić rolę stewardów i pomagać podróżnym, kibicom w czasie trwania imprezy.
Pavel van der Gibson pisze: 23 lipca 2025, 23:55 W sumie to i Sanatorium Quelle może być bazą noclegową.
Można wybudować drugi stadion w Wolkenbadzie, skoro są dwa kluby.

Grafiki i inne kwestie typu analizy, hymn, skarb, losowanie itp. - tu chętnie pomogę
Quelle zdecydowanie się nada! Jak pisałem-coś rzeoczę na pewno. Mamy zatem kolejną na liście bazę noclegowoą.
Co do stadionów w Wolkenbad. Są dwa - Wolkenstadion i FlussPark, oba zaprezentowane.
Leszek Ebe-Grüner pisze: 24 lipca 2025, 01:45 Jako że jest to wydarzenia związane z reprezentacjami piłki nożnej, to mogę to dodać do swojego Leszkowego Dziennika Sportowego. Tak jak mówiłem w przypadku piłki nożnej, o ile wszystkie ligi klubowe odpadają, tak MUP i Mistrzostwa Reprezentacji Pollinu, to już mogę publikować.
Tutaj piszesz z ramienia swojej prywatnej gazety. Podczas imprezy będzie potrzebny sztab ludzi do prezentowania wyników, może analiz i to po każdej kolejce i to regularnie. Już nie wspominam, że rozsyłanie po forach będzie absolutnym minimum. :)
Myślę, że w ostateczności będziemy to robić z @Pavel van der Gibson - ale zapraszam oczywiście do współpracy!
Joachim Cargalho pisze: 24 lipca 2025, 08:28 Kiedy ma się to odbyć?
Obecnie zaczynamy sezon bezpośrednio przed sezonem mundialowym. Jest on jesdnak dość krótki. Potrwa gdzieś do 18 września.
Planuje by nasz mundial zaczął się gdzieś 4 lub 11 października. Na razie data wstępna, ale całkiem możliwa.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Leszek Ebe-Grüner Stempel
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Leszek Ebe-Grüner »

Heinz-Werner Grüner pisze: 24 lipca 2025, 08:41
Leszek Ebe-Grüner pisze: 24 lipca 2025, 01:45 Jako że jest to wydarzenia związane z reprezentacjami piłki nożnej, to mogę to dodać do swojego Leszkowego Dziennika Sportowego. Tak jak mówiłem w przypadku piłki nożnej, o ile wszystkie ligi klubowe odpadają, tak MUP i Mistrzostwa Reprezentacji Pollinu, to już mogę publikować.
Tutaj piszesz z ramienia swojej prywatnej gazety. Podczas imprezy będzie potrzebny sztab ludzi do prezentowania wyników, może analiz i to po każdej kolejce i to regularnie. Już nie wspominam, że rozsyłanie po forach będzie absolutnym minimum. :)
Myślę, że w ostateczności będziemy to robić z @Pavel van der Gibson - ale zapraszam oczywiście do współpracy!
Nie lubię Piłki Nożnej i nie bez powodu jestem fanem promowania wszystkich innych sportów. Tu i tak jest dużo jej fanów, więc na pewno zawsze ktoś inny z tematem pomoże.
(-) Leszek Ebe-Grüner
Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Leszek Ebe-Grüner pisze: 24 lipca 2025, 08:50
Heinz-Werner Grüner pisze: 24 lipca 2025, 08:41
Nie lubię Piłki Nożnej i nie bez powodu jestem fanem promowania wszystkich innych sportów. Tu i tak jest dużo jej fanów, więc na pewno zawsze ktoś inny z tematem pomoże.
Same mistrzostwa w piłce nożnej to nie tylko ganianie za piłką, ale własnie i tworzenie tej całej otoczki. Liczę, że znajdę dla Ciebie niszę.
Mam pewien pomysł - będziesz reporterem i pytał przechodniów o pierdoły. ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Pavel van der Gibson Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Pavel van der Gibson »

Heinz-Werner Grüner pisze: 24 lipca 2025, 08:41 Quelle zdecydowanie się nada! Jak pisałem-coś rzeoczę na pewno. Mamy zatem kolejną na liście bazę noclegowoą.
Co do stadionów w Wolkenbad. Są dwa - Wolkenstadion i FlussPark, oba zaprezentowane.
Z jakiegoś powodu byłem pewien, że gramy na jednym i tym samym stadionie xd

A jeśli chodzi o inne rzeczy, to mogę przygotować jakiś pomysł na oprawę graficzną.

Skarb kibica trzeba przemyśleć, bo to jest dużo pracy, a nie jestem pewien czy wartej zachodu. Bukmacherka, fantasy itp. są niby fajnymi dodatkami, ale ostatecznie korzysta z nich kilka osób przez pierwsze dni turnieju. Trzeba by pomyśleć nad czymś prostym i mogącym się utrzymać w świadomości przez cały czas.
Zastępca Samozwańczego Sekretarza Mikroświatowej Unii Piłkarskiej
Były Kanclerz Księstwa Sarmacji
Prezes VfB 1923 Wolkenbad

Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA