Wasza Ekscelencjo @Heinz-Werner Grüner !
Najznamienitsi obywatele Kotliny !
Jak wiece przebywam w Kotlinie Edelweiss już od jakiegoś czasu, moja przygoda i podróż zaczęły się całkowicie nieoficjalnie. Przebywając jednak w Kotlinie mogę szczerze przyznać jak łatwo jest zauroczyć się zarówno tym miejscem i jego mieszkańcami. Po rozmowie z Królem Skarlandu i krótką dyskusją z Oberhauptem chciałbym zasugerować i zapytać o wasze zdanie w sprawie podjęcia współpracy z Królestwem Sklarlandu i Kotliną Edelweiss.
Jeśli Kotlina Edelweiss byłaby zainteresowana to przede wszystkim dałby nam to możliwość nawiązania bliskiej przyjaźni i współpracy pomiędzy naszymi narodami, brak żadnych ograniczeń obywateli Edelweiss i Skarlandu do działalności, Królestwo Skarlandu byłoby z całego serca współpracą kulturalną, sam wiem jak mocno Kotlina jest rozwinięta w kwestiach sportowych więc przy obecności takowych relacji mogłoby przybyć uczestników. Potencjału jest wiele. Regularna reprezentacja obu narodów również wzmacnia promocję. Takowe posunięcie otwiera również ogromne możliwości na potencjalną współpracę fabularną pomiędzy narodami.
Pozwolę przedstawić sobie projekt takowego projektu i proszę was o wasze zdanie w tej sprawie.
Propozycja współpracy. Traktat o Wzajemnym Uznaniu i Współpracy pomiędzy Królestwem Skarlandu a Kotliną Edelweiss
Regulamin forum
- Juan de la Cerda • Stempel
-
ODZNACZENIA
Propozycja współpracy. Traktat o Wzajemnym Uznaniu i Współpracy pomiędzy Królestwem Skarlandu a Kotliną Edelweiss

(+) El mas reverend Juan de la Cerda, Siervo de los Siervos de Dios, Patriarca de la Iglesia Rotriana del Patriarcado de Valencia, Obispo Universal etc.
Królestwo Skarlandu
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Propozycja współpracy. Traktat o Wzajemnym Uznaniu i Współpracy pomiędzy Królestwem Skarlandu a Kotliną Edelweiss
Ach, słowa Księdza są miodem na moje uszy. Oczywiście z miłą chęcią nawiążę współpracę ze Skarlandem i sądzę, że pierwszym krokiem ku wzajemnych pozytywnych relacjach powinien być przyjazd króla Skarlandu do Edelweiss.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Leszek Ebe-Grüner • Stempel
- Dziedzic
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Propozycja współpracy. Traktat o Wzajemnym Uznaniu i Współpracy pomiędzy Królestwem Skarlandu a Kotliną Edelweiss
Jako człowiek który był bardzo dobrze ugoszczony w Skarlandzie, to od siebie powiem że ja sam jestem za tym by doszło do współpracy między tymi dwoma krajami! Może i Skarland nie jest liczny, ale jest po pierwsze aktywny, a po drugie gościnny, co się ceni i kto wie może nawet w przyszłości Edelweiss i Skarland podejmą jakąś wspólną organizację czegoś? W każdym razie jestem za!

(-) Leszek Ebe-Grüner
Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jak dobrze, że Edelweiss jednak okazuje się być interesującym partnerem do współpracy międzynarodowej. Zawsze cieszy propozycja uznania i dalszej współpracy, choć osobiście podchodzę zawsze do tego bardziej restrykcyjnie i sam traktat mnie nie satysfakcjonuje. Chciałbym, by zawarte w nim były najważniejsze elementy przyszłej współpracy - chociażby wymiana handlowa do naszego die Karawane [viewforum.php?f=204]

-
ODZNACZENIA
@Joachim Cargalho w samym traktacie jest mowa o dążeniu do zacieśnienia współpracy (możliwości podpisania kolejnych umów czy kontraktów.)Oczywiście moglibyśmy podpisać i popracować nad umową handlową pomiędzy naszymi państwami. Będziemy musieli dopracować pewne szczegóły w zapewnych różnicach w systemach gospodarczych etc, Skarland w chwili obecnej planuje działanie w sprawach własnego systemu bankowego 

(+) El mas reverend Juan de la Cerda, Siervo de los Siervos de Dios, Patriarca de la Iglesia Rotriana del Patriarcado de Valencia, Obispo Universal etc.
Królestwo Skarlandu
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
@Juan de la Cerda, myślę że można już teraz wypracować najważniejsze elementy współpracy, by zawarta umowa od razu dała nam realne szanse na faktyczny rozwój i przede wszystkich zobowiązała nas w jakiś konkretnych ramach.
Współpraca kulturalna - wymiana mediów, publikowanie nowin, informowanie o bieżących wydarzeniach, udostępnienie miejsca dla skarlandzkiego kościoła
Współpraca naukowa - realizacja przedsięwzięcia w zakresie edukacji - cykl wykładów lub konkretne wydarzenie.
Współpraca militarna - ochrona ziem Samundy przed imperialistycznymi zakusami Voxlandu
Współpraca gospodarcza - wymiana handlowa (fabularna) umieszczenie produktów narodowych Skarlandu w die Karawane.
Zapisy ogólne w traktacie są w porządku i dają nam jakieś wyobrażenie, jednak fajnie byłoby otworzyć oficjalną współpracę wspólną inicjatywą.
Współpraca kulturalna - wymiana mediów, publikowanie nowin, informowanie o bieżących wydarzeniach, udostępnienie miejsca dla skarlandzkiego kościoła
Współpraca naukowa - realizacja przedsięwzięcia w zakresie edukacji - cykl wykładów lub konkretne wydarzenie.
Współpraca militarna - ochrona ziem Samundy przed imperialistycznymi zakusami Voxlandu
Współpraca gospodarcza - wymiana handlowa (fabularna) umieszczenie produktów narodowych Skarlandu w die Karawane.
Zapisy ogólne w traktacie są w porządku i dają nam jakieś wyobrażenie, jednak fajnie byłoby otworzyć oficjalną współpracę wspólną inicjatywą.

- Jürgen Voller • Stempel
- Prinz von Persien
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Witam serdecznie, zwłaszcza, że jestem w szoku, że Królestwo Skarlandu nadal działa!
Gratuluję zapału! 
-
ODZNACZENIA
W każdej z tych spraw mogę od razu powiedzieć jak najbardziej za, w sprawie obrony Samundy oczywiście musiałbym się skonsultować z królemJoachim Cargalho pisze: ↑29 lipca 2025, 19:29 @Juan de la Cerda, myślę że można już teraz wypracować najważniejsze elementy współpracy, by zawarta umowa od razu dała nam realne szanse na faktyczny rozwój i przede wszystkich zobowiązała nas w jakiś konkretnych ramach.
Ano jeszcze zipiemy ! Dziekujemy!Jürgen Voller pisze: ↑29 lipca 2025, 19:47 Witam serdecznie, zwłaszcza, że jestem w szoku, że Królestwo Skarlandu nadal działa!Gratuluję zapału!
![]()

Królestwo Skarlandu
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Czy nie powinniśmy dodać jeszcze współpracy militarnej? Chciałabym, aby Skarland wspierał nas w razie najazdu ze strony kiriańczyków.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Leszek Ebe-Grüner • Stempel
- Dziedzic
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Kirianowie nikogo nie najeżdżają, więc myślę że nie ma podstaw by taki traktat podpisywać.
(-) Leszek Ebe-Grüner
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu