Cóż, wyprawa w góry nie poszła dokładnie tak jak się spodziewałem. Mimo długich treningów i przygotowań w pewnym momencie musiałem zawrócić z powrotem do Edelweiss. Mimo wszystko przyznałem że góra mnie pokonała, a każda kolejna próba w tamtym czasie była zbyt ryzykowna. Mogłem stracić tam zdrowie lub życie.
Mimo wszystko byłem bogatszy o nowe doświadczenia i myślę że za jakiś czas spróbuję tej wspinaczki ponownie.
Teraz właśnie przekraczałem granicę Edelweiss i zastanawiałem się czy ktoś będzie tam na mnie czekał. Nie było mnie wszak kilka miesięcy i może wszyscy moi znajomi mogli już o mnie zapomnieć.
----
Cześć, jestem Marcin, miło mi was poznać
Witam Serdecznie
Regulamin forum
- Kurt Wagner
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Witam Serdecznie

Nie takie rzeczy w Edelweiss widzieli. Wiatr, ziąb i przede wszystkim wiara w końcowe zwycięstwo, czyli szczyt jednej z gór otaczających Kotlinę Edelweiss. Taki cel ma każdy kto tu trafi, a łatwe to nie jest, co to, to nie!
Musi się Szanowny uzbroić w cierpliwość, zdobyć doświadczenie, obrać odpowiedni sprzęt i tak dalej i tak dalej...
Nie mniej witam serdecznie w naszych skromnych progach. W razie pytań proszę się nie krepować-zawsze chętnie pomozemy. Ja zrobię to z czystą przyjemnością.
P.S. Nikogo nie zmuszamy do podawania swoich realnych danych. Bawimy się w takim stopniu jak chcemy. Pokazujemy i mówimy tyle ile uważamy za stosowne.
- Horace Richelieu • Stempel
-
ODZNACZENIA
Witamy serdecznie, drogi Panie! Miło cię widzieć w naszej skromnej, acz ciepłej rodzince w kraju pełnym śniegu i zimna ^^
Mamy nadzieję, że zostaniesz z nami na dłużej!
Podaje gorącą czekoladę w kubku z "sweterkiem"
Mamy nadzieję, że zostaniesz z nami na dłużej!
Podaje gorącą czekoladę w kubku z "sweterkiem"
Sa Chevalerie Horace de la Maison de La Rocque; Hauptarchitekt EdelBau.
- Isabella M. Neumann-Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Witamy w Edelweiss! Zapraszam do skorzystania z całej gamy różnorodności intelektualnej jak i kulturalnej naszej społeczności
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]

- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Wiele zmieniło się w Edelweiss, odkąd @Kurt Wagner zjawił się tutaj po raz ostatni. I choć była to jego v-ojczyzna, życie poprowadziło go zupełnie innymi ściażkami dotychczas. Opuszczał Kotlinę, gdy stanowiłą jeszcze opuszczony przez v-świat zakątek, a wrócił, zastając ją jako niezależne państwo kierowane przez Oberhaupta.
Pomimo, iż Kurt nie miał dowodu osobistego ani paszportu, na granicy przepuszczono go bez mrugnięcia okiem. I była to zasługa nikogo innego jak samej Faktotum Lieselotte Augentrost, znanej również jako Femme Mystere. Nie miała ona wprawdzie zbyt dużych wpływów, ale postarała się o to, by znajomy i co więcej krajan, @Kurt Wagner, mógł wrócić bez przeszkód.
Ubrana była, jak to miała w zwyczaju, w długi płaszcz, prochowiec. Na nosie nosiła okulary przeciwsłonecze wayfarer, choć było już przecież po zmroku. Na nogach nierozłączne szpilki.
- Kurt! - przywitała go uściskiem w ramiona i buziakiem w policzek. - Wspaniale widzieć Cię znów w Edelweiss. Nawet nie wiesz, ile się zmieniło. Twoja dawna chata w lesie już dawno się zawaliła. Ale nie martw się, znajdzie się jakiś materac u mnie w kwaterze, za mną! - powiedziała, po czym poprowadziła mężczyznę pieszo uliczkami aż do dzielnicy z kamienicami.
Geheimhotel
---
Witam w Edelweiss. Mam nadzieję, że ci się spodoba
Pomimo, iż Kurt nie miał dowodu osobistego ani paszportu, na granicy przepuszczono go bez mrugnięcia okiem. I była to zasługa nikogo innego jak samej Faktotum Lieselotte Augentrost, znanej również jako Femme Mystere. Nie miała ona wprawdzie zbyt dużych wpływów, ale postarała się o to, by znajomy i co więcej krajan, @Kurt Wagner, mógł wrócić bez przeszkód.
Ubrana była, jak to miała w zwyczaju, w długi płaszcz, prochowiec. Na nosie nosiła okulary przeciwsłonecze wayfarer, choć było już przecież po zmroku. Na nogach nierozłączne szpilki.
- Kurt! - przywitała go uściskiem w ramiona i buziakiem w policzek. - Wspaniale widzieć Cię znów w Edelweiss. Nawet nie wiesz, ile się zmieniło. Twoja dawna chata w lesie już dawno się zawaliła. Ale nie martw się, znajdzie się jakiś materac u mnie w kwaterze, za mną! - powiedziała, po czym poprowadziła mężczyznę pieszo uliczkami aż do dzielnicy z kamienicami.
Geheimhotel
---
Witam w Edelweiss. Mam nadzieję, że ci się spodoba
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Również i ja pragnę się przywitać! Wycieczki po górach to tylko namiastka tego, co można tutaj robić, a wraz z rozkwitem wiosny, rozkwitają również pomysły obywateli, dzięki którym urozmaicamy sobie czas spędzony na ziemiach Edelweiss.
Na pewno miło będzie nam wspólnie kreować naszą historię Edli
Na pewno miło będzie nam wspólnie kreować naszą historię Edli

- Peetri Romanaav • Stempel
- Gesicht der Garnison
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Guten Tag Herr Wagner!
Miło mi powitać w Kotlinie Edelweiss, mam nadzieję, że zostanie Herr kolejnym kompanem podróży po górach!
Miło mi powitać w Kotlinie Edelweiss, mam nadzieję, że zostanie Herr kolejnym kompanem podróży po górach!