Jodeln Zeitung - w telegraficznym skrócie

Edelweiss NachrichtenAgentur (ENA) ma spełniać rolę komunikatora Szarotkowej Krainy ze światem zewnętrznym. Chcesz się dowiedzieć co się dzieje w innej części mikroświata? Zajrzyj właśnie tu!
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Jodeln Zeitung - w telegraficznym skrócie

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Obrazek
TELEGRAM INFORMACYJNY
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Jodeln Zeitung - w telegraficznym skrócie

Post autor: Joachim Cargalho »

Wiemy jakie są przyczyny porwania w Samundzie? To olbrzymia strata dla społeczności mikroświata? Obawiam się, ze ZK Samundy może mieć olbrzymie problemy z utrzymaniem swojej egzystencji bez Meisande...
No, i jeśli to odejście na zawsze, a tak brzmi sformułowanie "GAME OVER", to tracimy dobrego przyjaciela dla narodu Edli. :(
Obrazek
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Ad. 1 Rzeczywiście zaczęliśmy ten miesiąc "z grubej rury". Ciekawe, jak to sie utrzyma.
Ad. 6 Link do obrazka.
Ad. 8 Też jestem i zaskoczona i zasmucona wieściami. @Joachim Cargalho może trzeba udać się do jaskini lwa i ratować. Tak sobie Herr dobrze poradził z rekinem, że to powinno być łatwizną.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Pani Augentrost, czasami porwany nie chce być uratowany. Wtedy nie am co się pchać w paszczę lwa.
Gdyby jednak była taka potrzeba, jestem gotów założyć swoją pelerynę! :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Sophie Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Sophie »

Femme Mystere pisze: 01 maja 2022, 08:39 Ad. 1 - Zadałam kilka intymnych pytań do Księcia. @Joachim Cargalho może ty też masz jakieś. Super okazja, żeby je zadać.

Ad. 4 @Sophie czemu?

Ad. 5 Kolejny kraj pełen innowierców! @Albert Fryderyk de Espada cóż taki kaznodzieja takiego wam zrobił?

Ad. 6 @Heinz-Werner Grüner co tu się wydarzyło takiego?

Ad. 7 @Heinz-Werner Grüner możesz tak w skrócie powiedzieć, co się stało?

Ad. 12 @Fatima Marcjan-Chojnacka czy będziemy zakwaterowani w Pałacu Książęcym?
Szczerze mówiąc, to staralam się wybrać, w ltórym panstwoe dzialać będę altywnie i tam obywatelstwo zachowałam, jako że w Lumerii moja aktywność była niska, a może nawet zerowa, zrezygnowałam z obywatelstwa, aby nie nabijać sztucznych statystyk.
/-/Sophie Susanne Cargalho
Dumna obywatelka Kotliny
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Zachęcamy w takim razie do większej aktywności w Edelweiss ❤️
Zamiast się przypatrywać kursowi tańca, trzeba chwycić jednego z panów pod ramię i już nie puszczać dopóki niczym jedno nie nauczycie się wirować w rytm muzyki.
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Isabella Swann pisze: 08 maja 2022, 11:00 Widzę, że nawet Sarmację przegoniliśmy :lol: :lol: :lol:
Ciekaw jestem jak będziemy wyglądali w rozliczeniu rocznym. Co prawda to są tylko statystyki, a liczy się przede wszytkim zabawa, ale sam fakt, że jesteśmy wysoko w rankingach bardzo cieszy.
Joachim Cargalho pisze: 08 maja 2022, 11:35 Wiemy jakie są przyczyny porwania w Samundzie? To olbrzymia strata dla społeczności mikroświata? Obawiam się, ze ZK Samundy może mieć olbrzymie problemy z utrzymaniem swojej egzystencji bez Meisande...
No, i jeśli to odejście na zawsze, a tak brzmi sformułowanie "GAME OVER", to tracimy dobrego przyjaciela dla narodu Edli. :(
Ja myślę, że aż tak źle nie będzie. Obym się nie mylił.
Femme Mystere pisze: 08 maja 2022, 13:53 Ad. 6 Link do obrazka.
No właśnie to jest minus Lumerii, że jak ktoś nie ma konta to nie odczyta.
Joachim Cargalho pisze: 08 maja 2022, 14:09 Gdyby jednak była taka potrzeba, jestem gotów założyć swoją pelerynę!
Super Joachim w akcji?
Sophie pisze: 08 maja 2022, 23:45 Szczerze mówiąc, to staralam się wybrać, w ltórym panstwoe dzialać będę altywnie i tam obywatelstwo zachowałam, jako że w Lumerii moja aktywność była niska, a może nawet zerowa, zrezygnowałam z obywatelstwa, aby nie nabijać sztucznych statystyk.
To ku jakiej społecznosci skłania się Szanowna teraz?
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Mnie liczby też cieszą :D Zawsze to jakaś baza to analizy później. Obyśmy utrzymali dobre wyniki przez dłuższy czas. Niektórzy pewnie widzą w tym tylko początkowy zryw.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Femme Mystere pisze: 09 maja 2022, 09:55 Mnie liczby też cieszą :D Zawsze to jakaś baza to analizy później. Obyśmy utrzymali dobre wyniki przez dłuższy czas. Niektórzy pewnie widzą w tym tylko początkowy zryw.
A ja wręcz odwrotnie. Wydaje mi się, że 30-40 postów dziennie to jesteśmy generować regularnie. Czyli ok. 1000/mc. Tak na luźnych pogadankach, bez żadnej imprezy. Integrujemy się dość swobodnie.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Zdecydowanie 30 postów dziennie nie jest jakimś wynikiem, który może spędzać nam sen z powiek. Myślę jednak, że nie ma co nakładać na siebie jednak żadnej presji, by ten wynik śrubować. Jeśli mamy o czym rozmawiać, to sam będzie się robić.

Natomiast, jeśli ktoś uważa, że to efekt początkowego zrywu, to jednak należy zauważyć, że efektowna liczba jest jednak wynikiem naszych swobodnych forumowych dyskusji, bez większych przedsięwzięć. To na pewno daje dobry fundament do utrzymywania tej tendencji. Wynik sprzed weekendu na pewno wygląda bardzo fajnie, a takie zwyżki aktywności na pewno przyciągają uwagę mikroświata.

Tworzymy zgrane społeczeństwo, które się wzajemnie napędza i to najważniejszy wniosek.
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA