Książę Persji nadaje!

Edelweissische Nationale Stiftung to edelweisska fundacja na rzecz nauki, kultury, sztuki i historii... Już sama nazwa brzmi na tyle poważnie, że każdy kto przekroczy jej progi powinien sobie zdawać sprawę, że o błahych sprawach tutaj się nie rozmawia. Nie bądź jednak sceptycznie nastawiony, naukowcy, artyści i inne osoby pracujące w fundacji to bardzo sympatyczni ludzie i skorzy do pomocy.

Wcześniej fundacja znana pod nazwą Edelweissische Wissenschaftsstiftung (do 14 czerwca'22)
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel
Prinz von Persien

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Książę Persji nadaje!

Post autor: Jürgen Voller »

Coś grubego się szykuje w Syrii, jeśli turecka telewizja robi wywiad z dżihadystą i puszcza to na antenie... :shock:

Podobno lotnisko w Damaszku zostanie rozbudowane i oddane pod kontrolę Erdogana... :?

To oznacza nieskrępowaną możliwość importu wszelakiego rodzaju zwariowanych miłośników doktryny "Gdzie pana wysadzić?" prywatnymi samolotami... :roll:

Z dobrych wiadomości, czytam świetną książkę o ostatnim mongolskim księciu Demchugdongrubie (1902-1966) z dynastii Czyngizydów, która rządziła Mongolią Wewnętrzną od 1206 roku aż do nieszczęsnego sierpnia 1945 i inwazji sowieckiej oraz mongolskich komunistów :D ;)

btw To video poniżej,pokazuje Kalgan, miasto w Mongolii Wewnętrznej, które zostało nielegalnie przemianowane na Zhangjiakou.

btw 2 Chciałem znaleźć hymn Mengjiang, ale to co znalazłem, to się nadaje do puszczania dla zmiękczania hamasowców przed przesłuchaniem najwyżej, więc Wam tego oszczedzę! :lol:

https://m.youtube.com/watch?v=mMffnZIOQ ... EgS2FsZ2Fu
Załączniki
De_Wang_uniform.jpg
De_Wang_uniform.jpg (163.41 KiB) Przejrzano 614 razy
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel
Prinz von Persien

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Ciekawa konwersacja na X z Wolnymi Azjatami o Mengjiang czy Mongolii Wewnętrznej, jeśli ktoś woli, że to trochę taki region, gdzie wielu sobie ostrzy ząbki na poszczególne tereny składowe i to może się skończyć jakąś Jugosławią, a w najlepszym przypadku, Sudetenlandem, gdy uda się oderwać Mandżurom, Tybetańczykom, Ujgurom czy Mongołom od kochanej ChRL :?

Na zdjęciu, budynek japońskiej Kwatery Głównej Armii Kwantuńskiej w Xinjing, Cesarstwo Mandżukuo.

Obecnie to nielegalnie nazwane miasto Changchun.
Załączniki
Kwantung_Army_Headquarters.jpeg
Kwantung_Army_Headquarters.jpeg (33.49 KiB) Przejrzano 599 razy
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel
Prinz von Persien

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Dziś dla Was prawdziwa świeżynka prosto z Afganistanu, bo suknię prezentowaną poniżej zaprojektowała osoba, którą dobrze znam! :D :)
Załączniki
IMG_20250813_193534_720.jpg
IMG_20250813_193534_720.jpg (253.03 KiB) Przejrzano 573 razy
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Żeby nie skłamać, nie wiem co lepsze, suknia czy modelka. ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel
Prinz von Persien

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Oj, Heinz-Werner! :lol: To Afganka oraz modelka i ma na imię Marjan Takizadeh, jeśli dobrze pamiętam :D Mój kontakt nie zna jej osobiście, choć zaprojektowała dla niej tą piękną suknię, ale ma nadzieję , że ją kiedyś będzie miała okazję poznać (cytuję - Inshallah) ;)
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Jürgen Voller pisze: 14 sierpnia 2025, 13:56 Oj, Heinz-Werner! :lol: To Afganka oraz modelka i ma na imię Marjan Takizadeh, jeśli dobrze pamiętam :D Mój kontakt nie zna jej osobiście, choć zaprojektowała dla niej tą piękną suknię, ale ma nadzieję , że ją kiedyś będzie miała okazję poznać (cytuję - Inshallah) ;)
A niech się panie spotykają. Ja po prostu nie wiem czym się bardziej zachwycać.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel
Prinz von Persien

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Guten Abend, Edelweiss! :D
Mam dwie informacje, jedną wyjętą wprost z "Opowieści podręcznej" , ale z Afganistanu, a drugą na otarcie łez i zwiększenie mikronacyjnych zasięgów nadawania.

Pierwsze info:

Talibowie wpadli na kolejny "genialny" pomysł i afgańskie kobiety mają mieć tylko jedną dziurę na oko zamiast dwóch, bo po co dwa otwory, jak mogą mieć tylko jeden... :((
Załączniki
Screenshot_2025-08-20-19-29-40-089_com.instagram.android.jpg
Screenshot_2025-08-20-19-29-40-089_com.instagram.android.jpg (616.03 KiB) Przejrzano 521 razy
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

A druga gdzie? :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel
Prinz von Persien

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Miną Alikhani, moja ulubiona artystka irańska z LA na jakiś czas znika z USA i szuka atelier, by malować nowe dzieło w październiku w Paryżu :D
A potem jakaś wystawa jej prac w Londinium ;)

P.S Frau Setareh Voller, a przynajmniej jej pierwowzór, miała ostatnio naprawdę fajny GeburtsTag i super ciasto z kremem i masłem orzechowym, które zjadła z mamą, dwiema bliskimi przyjaciółkami oraz z ciocią oraz jakąś irańską kuzynką (nie wiem o tych dwóch ostatnich damach zbyt wiele.
Załączniki
Screenshot_2025-08-20-19-28-08-160_com.instagram.android.jpg
Screenshot_2025-08-20-19-28-08-160_com.instagram.android.jpg (794.54 KiB) Przejrzano 514 razy
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel
Prinz von Persien

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Dziś coś naprawdę wyjątkowego, bo mam okazję znać osobę, która tańczy w tym video :D

https://m.youtube.com/watch?v=0sLVSc0uM ... 4__AfL_iHw
ODPOWIEDZ

Wróć do „Fundacja Narodowa”