CrashPollin TV

Edelwajskie Stowarzyszenie Sportowe jest dla aktywistów kultury fizycznej. Kto nie lubi chodzić po górach czy pograć w popularną "gałę"? Na pewno w Dolinie szukać takiego ze świecą. Nam nie obce są i zjazdy narciarskie czy na sankach, ale także jako zaprawieni w ruchu górale uwielbiamy wspinaczkę oraz lekkoatletykę. Jeśli tylko lubisz troszkę ruchu to na pewno musisz tutaj zajrzeć! ESB stoi otworem dla każdego, który uwielbia ruch!
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Leszek Ebe-Grüner Stempel
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

CrashPollin TV

Post autor: Leszek Ebe-Grüner »

Dzień dobry, komentował Leszek Ebe-Grüner. Dzisiaj odbyło się losowanie państw do CrashPollin TV i pierwsze zawody odbędą się w Skarlandzie!

A oto kolejność zawodów!
1.Skarland: Otwarcie, Trwające
2.Dreamland: Następny
3.Hawiland: -
4.Edelweiss: -
5.II Federacja Nordacka: -
6.Sarmacja: -
7.Voxland: -
8.Leocja: -
9.Winkulia: Finałowy, -

Także @Juan de la Cerda może będzie zadowolony :D
(-) Leszek Ebe-Grüner
Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Drzewa Życia

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: CrashPollin TV

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Jak zawsze świetna robota. Podoba mi się klimat tych szortsów. Wszystko z lekkim uśmiechem i "kokieterią" odbiorcy.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:E Złomowisko, Stadion, Tartak... Szaleni zawodnicy... Ciężka Konkurencja... :E

Samolot już doleciał. Na pewne złomowisko wysłano Ekspertkę do spraw ostrych zawodów CrashPollin TV... Posłuchajmy co ma nam do powiedzenie Ilya Vataszkova

Obrazek

- Leszka jeszcze z nami nie ma, ale jestem na złomowiskach na pewnych szczytach i powiem tak panowie. Nie chcę słyszeć że macie chore ucho czy nogę. Tutaj są najodważniejsi i pokażcie swoje skille i że nie jesteście jakimiś panusiami, tylko prawdziwymi męskimi zawodnikami, którzy rozwalą te zawody i pokażą przed publicznością co to znaczy skopać tyłek swoim przeciwnikom. Ja kobieta dotarłam na złomowisko i nie szukałam wymówek że nie obejrzę bo to za mocne sceny dla kobiety. Dlatego patrzę na was i liczę panowie że dolejecie oliwy do ognia.

I tak po wypowiedzi jakże ostrej i motywującej od Ekspertki do spraw ostrych zawodów CrashPollin TV, mamy coś dla was jeszcze... Jedna z map na którym będą rywalizować zawodnicy.

Obrazek
(-) Leszek Ebe-Grüner
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Drzewa Życia

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

W końcu doczekaliście się! :R :R :R :E :E :E :twisted: :mrgreen: Pierwszy odcinek w Edelweiss! Ze mną brali udział w nim Alfred Fabian von Tehen-Dżek oraz Orjon Surma! Pierw odbył się Wyścig od A do B na Neue Garden Stadion w Stadt Edelweiss. Następnie niestety już bez Alfreda, ja i Orjon mierzyliśmy się w podaj bombę ,,Heinz jak Drwal!" i odbył się na polach pod Glanzbergiem. Serdecznie zapraszam do oglądania!

Jest oczywiście też wypowiedź eskpertki Ilya Vataszkova, także posłuchajmy jej co ma do powiedzenia po pierwszym odcinku.

Obrazek

Tak widziałam pierw ten jakże niestandardowy, lekko nietypowy wyścig. Wiem że Leszek potrafi robić trudniejsze trasy, ale jazda po budowlanym tunelu to dla mnie nowość! Alfred mimo że brał udział tylko w wyścigu, to mimo ostatniego miejsca pokazał klasę i walczył do końca i to trzeba uszanować! Przejechał dzielnie mimo nocnych wrażeń i aż 53 punktów kontrolnych! Z Kolei nie ma co ukrywać i ostry pojedynek między Leszkiem, a Orjonem trwa i widać było to zarówno w wyścigu, jak i w podaj bombę. W wyścigu był nawet moment że Leszek był drugi, więc Orjon to zdecydowanie druga gwiazda w CrashPollin TV! A teraz? Czekamy oczywiście na dalsze zmagania panów.

Tak po wypowiedzi możemy stwierdzić że Alfred wytrzymał 53 punkty kontrolne, a z kolei Orjon jest nową gwiazdą CrashPollin TV.

Na koniec czas wam przedstawić pierw listę zawodów dla przypomnienia w Edelweiss:
-Neue Garden Stadion(Stadt Edelweiss, Wyścig od A do B): Odbył się'
-,,Heinz jak Drwal!"(Pola pod Glanzbergiem, Podaj Bombę): Odbył się
-,,Złomowisko na szczycie"(Szczyty Todesberg, Podaj Flagę)
-,,Bombowy Tor"(Tor w Glanzberg, Wyścig z Bombą)

Natomiast jeśli chodzi o listę państw to tak to wygląda:
1.Skarland: Otwarcie, Zakończone
2.Dreamland: Zakończone
3.Hawiland: Zakończone
4.Edelweiss: Trwające
5.II Federacja Nordacka: Następne
6.Sarmacja: -
(-) Leszek Ebe-Grüner
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Drzewa Życia

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Obrazek
Ilya Vataszkova
Ekspert w dziedzinie złomologii

@Leszek Ebe-Grüner czy Szanowna Pani trafi do racjonalizatorów? :D
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

O trafi i to jeszcze jak! :mrgreen: :mrgreen:
(-) Leszek Ebe-Grüner
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Drzewa Życia

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Leszek Ebe-Grüner pisze: 19 sierpnia 2025, 20:46 O trafi i to jeszcze jak! :mrgreen: :mrgreen:
Trzymam za słowo! Ja swojego dzisiaj dotrzymam. :D :E :2bier
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Herr Oberhaupt dojechał, choć nie wyglądał za dobrze po CrashPollinie! Czekajcie na relacje!
Obrazek
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

No i czas na jeszcze większe zmagania! Dziś w rozgrywkach brał udział Leszek Ebe-Grüner, a ze mną głodny zwycięstw Orjon Surma oraz Al... Kon... Nic bardziej mylnego! Dziś sam Heinz-Werner Grüner brał z nami udział! Jako że wystąpiły problemy techniczne na jednej trasie, to w zamian damy wam dwie bonusowe! Więc na początku braliśmy udział w ,,Bombowy Tor", Tor w Glanzberg gdzie odbył się wyścig z bombą! Potem wróciliśmy do ,,Heinz jak Drwal!" i tym samym ta rozgrywka miała sens bo brał w niej udział sam Heinz! Dla przypomnienia było to podaj bombę w Polach pod Glaznbergiem. Na koniec zrobiliśmy wyścig od A do B w Neue Garden Stadion w Stadt Edelweiss, gdzie był wyścig od A do B, a biedny Heinz zdawał prawo jazdy z ,,Creszdajowania" i powiedzmy jako jego pomocny syn, byłem jego ,,instruktorem" :mrgreen: Także tutaj nawet bardzo zachęcam do oglądania!

Jest oczywiście też wypowiedź ekspertki Ilya Vataszkova, także posłuchajmy jej co ma do powiedzenia po drugim odcinku.

Obrazek

Jak oceniam całe rozgrywki w Edelweiss? No bardzo mi brakowało złomowiskowego szczytu! W końcu kiedyś miałam własne złomowisko, zanim brałam udział w tym wydarzeniu! Ale coś się z tamtejszymi kamerami zespuło. Natomiast z pozytywnych rzeczy spodobało mi się wyścig z bombą, choć fakt trasa była dość prosta. Oczywiście dalej widzieliśmy ostry pojedynek między Orjonem a Leszkiem we wszystkich trybach jakie mieliście okazje widzieć. Dzięki temu że Orjon znał mapy już, to było na plus i polecam zanim cokolwiek pójdzie na żywo, by zawodników zawsze zapoznać z mapą. Co do Heinza, jest on naprawdę silnym mężczyzną i bardzo elegancką brodą. Nie dziwię się że dużo kobiet za nim szaleje. Ale jak chodzi o zawody, to można nazwać go juniorem, co nie jest złe, bo każdy od czegoś zaczynał, więc można mu wybaczyć! Najważniejsze że się nie poddawał i walczył sercem do końca jak na prawdziwego mężczyznę przystało! Natomiast liczę że trasy będą jeszcze trudniejsze i że Leszek przebije swój rekord najtrudniejszej trasy z Pustkowii Winków. Liczę na coś ogromnie trudnego, co spowoduje że wszyscy panowie będą w pełnej koncentracji i mocno się pocić by nie wypaść z bardzo trudnej trasy! Całość natomiast uczciwie uznaję 6,5/10, Nie było źle, ale są rzeczy do poprawy i no Leszek... Rób trudniejsze trasy szefie. Im większe wyzwanie, tym bardziej zadowalająca nagroda pamiętaj o tym!

I to była wypowiedź Ilya Vataszkovej.

Specjalne podziękowania dla:
-Karol flibustiera
-Oberhaupta Heinz-Werner Grünera
-Lieselotte Augentrost

Więc tak kończymy zawody w Edelweiss, ale zdecydowanie nie kończymy tej edycji CrashPollin TV! Także zobaczcie gdzie się dalej udamy:
1.Skarland: Otwarcie, Zakończone
2.Dreamland: Zakończone
3.Hawiland: Zakończone
4.Edelweiss: Zakończone
5.II Federacja Nordacka: Trwające
6.Sarmacja: Następny
(-) Leszek Ebe-Grüner
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Drzewa Życia

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Ta moja jazda to prawdziwa tragedia. XD
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Dobrze ci poszło, @Heinz-Werner Grüner , to był najlepszy wyścig na Crash TV!!! Więcej Crash TV!
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
ODPOWIEDZ

Wróć do „Stowarzyszenie Sportowe”