Cokolwiek co zainspiruje.Ludwig Tomović pisze: ↑13 sierpnia 2025, 22:03Wzór w sensie jakiegoś realnego miasta, czy np szkic na kartce w paincie może też być?Heinz-Werner Grüner pisze: ↑13 sierpnia 2025, 20:41Chyba będę do tego zmuszony. Jeśli masz coś "na wzór" będzie łatwiej. Choćby kilka ulic, albo szerszy plan, cokolwiek. Nie mam weny ostatnio za wielkiej, a już na plan miasta w ogóle.Ludwig Tomović pisze: ↑13 sierpnia 2025, 18:23 A dałoby radę przygotować plan Freiwaldu?
Oczywiście w warstwie merytorycznej pomogę bardzo![]()
V-mundial we Freiwaldzie?
Regulamin forum

- LICZBA MIESZKAŃCÓW: 4 311

- LICZBA MIESZKAŃCÓW: 4 311
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: V-mundial we Freiwaldzie?
- Ludwig Tomović • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
A podeślij mi proszę plany miast w Edelweiss, które już są, żebym miał jakies porównanie
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Mogę oczywiście, ale one widnieją pod bannerkami z nazwą każdego miasta, jak tylko udasz się do odpowieniego komitatu.Ludwig Tomović pisze: ↑14 sierpnia 2025, 02:14 A podeślij mi proszę plany miast w Edelweiss, które już są, żebym miał jakies porównanie
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Bahnhof Freiwald powstaje! Dobrze, że mnie Szanowny przypomniał, muszę dziś pobawić się mapami. Dzięki!
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
W razie czego pierwowzorem realnym jest dworzec w BergamoHeinz-Werner Grüner pisze: ↑27 sierpnia 2025, 20:56Bahnhof Freiwald powstaje! Dobrze, że mnie Szanowny przypomniał, muszę dziś pobawić się mapami. Dzięki!
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jak dla mnie wygląda nader freiwaldzko! Przydałby się jakis poważniejszy zakład pracy, co by zwiększyć liczbę mieszkańców, co sadzicie Herr @Ludwig Tomović ?Ludwig Tomović pisze: ↑27 sierpnia 2025, 23:24W razie czego pierwowzorem realnym jest dworzec w BergamoHeinz-Werner Grüner pisze: ↑27 sierpnia 2025, 20:56Bahnhof Freiwald powstaje! Dobrze, że mnie Szanowny przypomniał, muszę dziś pobawić się mapami. Dzięki!
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Żeby pozostać w klimacie miasta: może mleczarnia, jakieś przetwórstwo owoców?Heinz-Werner Grüner pisze: ↑27 sierpnia 2025, 23:25 Przydałby się jakis poważniejszy zakład pracy, co by zwiększyć liczbę mieszkańców, co sadzicie Herr @Ludwig Tomović ?
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Mamy Sady w Wolkenbadd i Salzbrunn, gdzie robią cydr. Może w takim razie u Was jakieś dżemiki?Ludwig Tomović pisze: ↑27 sierpnia 2025, 23:27Żeby pozostać w klimacie miasta: może mleczarnia, jakieś przetwórstwo owoców?Heinz-Werner Grüner pisze: ↑27 sierpnia 2025, 23:25 Przydałby się jakis poważniejszy zakład pracy, co by zwiększyć liczbę mieszkańców, co sadzicie Herr @Ludwig Tomović ?
Co do mleczarni to mamy zakłady Molkerei Kuhlacheln, ale i tu może powstać coś podobnego.
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑28 sierpnia 2025, 09:25Mamy Sady w Wolkenbadd i Salzbrunn, gdzie robią cydr. Może w takim razie u Was jakieś dżemiki?Ludwig Tomović pisze: ↑27 sierpnia 2025, 23:27Żeby pozostać w klimacie miasta: może mleczarnia, jakieś przetwórstwo owoców?Heinz-Werner Grüner pisze: ↑27 sierpnia 2025, 23:25 Przydałby się jakis poważniejszy zakład pracy, co by zwiększyć liczbę mieszkańców, co sadzicie Herr @Ludwig Tomović ?
Co do mleczarni to mamy zakłady Molkerei Kuhlacheln, ale i tu może powstać coś podobnego.
Mogą być dżemiki, może być też jakis browar np