Kotlina Edelweiss zorganizuje Dwudzieste Siódme Mistrzostwa Mikroświata w piłce nożnej. Sukces organizatorów musi zostać jednak poparty właściwą pracą. By ugościć ponad trzydzieści reprezentacji nalezy się solidnie do tego przygotować. I nie chodzi tylko o obiekty sportowe, ale o całą infrastrukturę
Centrum prasowe w Kotlinie Edelweiss stanowi serce komunikacji i medialnego życia XXVII Mikrowelt Meisterschaft. To właśnie tutaj spotykają się trenerzy, zawodnicy, dziennikarze i przedstawiciele federacji mikronacyjnych, by wymieniać informacje, komentować wydarzenia turnieju i tworzyć sportową historię.
Sala konferencyjna służy przede wszystkim organizacji codziennych briefingów prasowych reprezentacji narodowych — przedmeczowych i pomeczowych. Trenerzy odpowiadają na pytania dziennikarzy, omawiają strategię, oceniają przebieg spotkań oraz przedstawiają sytuację kadrową swoich drużyn.
Serdecznie zachęcam do korzystania z tej przestrzeni!
Bierzemy porażkę na klatę. Gratulujemy przeciwnikom. Niezmiennie gramy o złoto. Cieszymy się na starcie z gospodarzami turnieju, to zawsze podwyższa prestiż i stawkę spotkania. Powodzenia, Edelweiss!
Albert pisze: ↑08 października 2025, 21:26
Bierzemy porażkę na klatę. Gratulujemy przeciwnikom. Niezmiennie gramy o złoto. Cieszymy się na starcie z gospodarzami turnieju, to zawsze podwyższa prestiż i stawkę spotkania. Powodzenia, Edelweiss!
- Podobno trener Grüner nie jest zadowolony z takiego obrotu sprawy. Bedziecie chcieli sie odbić w następnym spotkaniu, a te z Szarotkami. Szykujecie coś specjalnego?
W swojej analizie pomeczowej stawie Herr śmiałą deklarację zwycięstwa nad Edlami. Oni z kolei (mam nadzieję) tanio skóry nie sprzedadzą. Jaka jest granica błędu wobec zamiaru zdobycia 24 punktów? Już teraz wiemy, że więcej niż 21 ich nie będzie.
Joachim Cargalho pisze: ↑08 października 2025, 21:41
Korzystając z dostępności @Selekcjonera Lumerii.
Joachim Cargalho - redakcja Helge Muller.
W swojej analizie pomeczowej stawie Herr śmiałą deklarację zwycięstwa nad Edlami. Oni z kolei (mam nadzieję) tanio skóry nie sprzedadzą. Jaka jest granica błędu wobec zamiaru zdobycia 24 punktów? Już teraz wiemy, że więcej niż 21 ich nie będzie.
To może ja odpowiem - dodatkowo - nie ma innej możliwości. Lumeria ma skład jak Harlem Globetrotters.
Jodeln Zeitung pisze:Czy można prosić o komentarz do meczu Scholandczyków... ? Spodziewaliście się takiej wysokiej wygranej? Taktyka to zasługa Pana Trenera, szczęśliwy traf, czy dogłębna analiza?
Panie Trenerze, wiem, ze to nie będzie łatwe. Dosłownie dwa-trzy zdania.
Helge Muller pisze:Proszę o opinię na temat najbliższego przeciwnika. Jaka jest najmocniejsza strona zespołu RON oraz jakie macie oczekiwania względem zbliżającego się spotkania.
Dzisiejszym gościem centrum prasowego został @Stanisław Kowalski, czyli trenera Beatudii. Pierwsze pytania zostały zadane przez Jodeln Zeitung.
Jodeln Zeitung pisze:Czy można prosić o komentarz do meczu Beatudii... ? Spodziewaliście się, ze w dwóch pierwszych meczach nie przegracie? Czyja to zasługa, bo trzeba przyznać, ze zaskakujecie walka i zaangażowaniem?
Panie Trenerze, wiem, ze to nie będzie łatwe. Dosłownie dwa-trzy zdania.
Stanisław Kowalski pisze:
Oczywiście postaram się odpowiedzieć najlepiej jak tylko potrafię. Jesteśmy bardzo zadowoleni z naszych ostatnich wyników, remis z Starosarmacja to nie lada wyzwanie. Nie można jednak powiedzieć, że spodziewaliśmy się tych wyników. Każda z reprezentacji która znajduje się z nami w grupie ma większe doświadczenie i lepszych piłkarzy. Jeśli chodzi o pytanie "Czyja to zasługa" to jest to tylko i wyłącznie zmiana podejścia. Wcześniej ustawiałem taktykę jak leci, taka sama co mecz oraz nie zastanawiałem się za długo nad taktyką rywala. Takie podejście skutkowało przegranym sezonem, na mundialu nie mogliśmy sobie pozwolić na to samo, postanowienie to skutkowało bardziej szczegółowym analizowaniem strategi naszej jak i rywala. Motywatorem okazał się również Pan, panie Oberhauptcie. Miano "kopciuszka" którego pan używał na początku mundialu bardzo nas zmotywowało do tego, aby udowodnić wartość naszej drużyny.
To chyba wszystko, wydaje mi się ze wytłumaczyłem wszystko dosyć szczegółowo i jasno.
Prowadzący konferencję rzucił do zgromadzonych dziennikarzy: Czy ktoś ma jeszcze jakieś pytania do Trenera?
Helge Muller pisze:Panie Trenerze, redakcja Helge Muller:
Czy w obliczu meczów rewanżowych, ponowne spotkania z dotychczasowymi rywalami mogą okazać się łatwiejsze, czy trudniejsze - znając już potencjał drużyn?
W skrócie: czy w rewanżach Beatudia zdobędzie również punkty?