Zaproszenie ze Związku Winkulijskiego

Władzę zwierzchnią w Edelweiss posiada Oberhaupt. To on czuwa, by "państwo rosło w siłę, a ludziom żyło się dostatniej". W tym miejscu znajduje się jego siedziba. Jeśli masz jakąś sprawę do niego, to dobrze trafiłeś.
Regulamin forum
Obrazek
Burek Stempel

Zaproszenie ze Związku Winkulijskiego

Post autor: Burek »

Wasza Ekscelencjo,
Obywatele Edelweiss,

W imieniu mojego władcy mam zaszczyt zaprosić Waszą Ekscelencję, wraz ze wszystkimi obywatelami Edelweiss, na uroczystość z okazji powstania Wielkiego Księstwa Winkulii. 23 października mija siedem lat od tego wydarzenia - odrodzenia winkulijskiej państwowości. Pięć miesięcy wcześniej doszło do zaboru północnej części kraju przez Brodrię, natomiast południe zajęte zostało przez Unię Trzech Narodów. Gdy Brodrię dotknął kryzys Erik Otton von Hohenburg proklamował na ziemiach przez nią okupowanych powstanie Wielkiego Księstwa. Monarchą został proklamowany Franciszek, Król Athos. Był to pierwszy krok do zjednoczenia Winkulii - które nastąpiło w kwietniu następnego roku. A w końcu - do ukształtowania się współczesnej Winkulii.

Informuję również, że od sierpnia bieżącego roku Związek Winkulijski działa w ramach struktur informatycznych II Federacji Nordackiej (Forum Związku Winkulijskiego).

Data i miejsce uroczystości zostały przedstawione na zaproszeniu. Same obchody odbędą się tutaj.

Z wyrazami estymy,
Trinitz
Minister Stanu Związku Winkulijskiego

Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Zaproszenie ze Związku Winkulijskiego

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Obrazek

Stadt Edelweiss, 19 X 1925r.

W imieniu własnym oraz mieszkańców Szarotkowej Krainy składam najserdeczniejsze podziękowania za uprzejme zaproszenie i choć grafik jest napięty postaram się wpaść.

Naturalnie dołożymy wszelkich starań, by na uroczystość przybyć punktualnie, a jeśli los zadrwi i przeszkody staną nam na drodze, nie omieszkamy posłać godnej delegacji, która w należyty sposób reprezentować będzie Kotlinę Edelweiss.

ObrazekObrazek
DW: @Burek
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Leszek Ebe-Grüner Stempel
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Leszek Ebe-Grüner »

Burek pisze: 19 października 2025, 22:03 Wasza Ekscelencjo,
Obywatele Edelweiss,

W imieniu mojego władcy mam zaszczyt zaprosić Waszą Ekscelencję, wraz ze wszystkimi obywatelami Edelweiss, na uroczystość z okazji powstania Wielkiego Księstwa Winkulii. 23 października mija siedem lat od tego wydarzenia - odrodzenia winkulijskiej państwowości. Pięć miesięcy wcześniej doszło do zaboru północnej części kraju przez Brodrię, natomiast południe zajęte zostało przez Unię Trzech Narodów. Gdy Brodrię dotknął kryzys Erik Otton von Hohenburg proklamował na ziemiach przez nią okupowanych powstanie Wielkiego Księstwa. Monarchą został proklamowany Franciszek, Król Athos. Był to pierwszy krok do zjednoczenia Winkulii - które nastąpiło w kwietniu następnego roku. A w końcu - do ukształtowania się współczesnej Winkulii.

Informuję również, że od sierpnia bieżącego roku Związek Winkulijski działa w ramach struktur informatycznych II Federacji Nordackiej (Forum Związku Winkulijskiego).

Data i miejsce uroczystości zostały przedstawione na zaproszeniu. Same obchody odbędą się tutaj.

Z wyrazami estymy,
Trinitz
Minister Stanu Związku Winkulijskiego

Obrazek
Tam gdzie banowane wątki przez twoją osobę, to ja podziękuje. Mam nadzieję że jednak mój ojciec @Heinz-Werner Grüner nie zapomniał że zbanowali mój wątek związany z CrashPollin TV, w którym to właśnie autor tutejszego wątku do tego doprowadził.
(-) Leszek Ebe-Grüner
Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Oczywiście, że pamiętam,@Leszek Ebe-Grüner. Zaproszenie jednak jest od JKM Mikołaja. To, że zadziała się mała waśń pomiędzy naszymi narodami, to nie oznacza końca znajomości. Nie mam zwyczaju palić mostów. Nie mniej będę miał to na uwadze, kiedy uda mi się zjawić w Winkulii. Z tymże, jak pisałem, jak tylko czas pozwoli. Obecnie nie ma szans usiąść na murku i "przypalić" fajkę z przechodniem w Stadt, także będzie cieżko.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Może zatem ja się tam wybiorę. Choć termin - patrząc również na przygotowania do Oktoberfestu - nie jest zbyt korzystny.
Zgadzam się z @Oberhauptem , że nie należy palić mostów i trzeba szukać sposobów na zakopywanie toporów wojennych.
Parafrazując słowa @Dziedzica oberhauptowskiego, napisałbym: STOP DLA HEJTU w MIKRONACJACH.
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Jedyny termin jaki ja jestem w stanie zaakecptować to pierwszy dzień obchodów. Inaczej widze swoją wizytę słabo. Chciałbym tam zawitać ze względu na osobę aktualnego, jak i poprzedniego króla.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
ODPOWIEDZ

Wróć do „Siedziba Oberhaupta”